Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 01.05.2025 23:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 353 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 24  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Söömise ja pildistamise mäng 2015
PostitusPostitatud: 16.02.2015 10:15 
C4V6
Kasutaja avatar

Ei pea dieeti. Paar aastat tagasi tegin -10kg ja sellest ajast samas kaalus. Küll aga jälgin enamvähem mida söön :D

www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2015 11:16 

Eile õhtul oli aega taaskord ja mõtlesin guljašilaadse mögina valmis keerata.

Selle jaoks võtsin:
korraliku seakaelakarbonaadi tüki
kuhjaga valget sibulat
tomatipasta ( kasutasin Vene oma, see hea tummine )
hapukoor ( lõpus törts sisse )
küüslauk
paprika maitseaine
vesi
pipar-sool
oliiviõli

Kuna ma olen wok-panniga viimasel ajal sinapeal ja ta selline universaalne, siis kogu mögina tegin otse sinna sisse.

Esiteks hakkisin sibulad tükkideks ja need jäid oma aega kausis ootama.
Liha sai lõigatud sobivateks tükkideks. Ise otsustasin kaelakarbonaadi kasutada kuna täis taine tükk ei jää see "õige", endale vähemalt ei meeldi.

Kui liha on kuubikuteks lõigatud, siis lükka julgelt pannile oliiviõli ja pruunista liha ära. Ma panin sinna pipart-soola-sealiha maitseainet ka juurde.
Pilt

Kui liha on pruunistatud, siis vala sibuld peale, sega omavahel ära ja lase vähe praadida.
Pilt

Nüüd lisa sinna hulka ka tomatipasta ja paprika maitseaine.
Pilt

Sega taaskord omavahel läbi, et maitsed seguneksid ja naudi seda vaatepilti mis seal on.
Pilt

Kõige lõpus lisa juurde ka vett, et kogu see mögin oleks kenasti vee all, sest ta peab podisema a la 2 tundi. Selle aja peale on sibul suus iselahustuv ja liha mõnusalt pehme, ei pea järama ega vaeva nägema. Keera pliit madala temberatuuri peale ning pane kaas peale ja lase aga podiseda. Vahepeal sega ja lisa vastavalt soovile maitseaineid. Kuna mulle endale meeldib küüslauk, siis sai ka seda sinna juurde lisatud.
Enne kaane peale panemist siis selline pilt ( hapukoore lisasin lõppfaasis, sai veidi veel järelvalmida kui kuumuse täitsa maha keerasin ).
Pilt

Rohkem ma pite teha ei viitsinud, silo võib igaüks ise nuurde meisterdada

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2015 11:20 
C4V6
Kasutaja avatar

Hui ei viitsinud. Naine tuli passima raudselt ja siis oli nii mark olla, et kuhugi mõrapeade foorumisse söögi ja pildistamise teemasse pilte teed :lol

www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2015 12:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Hui ei viitsinud. Naine tuli passima raudselt ja siis oli nii mark olla, et kuhugi mõrapeade foorumisse söögi ja pildistamise teemasse pilte teed :lol

Ma tean, mis tunne see on :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2015 23:34 
Kasutaja avatar

+1

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2015 00:20 
Kasutaja avatar

Nii see on, naised on õnnelikud kui mehed süüa teevad ja neile tähelepanu pööravad, kuid see hetk kus avastavad, ta ei saagi kogu tähelepanu :D Elu on raske.
Mina olen juba mitu korda valmistanud kala, siinse õpetuse järgi! Supper. Avastasin veel, kui lasta lõpus grilli funktsiooni ahjus, siis jääb mõnus krõbe koorik peale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2015 09:43 
Moderator
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:
... olen juba mitu korda valmistanud kala, siinse õpetuse järgi! Supper. ...

Grammar-Nazi'na pean küsima, kas tegid kala õhtusöögiks või on üks "p" ülearu? :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2015 14:24 
Kasutaja avatar

Õige märkus! Õhtusöök oli nii lihtsalt valmistatav ja maitsev, et grammatika pidi kannatama iseloomustamaks elamust :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2015 16:19 
Kasutaja avatar

Siidris marineeritud seafilee veinikastmega.
Pilt
Seafilee kelmetest puhtaks ja marinaadi. Marinaadiks oleks hea kasutada mingit hapukamat siidrit, lisaks sellele magus ja kange sinep, tüümiani, soola. Ütleme pool pudelit siidrit, 2spl magusat sinepit, törts kanget sinepit (võib ka ära jätta). Soola, tüümiani maitse järgi. Mõned tunnid lasta tõmmata.
Veinikaste. Vein (0,5l) keema koos rosinate (~100g) ja mustsõstramoosiga (~100g). Lasta keeda ca 1h tasasel tulel, peale seda võib rosinad ja moosilaga välja kurnata. Puhas kraam uuesti keema, maitsestada puljongikuubikutega, worchestershire kastme, teryaki, mee, BBQ kastmega, piparmündi, sojakastme ja pipraga. Mina kasutan selliseid maitseaineid igatahes, jääb suht kreftine värk, aga võib ka oma maitse järgi mingi leebe lurri teha. Pärast paksendasin tärklisega, kergelt liimjaks nagu keskmine kissell.

Liha sai tervete fileedena pannist üle lastud ja siis ca 10 mintsiks ahjust läbi. 200C juures.

Kuna algselt oli vaja ka avokaadot kasutada retseptis siis tõin selle ka välja, aga otsustasin niisama paljalt ära süüa, sest see poleks kuhugi juurde midagi andnud :) . Kõrvale hautasin aedube võiga. Serveerimist vaja vähe harjutada, aga selline kukkus välja lõpuks.
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2015 16:36 
Kasutaja avatar

kelu kirjutas:
Kuna algselt oli vaja ka avokaadot kasutada retseptis siis tõin selle ka välja, aga otsustasin niisama paljalt ära süüa, sest see poleks kuhugi juurde midagi andnud :)

Ma lepin selle pildil oleva avokaadoga ka :) Pane uus ülesanne!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2015 18:16 
Kasutaja avatar

Järgmine ülesanne on kalaseljanka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2015 21:28 
Kasutaja avatar

kelu kirjutas:

Pean vist ikka ise homme tegema, hapukurki sai ka täna juhuslikult ostetud :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2015 21:27 
C4V6
Kasutaja avatar

kelu kirjutas:
kelu kirjutas:

Pean vist ikka ise homme tegema, hapukurki sai ka täna juhuslikult ostetud :)

Da ladna.

Pilt

Selle toidupoolisega on siis selline lugu, et algselt tegin ma seda nii, et üks komponent (rakvere minutipihvide asemel) oli nuustaku liharoog http://www.hot.ee/otepaalt/Pildid/liharoog.jpg
Miks ma selle toote kasutamise lõpetasin oli see, et need herned ja porgandid seal ei maitsenud mulle küpsedes üldse ja jätsid imeliku kõrvalmaitse. Vahetasin selle toote välja Talleggi chilli con carne vastu
http://www.zave.ee/images/pix/280x280/e ... g.jpg?af=1
Seda ma seekord aga leida ei suutnud ja asendasingi toote rakvere minutipihvide ja chilli con carne pulbriga.

Aga asjast

2 pakki suitsupeekonit, Rakvere minutpihvid, Talleggi piprased minutipihvid, pakk rakvere delikatess hakkliha (0g süsikat ja palju valku), täistera tortilla wrapid( tervislikumad), murulauguga merevaik, Chilliga oliiviõli, chilli explosion maitseaine, üks normaalne sibul, salati mix, ruccola, tomatit, kurki, tilli, paprikat, 500g riivjuustu. Mina kasutan ka natukene jällegi sidrunit ja seal hipp titesöögi purgis on self meid (turult tuttava käest ostetud) ülihea küüslaugune adžika. Pildilt on veel puudu greenpepper tabasco.

Kõigepealt luristad pannile pisut chilliga oliiviõli. Paned kõige madalama kuumuse. Viskad peale peekoni ja lased "rasvad välja"

Pilt

Lased tuima kolhosniku näoga chilli explosioniga üle, kütad peale greenpepper tabasco (julgelt ikka, me teeme teravat sööki)

Pilt

Seejärel viskad kaane peale ja lased seal neil olla. Rasva peaks julmalt tulema. Raputad lihaüldmaitseainega üle. Segad ja lased korra veel kuuma. Nõrutad kogu rasva potti ära.
Võid ka maitsta. Peekon peaks üsna terav olema.

Asetad lõikelaule mõlemad minutipihvid ja lõikad sellisteks pikkadeks sälkudeks. Viskad sinna potti kus on see peekoni rasv. Viskad peale hakkliha. Pannilt asetad peekoni lõikelauala ja lõikad paremad tükid (need pikad ribad on ebamugavad tortillas)
Pilt

Potti kütad peale paki chilli con carne pulbrit (kasutan santa maria oma)
Segad kõik hoolikalt omavahel läbi ja paned lobi pannile
Pilt

Paned kaane peale ja lasad vaiksel tulel seal omaette toimetada.

Vahepeal hakid ära kogu silo mis on eespool nimetatud. Valad kõik ühte suurde kaussi kokku. Pigistad peale pisut sidrunit ja segad kõik läbi.

Pilt

Vahepeal on jõudnud pannil olev mant üsna edukalt vedeliku eraldama hakata. Eemaldan kaane, paned kuumust juurde ja segad. Kui näed, et kogu stuff on pannil juba ühtlane, segunenud ja testides maitseb nagu oleks valmis (peab maitsema hästi mahlane ja terav. Peekon peaks andma juurde soolase peekoni maitse), siis mina lisan selle hõummeid adzika.
Pilt

Segan kõik läbi ja tuli maha.
Hakid peale sibula. Segad uuesti läbi. Paned kaane peale ja lased seal veits tiksuda

Pilt

Kogu stuffi valad sellesse silokaussi kokku ja segad põhjalikult läbi
Pilt

Jätad mandi seisma seni kuni on piisavalt jahtunud, sest järgmisena lisad juustu
Pilt

Ja uuesti kõik ära segada

Pilt

Kui see sul mingitel asjaoludel juba varem tehtud polnud, siis puhastad tööpinna põhjalikult ära. Asetad sinna tortilla wrapi ja määrid ääred parajalt merevaiguga kokku

Pilt

Laod turskelt manti peale ja voldid ühe otsa ilusti kokku. Nurgad vajutad kinni (selleks ongi merevaik teemas)

Pilt

Siis voldid risti selle eelmise voltimise suhtes kaks äärt ilusti kokku. Merevaik peaks kogu asja ilusti koos hoidma.

Pilt

See junn võib väike tunduda aga tegelikult on need ikka päris suured. Peale kokkuvoltimist lükkad lusikaga või millega iganes sa manti tõstsid seda seal sees kokku ja tõstad ääreni täis.

6TK katavad terve ahjuplaadi. Seega on üsna toekad

Pilt

Asetad 15ks minutiks 180 kraadiga ahju näiteks. Merevaik peaks ära sulama ja see mandi sees olev juust ka. Lõhkusin ühe ära pildistamiseks

Pilt

Valmis asi peaks olema ülimalt mahlane, kreemjas (juust), parajalt terav ning mõnus peekoni maitse peaks juures olema. see sisse segatud juust peaks seda pläusti nö. Koos hoidma kui ta ära sulab ja see teeb asja eriti heaks.

Serveeri millega iganes. Ise võtsin õltsi. Pohmell läinud

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2015 22:31 

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.02.2015 00:29 
Kasutaja avatar

Krt esimene toit mis siin isutama ajas,peab järele proovima. :hail

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 353 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 24  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis