Wertus kirjutas:
Nii kaua kuni mina elanud olen, tähendab sinine ja punane koos vilkudes, et peab teeservale tõmbama. Vähe sellest, et ainult sinine juba tähendab tee andmist. Ja just sellepärast need vilguvadki, et kaugele näha oleks.
LE
§ 68. Juht on kohustatud:
2) andma teed sõidukile, millel on sisse lülitatud sinine vilkur koos erilise helisignaaliga või ilma, ja niisuguse sõiduki poolt saadetavale sõidukile;
Ma olen enam kui kindel, et möödasõidetava auto juht nägi vilkureid ning ka vastutuleva sõiduki juht nägi neid. Vähe sellest, et väljas oli valge ning arusaadav, mis toimub. Mõlemad autod oleksid pidanud sellisel juhul teepeenrale tõmbama, et tee vaba oleks.
Väga hea. Oleks pidanud tegema seda ja teist. Oleks pidanud mitte rikkuma. Poleks vaja vaesid ja haigeid, hakatagu terveteks ja rikasteks.
Mis sellest seaduse tsiteerimisest kasu, juhtus ju hoopis teisiti? Vilkurid või mitte, üks loll ees ja teine takka - üks kabelisse ja teised teelt välja.
Takkajärgi tarkusest ei muutu miski. Vilkur ainuüksi ei kehtesta tuhandeaastast rahuriiki, politseinikute käitumine oli kurjamit ohejates ebaprofessionaalne ja ei hoidnud õnnetust ära. Enamgi veel - lõppes ka osalenud ametnikele teelt väljasõiduga.
Operatiivsõiduki juht võib eirata mõningaid liikluseesrkirju, kui vilkureid kasutatakse. Aga ta peab olema enda manöövrite ohutuses kindel. Antud juhul nii ei läinud.
Sestap polegi minuarvates üks teisest parem. Ühel vedas lihtsalt rohkem.