Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 00:24

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Seat Toledo 2005a ostuabi vaja
PostitusPostitatud: 20.04.2012 20:13 

Tere.

Nimelt mure selline, et hakkasin uut autot valima endale ja silma on jäänud Seat. Aastat tahaks alates 2005 ja hinnaklass on kuni 6000 euri, äärmisel juhul 6500. Kaks Toledot, mis meeldivad:
http://www.auto24.ee/used/995659
http://www.auto24.ee/used/936172

Sõitmine on rohkem linnas ja palju lühikesi otsi, aastane kilometraas jääb 20 000km juurde, seega diislit ei ole vist mõtet vaadata. Samas tehaseandmed annavad sellisele Toledole 1,6 liitrise mootori juures üsna suure kütusekulu linnasõidul. Samas olen ma nõus maksma natuke rohkem bensiini eest kui auto pidamine on murevabam ja hoolduskulud on väiksemad. Seega küsiks, kuidas see 1,6l 75kw mootor on. Volkswagenite peal on seda päris kaua kasutatud, päris jama mootor ei tohiks see siis olla?
Kuidas üldse selline Toledo vastupidavuselt on? Kas on mingeid tüüpvigasid? Praegult sõidan näiteks Hyundai Elantraga ja peab ütlema, et suht pommikindel auto on. Aga kahjuks jääb pere jaoks väikeseks ja nüüd vaatan sellist mahtuniversaali sarnast autot. Päris bussi ka ei taha, seega Toledo oli paraja suurusega.
Ma ei ole välistanud ka Alteat, aga praegult minu hinnaklassi minevat Alteat (bensiinimootoriga) on ainult üks:
http://www.auto24.ee/used/961707

Võib-olla peaksin ka diisli peale mõtlema...., aga igasugused pumpdüüspihustite ja kahemassiliste hoorataste ja turbode jne. hinnad on siiamaani ära hirmutanud. Samas võin ka eksida selles suhtes.

Tegin sama teema ka Seati foorumisse, aga kuna siin käib rahvast rohkem, siis otsustasin ka siit küsida.

Tänud ette asjaliku info eest.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Seat Toledo 2005a ostuabi vaja
PostitusPostitatud: 20.04.2012 21:58 

Sellise suhteliselt suure auto jaoks on 1,6 75kW bensiinimootor ilmselgelt liiga lahja - edasi ei käi ja kütet võtab ikka palju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2012 07:03 

Eile sai hõbedast proovitud. Kütusekulu ei oska kommenteerida, aga edasi ta tõesti ei läinud. Aga ootaks kommentaare just tehnika osas. Golf V tehnikal peaks põhinema. Kuidas see kestab?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.05.2012 14:06 

Vaatasin/proovisin Seatid ära ja lõppkokkuvõtteks ostsin hoopis Volvo S60.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.05.2012 15:25 

cuffel kirjutas:
Praegult sõidan näiteks Hyundai Elantraga ja peab ütlema, et suht pommikindel auto on. Aga kahjuks jääb pere jaoks väikeseks ja nüüd vaatan sellist mahtuniversaali sarnast autot. Päris bussi ka ei taha, seega Toledo oli paraja suurusega.

cuffel kirjutas:
Vaatasin/proovisin Seatid ära ja lõppkokkuvõtteks ostsin hoopis Volvo S60.

:D

S60 on jah selline korralik pereauto, tagaistmel on ropult ruumi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.05.2012 16:02 

Just sellel põhjusel, et Volvos palju ruumi taga pole, ma neid alguses ei vaadanudki. Aga kui olin ühega sõita saanud, siis muud autod läksid koheselt meelest (see ka, et tagaistmel ruumiga priisata pole). Puhtalt emotsiooniost :rokib

Aga ma lohutan end sellega, et lapsed on veel piisavalt väiksed, et neile polegi taga palju jalaruumi vaja.
Volvo sõidufiiling on ikka hoopis teisest klassist kui mingi Hyundai või Seat Toledoga. Autosse on ikka müraisolatsiooni ka pandud ja kui gaasipedaali pressid, siis läheb edasi kah.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.05.2012 11:20 
Kasutaja avatar

Ja volvo on sul ka 1.6 :D?
Võrdle ikka võrreldavaid asju, mingi 1.8T VAGi peal liigub ka hoopis teistmoodi.

Aga sellest väikse läbisõidu ja diisli pointist küll aru ei saa :). Pidevalt käib mingi hala, et kallim ja väikse läbisõiduga ei tasu ära. Kui just kogu elu ei sõida on ka müües kopikas kallim ja mis seal nii oluliselt kallim hooldada on ja käivitumise hala pole ka mõtet ajada. Mina keerasin uued eelsüüteküünlad ja korraliku aku peale ja ei olnud talvel ühtegi probleemi, isegi käiama ei pidanud üle paari sekundi ka kõige külmema ilmaga.

Minul hetkel 96kw diisel VAG chipituna 119kw peale ja liikumise/kütusekulu suhtega ikka väga rahul, pigem on hirm et ükskord veel mingi trahvi ära saab :). Minu sõidustiili juures oleks kütusekulu vahe kindlasti mingi 4L kanti linnas.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.05.2012 10:51 

Eks VAG-i 1,8 turbo läheb edasi küll, selle vastu ma ei vaide ja VAG-i diislid on ökonoomsed, seda ma tean omast käest. Aastaid tagasi oli Passat 1,9 diisel 66kw ja keskmine oli mingi 6 liitrit sajale.
Aga Volvo kasuks sai otsustatud ka lisaks eelmainitud emotsioonile seepärast, et hind oli soodne ja sama aasta VAG grupi autod on lihtsalt kallimad. Toledo oli küll uuem kui ostetud Volvo. Aga võrreldes algselt valitud Toledodega tuli Volvo pea 2000 euri odavam. Ja autot on selle raha eest päris piisavalt.
See on muidugi minu arvamus ja ei pruugi olla 100% tõde, aga nagu öeldakse - kellele ema kellele tütar :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis