Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:03

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: K: Kuidas auto arvelt maha võtta?
PostitusPostitatud: 24.09.2009 09:53 

Huvitav, mis juhtub: kui auto müüdud, endale jäänud ost-müügi leping kadunud, auto endiselt minu nimel ning tahan minna ark-i ja auto arvel maha võtta. Kirjutan, et auto hävitatud keskkonnasõbralikult jms. Tegelikuses ilmselt see auto sõidab veel liikluses, nii öelda uus omanik, ei teagi, et auto arvelt maha võetud.

Sel juhul jääksin mina süüdi vale andmete edastamis ja saan mingi karistuse?

Situatsioon näitena toodud, et reaalselt sellist olukorda mul hetkel ei ole :D

ARK ilmselt ütleb, et loll olid, kui lepingu ära kaotasid!?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.09.2009 10:25 
Kasutaja avatar

Sõbral oli sama lugu just, oli vahetanud auto ning mingi kuu aega hiljem tekkis sama auto mu tutvusringkonda uuesti. tuli siis jutuks ja, ja selgus sõbrale oli ka uus kindlustuse poliis koju tulnud. Sai kurjaks, võttis kätte ja läks ARKi ning lasi enda nimelt võõrandada, ehk siis auto võeti ajutiselt arvelt maha. ARK ei öelnud selle peale midagi, kui sõber küsis, et mis nüüd edasi saab. Lihtsalt kes autoga praegu ringi sõidab, siis palju õnne. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.09.2009 16:16 
Kasutaja avatar

Tehakse ka ilma lepinguta. Uurisin järgi nüüd täpselt - sõber võttis lihtsalt ajutiselt arvelt maha. Võõrandada saab siis, kui sul on auto valdaja nimi ja isikukood ja eeldatav elukoht käes,ehk siis otsi leping üles, kui tahad tõsiselt käkki keerata, sest kui see vend oma nimele ei tee ja müüb sinu nime all edasi, siis järgmine vend ei saa oma nimele teha, kuna on juba vahepeal sellele tüübile võõrandatud. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.09.2009 20:28 
Kasutaja avatar

Ühesõnaga kui auto on ostetud ostumüügilepinguga, kõik numbrid ja pass olemas, kuid ostja lammutas auto juppideks, auto endiselt eelmise omaniku nimel.
Kuidas siis see uus omanik selle auto arvelt maha saab, ega ta seda ammu lammutatud vrakki enne enda nimele ei pea võtma, et teda arvelt maha võtta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2009 02:39 

Et siis mismoodi ikkagi auto arvelt maha saada. Auto müüsin maha paberid kadunud ja auto on juppideks mismoodi saaks kõige lihtsamini ARK-is arvelt maha selle auto.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2009 11:33 

Mootorsõiduki ja selle haagise registreerimise eeskiri

siit vaata näiteks: paragraaf 7, punkt 4, lõige 5
see peaks sinule sobima

ja nagu näha see on vastuvõetud natuke alla aasta tagasi.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: K: Kuidas auto arvelt maha võtta
PostitusPostitatud: 06.02.2011 00:41 
Kasutaja avatar

Rouver kirjutas:
Kirjutad et:
1)auto dokumendid on seifis, mille võti on kadunud
2)auto on keskkonnasõbralikult hävitatud
3)reg. nr. on hävitatud sõiduki utiliseerimise käigus

Ja kui keegi kobisema hakkab, nõua tähtamaid ninasid ja näidaku näpuga sulle paragraafi mis nii teha ei luba.

Tere!
Kaevan vana teema üles. Nimelt tegin siin aastake tagasi ühe lolluse, ostsin esiotsa matsuga auto millel oli ülevaatust veel. Üritasime sõbraga teda paar kuud taastada mis hiljem osutus mõttetuks. Ei taibanud õigel ajal mõelda kah- lammutasime auto laiali, jupid läksid suures osas emexisse ning osad ka müüki.
Nüüd kui läksin ARK-i et arvelt maha võtta, hakati jantima, et nemad ei võta arvelt maha kui ma ei too neile lammutustõendit. Ütlesin et mul pole seda kuskilt võtta, siis öeldi et ma kirjutaks selle tsiteeritud postituses nr 2 kohta avalduse, et mis ja kuidas. Tegin seda, ikka ei sobinud, sain ainult 2 aastaks arvelt maha. Olen nüüd sellega jantinud pea 2 kuud, tahaks asjaga lõpuks ühelepoole saada. Äkki keegi oskab mingeid kindlaid soovitusi jagada, kes aitab ta arvelt maha saada täielikult sellele leian ka kompensatsiooni.
Masinast alles ainult numbrid, pass.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2011 01:37 
Kasutaja avatar

Kas Sa käid koguaeg ühes ARK-i büroos? Kui jah siis proovi vahepeal teisi. Sest kui Sul on numbrid olemas peaksid saama "autost" vabaneda. Teine võimalus on uurida äkki kirjutab mingi lammutus firma tõendi, et auto on lammutatud.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: K: Kuidas auto arvelt maha võtta
PostitusPostitatud: 06.02.2011 01:46 

ralli2ss kirjutas:
Rouver kirjutas:
Kirjutad et:
1)auto dokumendid on seifis, mille võti on kadunud
2)auto on keskkonnasõbralikult hävitatud
3)reg. nr. on hävitatud sõiduki utiliseerimise käigus

Ja kui keegi kobisema hakkab, nõua tähtamaid ninasid ja näidaku näpuga sulle paragraafi mis nii teha ei luba.

Tere!
Kaevan vana teema üles. Nimelt tegin siin aastake tagasi ühe lolluse, ostsin esiotsa matsuga auto millel oli ülevaatust veel. Üritasime sõbraga teda paar kuud taastada mis hiljem osutus mõttetuks. Ei taibanud õigel ajal mõelda kah- lammutasime auto laiali, jupid läksid suures osas emexisse ning osad ka müüki.
Nüüd kui läksin ARK-i et arvelt maha võtta, hakati jantima, et nemad ei võta arvelt maha kui ma ei too neile lammutustõendit. Ütlesin et mul pole seda kuskilt võtta, siis öeldi et ma kirjutaks selle tsiteeritud postituses nr 2 kohta avalduse, et mis ja kuidas. Tegin seda, ikka ei sobinud, sain ainult 2 aastaks arvelt maha. Olen nüüd sellega jantinud pea 2 kuud, tahaks asjaga lõpuks ühelepoole saada. Äkki keegi oskab mingeid kindlaid soovitusi jagada, kes aitab ta arvelt maha saada täielikult sellele leian ka kompensatsiooni.
Masinast alles ainult numbrid, pass.

võtad numbrid ja passi kaasa ning lähed arki ütled, et auto on varuosadeks müüdud ja kere emexis !
kirjutad selle paberile alkiri alla ja ongi olemas !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2011 01:51 
Kasutaja avatar

Eks pean vist minema kaugemale proovima jah. Old-whisky variant on proovitud, ütles et ainult detailne kirjeldus kuhu ja kellele müüdud, kus lammutatud, kuidas lammutatud. Kirjutasin teksti valmis kah, aga ei võetud vastu, öeldi et ei sobi nende jaoks, vaja väga detailselt. :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.02.2011 02:04 

ralli2ss kirjutas:
Eks pean vist minema kaugemale proovima jah. Old-whisky variant on proovitud, ütles et ainult detailne kirjeldus kuhu ja kellele müüdud, kus lammutatud, kuidas lammutatud. Kirjutasin teksti valmis kah, aga ei võetud vastu, öeldi et ei sobi nende jaoks, vaja väga detailselt. :uhoh

jah
ju neil siis polnud muud teha kui tahtsid lihtsalt huiata sind !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.02.2011 19:53 
Kasutaja avatar

mind ootab sama saatus - auto peaks nüüd lähipäevil jälle arvele hüppama, tüübid kellele auto sai kunagi müüdud, on ka kuskile väljamale põrutand. Seda tean kindlalt et auto on juppideks tõmmatud, aga kuda sa seda tõestad ARKis, kui pole ühtegi müügilepingu koopiat :D numbrid ja dokud on ka ilmselt kaduviku teed läind, sest kui ma käisin kuti teadaolevas töökohas, siis seal polnud teda juba väga tükk aega enam...
Mis nüüd siis - kirjutada ka mingi pisaratest nõretav avaldus või jäädagi iga 2a tagant keksima?
pole autot, pole dokumente, pole ka inimesi, keda sakutada :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2011 01:58 
Eliit

Kas ma saan arvelt maha auto mille ma olen nädalaega tagasi ostnud ning mul on temast alles vaid kerenumber, registreerimismärgid, tehniline pass ja ostu-müügi leping ? Arvelt maha jäädavalt siis. Kõik muu läks juppideks, vajalik riiulisse, kõik muu kräpp vanarauda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2011 11:01 
Kasutaja avatar

Iff kirjutas:
Kas ma saan arvelt maha auto mille ma olen nädalaega tagasi ostnud ning mul on temast alles vaid kerenumber, registreerimismärgid, tehniline pass ja ostu-müügi leping ? Arvelt maha jäädavalt siis. Kõik muu läks juppideks, vajalik riiulisse, kõik muu kräpp vanarauda.

Saad küll, selleks pead esiteks minema sõbralikku MNT büroosse ja kirjutama enda poolt avalduse, et auto lammutatud varuosadeks, kere vanarauas ja kõik allesoleva annan Teile. Ja saabki arvelt maha.
Kuid jah, mõningates büroodes hakatakse tagasi ajama ja ei lubata seda teha. Teatu ju küll, mis need hullemad nokkivad bürood on :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.02.2011 15:56 
Kasutaja avatar

Hendri kirjutas:
Mina tean juhtumeid, et kui auto viiakse lammutusele/metalli siis on vajalik arkis näidata tõendit, et see nii ka tegelikult on.. Mitte, et viisid rondi kuskile metsaalla...

No aga kui viisid näiteks juba mitu aastat tagasi ära ja nüüd tuli meelde, et krt peaks arvelt maha võtma. Sa ei saa tagantjärgi enam ju mingit tõendit. Või kui oled kere juppideks lõiganud ja ära viinud.
Siis ongi niisugune variant, et kirjutad omapoolse selgituse, avalduse. Et nii juhtus ja nii on. Aga sellega on see asi, et niisama ei ole mõtet seda kirjutada (ühes büroos väideti, et kui selliste kerenumbritega auto peaks kuskil liikvel olema ja see avastatakse, siis saad sina trahvid kaela, et võtsid arvelt maha, et sina vastutad).
Ehk siis niisama ei olegi mõtet seda kirjutada, et viisid metsa alla. Nii ei lasta.

Ja üleüldse paljudes ARK büroodes (nüüdseks MNT) ei taheta lasta kirjutada seda.
Kuid minu tuttavad on kõik Saue büroos asjad korda saanud. Sõbralikud abivalmid inimesed, kes ei hakka niisama plõksima, nagu mõnes teises kohas.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis