Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:44

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Sportsummuti, tema hääl ja mõju TÜV'le.
PostitusPostitatud: 18.06.2010 16:35 
Kasutaja avatar

Vaatasin enda auto tagaosa ja veendusin, et enne see ilusaks ei saa, kui leiaks sinna mingisuguse jap-style summuti. Kindel soov on, et sumpa ei turritaks välja, vaid istuks ilusti tagaplaanil ning oleks suur ja ümmargune :D
Uurisin siis pisut ning leidsin päris mitmeid variante, kuid samas tekkis ka küsimusi.
Millise tootja summuti valida, kui eesmärgiks on võimalikult vaikne hääl? Auto on Galant E50 ja sisemüra on niigi päris suur, tahaks midagi ikka kuulda ka.
Kas sportsummuti tähendab TÜV'l põrumist, ehk siis tuleks iga-aastaselt enne ülevaatust tavaline summuti tagasi külge kruvida?

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Sportsummuti, tema hääl ja mõju TÜV'le.
PostitusPostitatud: 18.06.2010 18:22 
Eliit

Rait. Kui on vaikne siis ei noki keegi. Aga lärmakus sõltub mootorist ja ülejäänud summuti ehitusest, toru läbimõõdust, resode arvust ning nende ehitusest jm. Vaata kas sa saad kuskilt tagasilla juurest viimase püti ära võtta. Kui saad, siis kuula häält ilma selleta. Kui jääb kuulatav siis japstyle pütt summutab seda veelgi natukene ja jääb kena. Minu Civic tegi ilma viimase pütita kõrvulukustavat mölinat. Samas praegusel autol on otseläbi väljalase ning taga suur Supersprint'i kaheraudne ning üllatavalt vaikne. Kõik katid, resod ja muud tilulilud on eemaldatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2010 09:13 
Kasutaja avatar

sul võib ju kõik tilulilu eemaldatud olla, aga kui TÜVi tüübid autoalla lähevad, siis näevad, et sul peale viimase püti pole seal midagi ja siis on kindel põrumine juba... Puhtast TÜVst ei ole enam juttugi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2010 18:08 
Eliit

keegiveel kirjutas:
sul võib ju kõik tilulilu eemaldatud olla, aga kui TÜVi tüübid autoalla lähevad, siis näevad, et sul peale viimase püti pole seal midagi ja siis on kindel põrumine juba... Puhtast TÜVst ei ole enam juttugi.

See on juba jah, minu probleem. Paraku aga ma ei pea seda probleemiks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.06.2010 09:42 
Kasutaja avatar

Sportsummutiga saad ülevaatuselt ilusti läbi, kui sul on ette näidata sertifikaat, et see on just selle auto jaoks sobiv. Aga kui sa ostad mingi universaalse JAP-Style püti, siis vaevalt selle paberi saad. Endal oli Remuse pütt koos sertifikaadiga olemas, mis näitas et minu autole sobib. Enne auto regamist sai spetsiaalselt alla krutitud, et saaks kohe passi kirja ka. ARK kahjuks aga ütles, et nemad panevad passi ainult sportrooli, kõik muud sertifikaadid (pütt, pamprid jne) pead kaasas kandma ja vajadusel politseile või ülevaatusele esitama. Ülevaatusel küll viriseti, et ARK peaks siiski kirja panema, aga tegid ikkagi ära.
Nii et küsi kõigepealt püti müüjalt, mis sertifikaate nad kaasa pakuvad.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.06.2010 13:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Pane sumpaots siis kui häält ei taha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.07.2010 10:15 
Kasutaja avatar

Kuna teema tundus õige, siis karjun maha ka selle, et Eestis ei ole minu andmetel legaalselt ühtegi kohta, kus mõõta mürataset, mis sumpsist tuleb. Olgu see motikas või auto. ( a la 45kraadine nurk, teatud kauguselt, siis täielik tuulevaikus, siis 50m raadiuses täielikus vaikuses ja ilma igasuguste muude seadmete töötamiseta jne. ) Ühesõnaga, kui mõni miki peaks TÜV punktis müramõõturi sumpsi toppima, siis julgelt pidurdage tema tööd ja nõudke, et tahate näha kinnitatud paberit ( seadust), et KUIDAS peab mõõtmine toimuma - kui leiate kasvõi väikseima punkti, mida pole täidetud, siis ära jääge rahule. Proovitud, tehtud ja toimib.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.07.2010 15:31 

Ei ole mõju. V a see, et lärmakus on otseses seoses ülevaatluse hinnaga :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.07.2010 21:54 
Kasutaja avatar

pane Simons täies pikkuses. olen kaks aastat käinud ja keegi ei ole köhinud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.07.2010 02:18 
Kasutaja avatar

