MDB kirjutas:
See mäng teil vedu küll kuidagi ei võta, kuid niisama retsepte ja tegemisi pildiga võiks teema arenduseks võtta küll.
Ma siis võtan sellest otsast kinni ja loodan, et naiffima ei hakata.
Üritaks siis omalt poolt pakkuda rubriiki: Kiirelt, maitsvalt ja lihtsalt
Olgu öeldud, et ma ei söö väga paljusid asju (Muna, maks etc.)
See on nüüd see ots kui ma kukkusin rustize peale siin röökima, et jumala eest milleks kusagil villemis raha eest poissmehe praadi söömas käia. Valmistamise aeg 15 minutit. Valmistamiseks kuluvad asjad mida on kõike natukene ja millega pole eraldi suurt palju peale hakata kuna nii ehk naa peab kauplusesse uute produktide järgi jooksma. Boonusena on see tervislik - palju valku, vähe süsivesikuid
Veise kebabi laastudes on vist üsna 0 süsikat, veise suitsusink on ka OK, see suitsuvorst on küsitav.
Pann õrnale tulele, pannile törts punast veini, pigistga sidrunit (Ma panen igale poole sidrunit), küüslauguga chillikastet
Lisad kõik järgnevad komponendid
Viskad vaiksel tulel kaane peale ja lased seal mürtuda neil, segad läbi korduvalt.
Lõpusirgel lisad chilli explosionit ja liha üldmaitseainet
Segad veelkord normaalselt läbi.
Serveerid.
Juurde pärlsibulad, hakitud salat, mingi sousik kapist. Peale lõikad sibulat (mulle julmalt meeldib sibul)
Väljas maksad sellise lobi eest 5 kulli vähemalt. Kodus saad jalust ära asjad mis tahavad pahaks minna.
Järgmine on söögiteemast kunagi läbi käinud.
Pelmeene söön ma üli harva aga kui söön, siis peavad nad olema head. Uvicu kollased on tõesti pisut kehvemaks läinud ja seega ma olen juba kordi ja kordi veidi lihvinud ja proovinud aga retsept mis minul keele perse ära viib on siis selline...
Pelmeenid potti ja vesi peale (ei pritsi kööki täis kui vee hiljem selga lased). Koheselt tõmbad potti turskelt liha üldsemaitseainet, ikka nii, et vesi pruuniks läheb. Pisut karrit, chilli explosionit (lisan ka veidi chilliga oliiviõli), natukene persilladeli/basiilikut ning soola asemel panen veidikene vegeta maitseainet. Rohkelt võib sisse hakkida tilli ning ise panen ka natukene ruccolat. Keedad neid seni kuni nad värvi külge võtnud ja ühes tükis veel (et ei lagune ja pole plögad). Vahepeal oled ahju kuumutanud ilusti 220 kraadi peale. Siis paned nad ahjuplaadile üsna kõrgele ja ehmatad neid seal seni kuni näed, et hakkavad pruuni jumet külge tõmbama ja näevad kuivad välja. Noh, kõrvale tegin veel mõned Šampinjonid peekoni ja suitsukana merevaiguga ning ikka vana hea Saku ele
Edit: Kes tahab võib veel muidugi konsumeerimiseks võtta ka äädikat. Isiklikult ma pelmeene äädikaga süüa ei taha kuigi äädikas väga meeldib.
NB ! Pildil olevad Šampinjoni rullid on ka ülilihtne ja tore amps.
Seeni ma ei söö, ainus variant seentest mida ma söön ongi sellised
Ostad poest karbi neid junne, peekonit (mida toekama peekoni leiad, seda parem) ja oma maitsele sobivat merevaiku (mina söön murulauguga reeglina). Viskad junnidelt sabad naher (väga lihtsalt eemalduvad koos sisuga), täidad kõik junnid merevaiguga. Keerad peekoni ümber junnide rulli. Ahju ! Küpsetad kuni peekon enamvähem krõbedaks hakkab minema. Tarvita koheselt, külmast peast ja uuesti soojendatult need süüa ei kõlba !
Lõhe / Forell ahjus (Värskeid pilte võin järgmisel vamistamisel teha, see on kunagi mul siia söögiteemasse pandud)
Laiskloomana ostad poest lõhe või forelli filee. Lõhe on siis rasvasem, forell kergem.
Tasub ka jälgida kus kohast osta. RIMIst saab reeglina kõige mõistlikuma hinnaga. Elu kõige kallima filee olen ostnud Prismast. 1,5kg lõhet maksis 23 eurot (räige kalaisu oli, rimis polnud)
Viskad rõba ahjuplaadile. Tõmbad kergelt soolaga üle. Raputad õrnalt kala maitseainega üle, persillade (seda võib turskelt panna), räigelt palju tilli. Mina ujutan kõik sidruniga üle (pigistan peale). Võiks normaalselt sisse imenduda tänu sellele. Peale sibulat. Kui võimalus, siis lase tunnike seista. Kui ei, siis pole ka midagi katki. Ahju kuumutad 200 kraadini ja viskad 20-25 mintsaks ahju. Küpsetusastmeid on maitsest olenevalt palju aga mulle meeldib umbes nii. Kala ehmatab tegelikuses end üsna ruttu valmis
Voilaa...
Pikkpoiss. Ütlen ausalt, et mina kasutan kartulipulbrit valmistamiseks, sest päris kartulit tihti kodus ei hoiagi ja toiteväärtus on neil ilmselt üks ja sama pask. Pulbrimassi saad vastavalt vajadusele ära maitsestada.
Kes pikkapoissi teha ei viitsi, võib selle osta poest, näiteks Rakvere oma aitab süüa kuid ise teha on lihtne ja pealegi saad enda maitsejärgi hakkliha ning maitsestamiseks minevaid asju kasutada.
Retsepti saab näiteks siit
http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/1747Täiesti omal käel võib pisut ka improviseerida, selles minuarust võlu ongi.
Endale meeldib paprikat sisse hakkida
Iga üks ise otsustab kas need on söögid või mitte. Minu arust on nende kõigi valmistamine sama lihtne kui potil ajakirja lugedes ning õlut juues häda ajada. Ajakulu jääb peale pikkpoisi kõigil max. 30 mintsa juurde.
Ärge peksa andke,
Head isu !