smi kirjutas:
oskaja kirjutas:
oled sa mõnda avariilist autot lendamas näinud?
kui juppe ei pudene siis teoreetiliselt võid sõita kuskile remondi kohani. pole ju vahet kas see vildakas haagis lohiseb puksiiri sabas või tavalise sadulveoki sabas. kui on piisavalt hästi tähistatud siis ma ei näe nagu probleemi. lisaks on katkine külg niivõinaa kraavi poolses servas.
Vastupidi. Avariilise autoga ei või teoreetiliselt sõita mitte meetritki. Sõiduk peab olema komplektne ja selline nagu ta tehasest välja tuli - kõik mis on puudu, üle või teise kujuga on tegelikult keelatud.Aga praktikas lastakse igasuguses konditsioonis masinatega nii ringi, et lsilm ka ei pilgu, isegi inspektoritel mitte.
Aga seleta mulle siis usutavalt ära, et mis vahe on kas lohistada seda sama vigase pealisehitusega poolhaaget puksiiri sabas või lihtsalt sadula sabas? Mitte mingit muud vahet pole kui, et puksiiril on vilkurid katusel. Samas on paljudel tavalistel sadulatel samamoodi vilkurid katusel.
Sellel haagisel ilmselt kõik tuled-viled töötavad peale selle, et üks külg ja katus natuke haiget on saanud. Mina ei näe probleemi ja ilmselt ei näe ka keegi muu selles probleemi (k.a vormikandjad).
Mitmeid aastaid tagasi tuli üks papi Hollandist mööda maad Eestisse, järgi lohisemas loomaveo haagis mis oli kuskile kraavi küllili visatud koos loomadega. Saksas tuli politsei kuskil parklas uurima, kuid rahunesid maha kui nägid, et avariilisele kohale olid koormarihmad peale tõmmatud. Mujal ei tundnud keegi otsest huvi. Eesti-Läti piiril oli tookord veel miskine politsei ühisoperatsioon ja puistati järjest kõiki kes mingis suunas liikusid (Lätlased võtsid Eesti poolt tulijaid ja Eestlased Läti poolt tulijaid) ning samuti visati kiire pilk peale ja oldi rahul.
Tal muidugi ei läinud haagise konstruktsioon lubatud mõõtudest väljapoole, kuid isegi kui natuke läheb (laiusesse) siis piisab kui see väljaulatuv koht on ilusti tähistatud.
Ilmselt saaks politsei väänata mingi suvalise seaduse alusel kui tal eriti s*tt tuju peaks olema aga ma kaldun arvama, et kui asi on ilusti tähistatud ja silmnähtavalt mingeid lahtiseid pudenevaid detaile kuskil silma ei jää siis ei keela keegi sul NATUKE avariilise objektiga kuskile remonti liikuda.