ReneK kirjutas:
Kuna teema tundus õige, siis karjun maha ka selle, et Eestis ei ole minu andmetel legaalselt ühtegi kohta, kus mõõta mürataset, mis sumpsist tuleb. Olgu see motikas või auto. ( a la 45kraadine nurk, teatud kauguselt, siis täielik tuulevaikus, siis 50m raadiuses täielikus vaikuses ja ilma igasuguste muude seadmete töötamiseta jne. ) Ühesõnaga, kui mõni miki peaks TÜV punktis müramõõturi sumpsi toppima, siis julgelt pidurdage tema tööd ja nõudke, et tahate näha kinnitatud paberit ( seadust), et KUIDAS peab mõõtmine toimuma - kui leiate kasvõi väikseima punkti, mida pole täidetud, siis ära jääge rahule. Proovitud, tehtud ja toimib.

Kus sa seda muidu välja lugesid? Ehk mõni täpsem seadus vms. Ma kujutan ette mind saadetakse siukse jutuga sinnasamusesse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.07.2010 06:43 
Kasutaja avatar

Kuna pisike kogemus olemas, siis ülevaatuselt saad mõnes kohas läbi oma nö sportsumpsiga, mõnes kohas mitte.

Kui juhtud julgestus politseiga kokku, siis protokoll kergelt tulema. Ei loe hääl jne, kui on juba sport sumpsi välimusega siis võid hakata kukrut kergitama.

Koike seda muidugi juhul, kui sul ei ole nö ametlikult asi kinnitatud, et see on just sinu autole sobiv.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.07.2010 16:49 
Eliit

Sõber sai just paar päeva tagasi JuPolt erakorralise "sport" summuti eest kuigi auto oli sama vaikne kui originaalis, pütt maksis uuena 10k ning on selle auto jaoks mõeldud, lihtsalt otsad on suured ja kroomitud. nüüd ajab pabereid taga ning tahab asja anda kohtusse kuna pütil on siiski eurotähised ja kõik peal. sama hästi võiks AMG mersusi peedistada ümberehitatud summutiga sest tollel sõbral on asi Riegeri poolt tehtud. politsei ütles et kui hakkad plõksima siis saad spoila ringi eest ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.07.2010 22:43 
Kasutaja avatar

Ei kujuta ette, kas see hiljem kohtusse andmine midagi päästab. Ta oleks pidanud kohe seal samas sertifikaadi esitama. Nagu ma juba enne kirjutasin, siis suuremad tootjad annavad margipõhistele püttidele selle kaasa. Endal oli Golf 4 all Remuse toodang. Alla sai see keeratud enne esmaregamist eestis, seega tahtsin ka passi kirja saada. Öeldi, et ei saa, kuna Eestis pannakse kirja ainult sportrool ning püti, pamprite jne sertifikaadid pead kaasas kandma ja politseile esitama. Kui su sõber oleks seda kohapeal teinud poleks vast politsei nurisenud ka. Minu Remuse sertifikaat oli selline, kus maatrikstabel - ülevalt alla olid erinevad Remuse püttide tootekoodid ja paremale automudelid ja siis "x" nendes väljades, mis tootekood mis autodele sobib (Golf 4, Audi A3 jne ju osa sama, seega üks tootekood sobis mitmele autole).
Kusjuures kõige huvitavam oli ARK-s see, et passi nad mul nõus seda panema ei olnud, aga nn ülevaatamise kuudis minu serdist tegid endale koopia küll :).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.07.2010 04:16 
Eliit

Seda küll, aga ta ise seda praktiliselt ei teadnudki. Politsei ei saa tegelikult summuti otsa järgi otsustada kas väljalaskesüsteem on omavoliliselt ümber ehitatud või mitte. Sest kes teab, äkki ongi vaid otsad vahetatud. Kuna AMG jm võtab auto ja ehitab selle ümber ja paneb müüki siis ei saa millegi kohta certe kaasa, sama lugu ka kunagise Rieger tuningu BMWga mis aastal 97 tuli sellisena Saksas välja. Põhjaalla vaadates ei ütle miski, et summuti oleks ise ümber ehitatud. Keevitus jälgi ja midagi pole. Ja kui politsei ähvardas veel spoileriringi pärast ajudele hakata siis peaks kartma ka seda, et varsti ke*itakse ka tehase antitiiva pärast.. Kes ütleb, et see ei ole omavoliliselt paigaldatud ? Või kui kruvid 1.3 Civicule Prisma summuti otsa siis oleks selles olukorras samuti erakorralise saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.07.2010 16:31 
Kasutaja avatar

haapsalus võeti maha?
Olen kuulnud ,seal üldse karm kord :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis