Jätkuks sellele vahvale pildile räägin ühe loo. Mul on 11 aprill sünnipäev. Kuna 10 ndal läks vähe käest ära, seadsin 11 hommikul sammud poe (Maxima) poole, et osta pohmelliraviks purgisuppi ja mõned õlled.
Astudes koos naisega poodi sisse, nägin, et korve pole. Minule seisis seljaga keegi Galina, kelle seljal suur silt: "Aitan, vms)". Küsisingi, et kuidas oleks võimalik ostukorvi saada. Ta ei teinud väljagi. Küsisin uuesti ja märkasin, et tädi seletab telefoniga midagi. Sain temalt hävitava pilgu osaliseks...Kuna sain aru, et häirin teda, läksin eemale....Valisin poest kaupa, kui korraga lendas sama tädi mulle täiega selga, ala ma rääkisin telefoniga, miks te mind segasite?
No ma siis seletasin, et ostukorvi vaja, tema mulle "KARSINAF NET"...mina siis talle, et misasja? Räägi eesti keeles. Tädi läks nii pöördesse, et hakkas mind rõvedalt vene keeles sõimama.
Nõudsin kaupluse juhatajat. Viidi mind siis lao ukse juurde, kus nutust eesti keelt pursides Marina uuris probleemi olemuse kohta...Galina lendas kohale, sõimas mind ja selgitas oma ülemusele vene keeles: "a ja emu srasuse skasala, sto garzinaf netu". Mina ei suutnud sellist valetamist taluda ja ütlesin, mis ma asjast arvan...Ega ta ju ei maininud oma ülemusele, et korvide puudumisest teavitas ta mind ala 5 min hiljem, kui mind sõimas...
Siis hakkas tööle Maksima ringkaitse, kus kõik müüjad teatasid, et hoopis mina olen purjus ja "nado pasvat aharanika".
Tuli siis kohale turvamees, kes kukkus minu selgitusi kuulamata, mind varrukast turvaruumi kiskuma. Ma püüdsin seletada, et mina olen antud juhul vale inimene, keda kontrollida. Vene keeles mögises turvamees mulle mingit jama.
Kuna mul oli tõesti korralik pohmell, tahtsin koju saada. Turvamees ei lubanud. Kuna ta oli ka selline ala 50 keskmine vanamees, saatsin ta lihtsalt sulaselges eesti keeles v_ttu. Kutsuti mendid, kes minu suureks õnneks olid eestlased. Selgitades koos oma naisega olukorda, soovitati mul avaldus selle jama kohta kirjutada valdus. Kuna pohmell oli meeletu ja mul oli sellest pasast kõrini, jäi see aga tegemata. Samuti lubasid politseinikud mul koju minna ja oma pohmelliga tegeleda
Aga seoses sellega pole mina enam Maximas käinud...Lihtasalt kardan...mida kardan? Kardan, et lähen seal poes kättpidi kellelgi kallale