Shimano kirjutas:
Kuigi olen kindel et käiguga pidurdamine on ecom oleks siiski huvitav teha katse kompu järgi.Et palju erineva sõidustiiliga keskmine kütusekulu erineb nt 100 km linnasõidu peale.Ise sõidan nii suvalistel kella aegadel et vaevalt see eriti täpne tuleks.Peaks seda teemat mõne elukutselise taksojuhiga arutama

huvitav mis vastus sealt tuleks?
Kompuutri järgi, seda katset kindlasti teha ei tohiks.
Seda katset saab teha ikkagi, paak täis trip nulli, või paned testipaagi kuskile, millel on mõõdud peal.
Taksojuhtide seas on kindlasti einevaid arusaamasid, ega taksojuhid ka mingid autospetsid ega insenerid pole, inimesed arvavad paljusid asju valesti.
Kindlasti, kui seda katset teha, siis tuleks see teostada ühel kindlal marsuudil ja nii, et liiklust praktiliselt ei oleks, mis sind segada saaks, mis saaks mõjutada testitulemusi erinevaks omavahel.
Ühesõnaga nii saaks võrreldavaid tulemusi.
Ma ise teeks selle katse heameelega ära, aga pole millegagi teha, ma saaksin nii 100% kindlad testitulemused.
Kui ma ise teeksin sellise testi ja tõesti selguks sellise testi tulemusel, et ma eksisin, siis tunnistan oma eksimust.
Kuid senise praktika ja teooria põhjal, ma jään siiski arvamuse juurde, et tühikäigule lükkamine on kas sama mis käiguga pidurdamine laias laastus või siis isegi ökonoomsem.
Nagu juba eelpool ütlesin, tühikäigule lükkamine on mugavam, samuti ka lihtsam teostada õieti.
Käikudega õieti pidurdamine, vähegi suuremalt kiiruselt on paras mässamine.