Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 12.05.2025 00:34

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Et vältida asjatute postituste mahtu ning, et sinu tehtud teema saaks kõige kiiremini pädevaid vastuseid, peab teema pealkiri sisaldama järnevaid detaile:
1. Auto mark ja mudel.
2. Väljalaskeaasta
3. Mootori tüüp (tähis oleks eriti sobiv)
4. Võimalikult täpne ning lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem kerega jne)

NÄIDE: BMW735 1996, 3.5L, M62B35, tühikäik jamab!

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Streetrace.org Team

Tee uus teema Vasta teemale  [ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Renault megane 99a 1.6 66kw, mootori elektroonika sassis...
PostitusPostitatud: 14.03.2012 10:08 

Tervist, aitan siis tuttavat natuke hädaga.

Igatahes, juhtus nii et spidoblokk läx lolliks, ning hakkas mootor puterdama, käis esinduses, tehti diagnost, spido läks korda, ning öeldi et mingi plokk või aju on läbipölenud ja remondi kalkulatsioon oli 15k,,, sai koju ära siis mootr hakkas varsti jälle putetdama ja mitte käivituma, käis kusagil mitte esinduses, diagnoos sama, ning tehti midagi aju juhtmekimbuga ning aju pistiku kinnitus lõhuti ära natuke,, sai koju autoga, kuid öhtul garaaazi ajada ei saanud,, niipalju leidis et ajupistik lahti vajunud, kuid kuna suur tragöödia juhtus peres, siis auto seisnud nüüd paar aastat, ning keegi pole tegelenud... Nüüd tahab jälle asja käima saada.

Läxin siis appi, aju pistik kinni ja aku peale,, esialgu läx 5 minutit ootamisele, et auto signapuldile hakkaks reageerima, kuna signa peale ja maha panek, vötab immo maha, aga mis imelik oli, avastasin et kui vötit ees pole, siis spidoplokis ölituli pöleb ja jääbki pölema,,, süüde sees kaob ära,,, immo tuli läx pölema paariks sekondiks kui süüde sisse panna, pensu pump löi(kuna penapump liigutas siis immo on maas), aga starterit vötmest liikuma ei saanud,, ning siis selgus et sama vaikseks jäi varemgi auto tal kui remonti pöördus,, mul läx aga juba kiireks siis jäi asi nii, nüüd siis enne kui uuesti lähen, tahaks teada et kus tollel autol on milline süüte relee kuskohas, ning kas tohib anda ergutusele otse voolu(uskumatult kehvakohapeal sellel starter), kartmata et aju läbi pöleb, ning mida see pölev ölituli tähendada vöib,,,

oodatud igasugused ideed,,,

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Renault megane 99a 1.6 66kw, mootori elektroonika sassis
PostitusPostitatud: 19.03.2012 16:28 
Kasutaja avatar

Kui kahtlustad starteri viga, siis miks mitte proovida tõmmata.
Samuti oli vist starteri ergutusel kaitse. Töökaaslane kiskus ka maha ja siis jõudis juhtmeid taga ajades järeldusele, et hoopis kaitsme viga.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2012 16:38 
Kasutaja avatar

Starteri ergutus?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2012 16:40 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:
Starteri ergutus?

No kuidas iganes seda rahvas nimetab, ega siis süütelukust otse ju starterit ei käiata.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2012 16:59 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
killer666 kirjutas:
Starteri ergutus?

No kuidas iganes seda rahvas nimetab, ega siis süütelukust otse ju starterit ei käiata.

No tõmberelee äkki on see seal?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2012 20:46 

tömbereele tuleb pidev otse 12 akust ning massist ja teine pluss on lülitatav, ehk siis nö ergutus v lülitus,, ning jah tömbereleest siis omakorda liigub edasi paks pluss starteri mootorisse, mis hakkab edastama kui tömbereleese on ergutus pluss saadetud, ma lissalt nimetan neid koos nagu rahvakeeles ikka..

ideepoolest ehitus nagu igal muul 90+% autodest,,,

igatahes, tömmata kahjuks ei saa, olen üks sealjuures, ning teine inimene pole söidu vöimeline..

otseplussi lühistada ergutusele ei julgenud, kuna ajades näpuga järge juhtmepuus tuleb ergutus ajust, plaanisin ergutuse lahti ühendada ning siis lühistada otse voolu, et teha kindlaks kas starter ültse elus veel..

aga kus tal kaitsmed ültse on? :D aku juures oli pisike karp paari kaitsmega aga see ei saa ju see pöhi karp olla..

mingeid materjale pole kellelgi jagada kusagilt et mis kaitse millejaoks jne....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.03.2012 20:53 
Kasutaja avatar

Kahjuks ei tea, tal oli mõni aasta värskem Scenic, nn nupust käivitusega. Kui tõesti otse ajusse läheb, siis on jah kahtlane kaitsme teema.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis