Kasutan ka retseptinurga võimalusi ja lisan ühe enda suure lemmiku.
Mereanni-risotto, vaja läheb:
Oliiviõli ja teelusikatäis võid
sibul
kalapuljong (kui värsket ei ole võimalus teha, ajab kalapuljongikuubik asja ära, aga neid raipeid on raske leida, igas poes ei ole)
valge vein (nii 50ml juba piisab ka, pudelilõppe hea ära kasutada)
risotto riis
mereelukad (samuti - värsked on kõige paremad, aga mu rahakott ei kannata nii suurtes kogustes neid kokku osta)
parmesani(laadne) juust
sidrun

Kalapuljongikuubik ühes potis veega keema, teise õli, või ja sibul praadima. Kuna mulle võis praetud sibul sümpatiseerib, siis õli on vajalik selleks, et või kõrbema ei läheks.

Kui mingi 5 minta on madalal kuumusel praadinud see sibul end, lisada juurde riis ja nii minutike-paar segada, et kõik terad oleksid õlised.

Siis vein peale, ikka nii, et susiseb. Peale läbisegamist nii palju puljongit peale, et seda on natuke rohkem, kui riisi. Mul on see parmesani kuiv lõpp ka seal, annab maitset.
Kui puljong on juurde lisatud, siis läbi segada ja jätta hästi madalal kuumusel pliidile, nii et vaevu muliseb.
Bring it to simmer, ühesõnaga.

Ma päris täpselt ei tea, miks, aga puljongit ei tohi kohe raksaki kõike juurde lisada. Vähemalt mina pole seda kunagi teinud, ju kuskil saunas mingi naane rääkis ja nii tuleb teha. Don't ask - toimib.
Igatahes kui riis juba puljongi alt paistab natuke, siis uus lahmakas puljonxi peale ja jälle läbi segada. Võtab see protsess vähemalt 30 minti kindlalt. Kui puljong otsa saab, siis tavaline vesi kärab ka. Väga plödi ei tohi riis jääda, natuke peab hamba all vastu karjuma. Kui juba tundub, et on norm ja söödav, siis sidrunikoor sisse ja poole sidruni mahl ka. Ja siis mereelukad takkajärgi ja veel korra läbi kuumutada. Aga viimastega peab ettevaatlik olema, tõmbavad kummi ära kohe, kui liiga kaua tuld anda.
Ja lõppu sigahalb pilt valmistootest, sest hõbekett oli juba teise toanurka voolanud:

Ostma pidin ainult sidrunit ja sügavkülmaloomi, kõik muu oli kodus olemas. Kui kõik asjad nullist osta, siis läheb mingi 15 eurtsi ikka ära, noh, vein, riis ja juust jne. Ise tulin seekord viiekaga toime.