Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 14:20

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 5580 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 372  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Avariid Eestis
PostitusPostitatud: 11.01.2010 15:45 

oopc kirjutas:
See Micra pole enam müüa antud videolõiku arvestades. http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
blablabla

Omanikul ongi hea ,arvatavasti tema süüdi pole ja saab kindlustuselt rohkem kui kuulutuses märgitud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.01.2010 15:48 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Venelased on antud õnnetuste taga kui uskuda kommenteerijaid..http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... &s=1&no=20
8000.- annavad parimal juhul võibolla. :DEga siis kindlustus seltsidel pole ka raha kõike kinni maksta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.01.2010 15:59 
Kasutaja avatar

Sai ka seda matsu nähtud, veider oli et ühtegi kiirabi ega politseid seal polnud. Ok see on hea et kiirabi polnud seega kõik jäid elama ja terveks. Aga no mõlgitud autosid oli seal küll rohkem kui uudistes kirjas. Igastahes päris lahedalt lumehangede otsas olid autod. Üks e30 universaal kerega oli väga edevalt tagurdanud künka otsa ja vist sai ka postile pihta. Lume läbivus on autodel parem kui arvata oskame :D tuleb hooga minna lihtsalt :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.01.2010 16:04 
Kasutaja avatar

Üleeile oli Sõpruse peal mingi BMW kõrgele valli otsa sõitnud ja mõni meeter edasi oli keegi tagant sisse pannud teisele.
Sellest ka miskit materjali, infot?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.01.2010 20:10 

Laagna teel toimunud õnnetuses osalenud veok on meie firma auto.
Juht vältis ainult kokkupõrget, kuid postist enam mööda ei suutnud rihtida ning tulemuseks katkised küljepeeglid, hüdroõli- ja kütusepaak + esialgne Silberi arvamus, et ka raam kõver ja seljuhul läheb arvatavasti mahakandmisele. Ja kõik need vigastused põhjustas see peenike metallpost. Corolla, mis veoki taga seisab, õnnetuses ei osalenud.
Teiseks võiks endale selgeks, mis asi on rekka. :) Seal õnnetuses rekkat ei olnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.01.2010 20:32 
Eliit

Kelle oma see tumeroheline Civic olla võiks, ei tea keegi ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.01.2010 20:40 
Kasutaja avatar

Harry_R kirjutas:
+ esialgne Silberi arvamus, et ka raam kõver ja seljuhul läheb arvatavasti mahakandmisele. Ja kõik need vigastused põhjustas see peenike metallpost.

Vot seda ei suuda küll kuidagi uskuda. :o
Silber ajab järjekordselt mingit muinasjuttu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.01.2010 20:48 

LauriJ kirjutas:
Harry_R kirjutas:
+ esialgne Silberi arvamus, et ka raam kõver ja seljuhul läheb arvatavasti mahakandmisele. Ja kõik need vigastused põhjustas see peenike metallpost.

Vot seda ei suuda küll kuidagi uskuda. :o
Silber ajab järjekordselt mingit muinasjuttu.

Ei tahaks ise ka seda uskuda, pigem võibolla tagumine sild/sillad kõverad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.01.2010 20:59 

C4V6 kirjutas:
.Alar. kirjutas:
Kummaline, ma nüüd ei vihja midagi, kuid ühe inimese sõnade järgi, kes puksiiri peal töötab, on statilstiliselt kõige rohkem avariisid, kinnijäämisi jms lumisel ajal just 4x4 vendadel. Kas minnakse liiga julgeks ja arvatakse, et 4vedu seljatab ka füüsikaseadused või milles asi, ei oska öelda.

PS nägin seda Sorentot Kia esinduse taga, oli päris katki ikka. Peaasi, et ise terve.

nii palju kui ma asja jälginud olen, siis pahatihti arvatakse, et 4 vedu on kõikvõimas.
Ala, et kurve läbib julmalt kiiremini, külge ei lähe jms, + veel kinni ei jää ju kuidagi :D

ise see talv sõitnud xc70'ga ning tõesti, võrreldas tavalise üheveolisega liigub lumes ja libedas ikka väga hästi - kõrgem kliirens ja nobedam astumine annab julgust samuti juurde, ei saa salata. Kuid ega rumalat ka nelivedu päästa.

miks 4wd mehed need on, kes põhiliselt lumega võssa sõidavad - minu silmis peamine põhjus : 4wd läheb küll maru hästi libedaga kohalt minema ja kogub kiirust, ent pidama saamine on täpselt sama vaevaline kui üheveolistel.

kusjuures: nädal aega tagasi nägin samuti sõpruse puiesteel ühte audi 80't, mis oli ca 3m kõrguse lumevalli otsa sõitnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.01.2010 13:09 
Kasutaja avatar

Mis maasturitesse puutub siis enamusel pole lamelli ega naela, vaid A/T hullemal juhul isegi M/T. Kui eelmisel talvel see suur lumetorm oli tegin ise ka lasnamäel keset 4realist pirueti ja sõitsin korduvalt avarii vältimiseks tee kõrval hange kui mõni naeltega sõiduautojuht vöötrajale lähenevat inimest märkas ja vägagi heatahtlikult käitus. Lihtsalt suur mudamuster ei sisalda ju väikseid lamelle, töötab samahästi nagu slikk. Samas kui lörtsine ilm siis kiirendus või pidurdus kruusateel on näiteks ulmehead - töötavad kui labidad. Mõistusega tuleb võtta asju

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.01.2010 14:27 
Kasutaja avatar

revolutsionäär kirjutas:
kusjuures: nädal aega tagasi nägin samuti sõpruse puiesteel ühte audi 80't, mis oli ca 3m kõrguse lumevalli otsa sõitnud.
See mul sõbra oma.

Aga täna Järvevanal. Käisin Järvel, Noortehnikus ning tagasi sõites kõik need 4-5(?) rida liikusid vägagi vaevu, meeter meetri haaval. Olin esimeses reas, minu ees üks buss ja ei näinud ka midagi. Mõtlesin, et niisama rahvas läheb lõunale, aga mida edasi veeredes, seda tihedamini märkasin, et rahvas kipub rida vahetama ning lõpuks avanes selline vaatepilt:

Proovime siis nii:
Esimene pilt
Pilt
Teine pilt
Pilt
Õnneks või kahjuks pole see HV voorum

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.01.2010 17:06 

C4V6 kirjutas:
revolutsionäär kirjutas:
ise see talv sõitnud xc70'ga ning tõesti, võrreldas tavalise üheveolisega liigub lumes ja libedas ikka väga hästi - kõrgem kliirens ja nobedam astumine annab julgust samuti juurde, ei saa salata. Kuid ega rumalat ka nelivedu päästa.

Sõidan ka ise quattroga ja olen ka varem sõitnud, mul on järsemas kurves asi mitu korda risti visanud, kes ikka nelivedusega harjund pole, see peale seda ka ilmselt kuskil kraavis lõpetab, käitub ta siiski teisiti kui ühevedune :D

No üle- ja alajuhitavustega toime tulekul on loomulikult erinevused. Muidugi, kui roolis ei ole just kibedam/kogenum käsi, siis ehmatab ära ja lõpeb asi kraavis.
Mis ma aga tahtsin välja tuua on see, et kergemini saavutatav kiirus ei tähenda seda, et ka seisma saab samamoodi. Endalgi oli algul paar korda ebameeldiv üllatus kui hoog üleval oli vaja seisma jääda ning ei käinudki see palju lihtsamalt kui ühevedusega. :)

Mis aga tõsisemaid 4wd masinaid puudutab siis tõesti, olen isegi märganud et tihti sõidetakse talvel "mudakatega" ning lume/jää puhul pole lihtsalt jämedast mustrist nii palju tolku. Tava nn linnamaasturid ja "cross country" sõiduautod pruugivad enamjaolt ikka tüüpilisi lamelle/naaste.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.01.2010 18:41 

revolutsionäär kirjutas:

Pildi kvaliteet pole just kõige parem,telefon ei võimaldanud paremat :(

http://pilt.delfi.ee/my_picture/8392547/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.01.2010 19:10 
Kasutaja avatar

age kirjutas:
revolutsionäär kirjutas:
kusjuures: nädal aega tagasi nägin samuti sõpruse puiesteel ühte audi 80't, mis oli ca 3m kõrguse lumevalli otsa sõitnud. Pildi kvaliteet pole just kõige parem,telefon ei võimaldanud paremat :(
http://pilt.delfi.ee/my_picture/8392547/
Pilt
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.01.2010 02:20 
Kasutaja avatar

C4V6 kirjutas:
revolutsionäär kirjutas:

Sõidan ka ise quattroga ja olen ka varem sõitnud, mul on järsemas kurves asi mitu korda risti visanud, kes ikka nelivedusega harjund pole, see peale seda ka ilmselt kuskil kraavis lõpetab, käitub ta siiski teisiti kui ühevedune :D

selle neliveo jutu jätkuks mainin ära, et sees oli kahjuks tookord ikkagi tagavedu.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 5580 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 372  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis