kelu kirjutas:
kelu kirjutas:
Järgmine ülesanne on kalaseljanka.
Pean vist ikka ise homme tegema, hapukurki sai ka täna juhuslikult ostetud

Da ladna.

Selle toidupoolisega on siis selline lugu, et algselt tegin ma seda nii, et üks komponent (rakvere minutipihvide asemel) oli nuustaku liharoog
http://www.hot.ee/otepaalt/Pildid/liharoog.jpgMiks ma selle toote kasutamise lõpetasin oli see, et need herned ja porgandid seal ei maitsenud mulle küpsedes üldse ja jätsid imeliku kõrvalmaitse. Vahetasin selle toote välja Talleggi chilli con carne vastu
http://www.zave.ee/images/pix/280x280/e ... g.jpg?af=1Seda ma seekord aga leida ei suutnud ja asendasingi toote rakvere minutipihvide ja chilli con carne pulbriga.
Aga asjast
2 pakki suitsupeekonit, Rakvere minutpihvid, Talleggi piprased minutipihvid, pakk rakvere delikatess hakkliha (0g süsikat ja palju valku), täistera tortilla wrapid( tervislikumad), murulauguga merevaik, Chilliga oliiviõli, chilli explosion maitseaine, üks normaalne sibul, salati mix, ruccola, tomatit, kurki, tilli, paprikat, 500g riivjuustu. Mina kasutan ka natukene jällegi sidrunit ja seal hipp titesöögi purgis on self meid (turult tuttava käest ostetud) ülihea küüslaugune adžika. Pildilt on veel puudu greenpepper tabasco.
Kõigepealt luristad pannile pisut chilliga oliiviõli. Paned kõige madalama kuumuse. Viskad peale peekoni ja lased "rasvad välja"

Lased tuima kolhosniku näoga chilli explosioniga üle, kütad peale greenpepper tabasco (julgelt ikka, me teeme teravat sööki)

Seejärel viskad kaane peale ja lased seal neil olla. Rasva peaks julmalt tulema. Raputad lihaüldmaitseainega üle. Segad ja lased korra veel kuuma. Nõrutad kogu rasva potti ära.
Võid ka maitsta. Peekon peaks üsna terav olema.
Asetad lõikelaule mõlemad minutipihvid ja lõikad sellisteks pikkadeks sälkudeks. Viskad sinna potti kus on see peekoni rasv. Viskad peale hakkliha. Pannilt asetad peekoni lõikelauala ja lõikad paremad tükid (need pikad ribad on ebamugavad tortillas)

Potti kütad peale paki chilli con carne pulbrit (kasutan santa maria oma)
Segad kõik hoolikalt omavahel läbi ja paned lobi pannile

Paned kaane peale ja lasad vaiksel tulel seal omaette toimetada.
Vahepeal hakid ära kogu silo mis on eespool nimetatud. Valad kõik ühte suurde kaussi kokku. Pigistad peale pisut sidrunit ja segad kõik läbi.

Vahepeal on jõudnud pannil olev mant üsna edukalt vedeliku eraldama hakata. Eemaldan kaane, paned kuumust juurde ja segad. Kui näed, et kogu stuff on pannil juba ühtlane, segunenud ja testides maitseb nagu oleks valmis (peab maitsema hästi mahlane ja terav. Peekon peaks andma juurde soolase peekoni maitse), siis mina lisan selle hõummeid adzika.

Segan kõik läbi ja tuli maha.
Hakid peale sibula. Segad uuesti läbi. Paned kaane peale ja lased seal veits tiksuda

Kogu stuffi valad sellesse silokaussi kokku ja segad põhjalikult läbi

Jätad mandi seisma seni kuni on piisavalt jahtunud, sest järgmisena lisad juustu

Ja uuesti kõik ära segada

Kui see sul mingitel asjaoludel juba varem tehtud polnud, siis puhastad tööpinna põhjalikult ära. Asetad sinna tortilla wrapi ja määrid ääred parajalt merevaiguga kokku

Laod turskelt manti peale ja voldid ühe otsa ilusti kokku. Nurgad vajutad kinni (selleks ongi merevaik teemas)

Siis voldid risti selle eelmise voltimise suhtes kaks äärt ilusti kokku. Merevaik peaks kogu asja ilusti koos hoidma.

See junn võib väike tunduda aga tegelikult on need ikka päris suured. Peale kokkuvoltimist lükkad lusikaga või millega iganes sa manti tõstsid seda seal sees kokku ja tõstad ääreni täis.
6TK katavad terve ahjuplaadi. Seega on üsna toekad

Asetad 15ks minutiks 180 kraadiga ahju näiteks. Merevaik peaks ära sulama ja see mandi sees olev juust ka. Lõhkusin ühe ära pildistamiseks

Valmis asi peaks olema ülimalt mahlane, kreemjas (juust), parajalt terav ning mõnus peekoni maitse peaks juures olema. see sisse segatud juust peaks seda pläusti nö. Koos hoidma kui ta ära sulab ja see teeb asja eriti heaks.
Serveeri millega iganes. Ise võtsin õltsi. Pohmell läinud