smi kirjutas:
....
1) ühissõidukirajale, mis on pärisuunalise sõidutee serval ega ole muust sõiduteest pidevjoonega eraldatud, tuleb reastuda enne pööret või seismajäämist ....
61) pööre on kõrvale- või tagasipööre;
Olen selle tegelt juba enne teemades ka viidanud, aga tegelt on Tallinnas nüüd juba mitu teekattemärgistuse rikkumist järelikult. Ammune on Kaarli pst mäest allatulek. Seal ei ole rada kohe mitte sõidutee serval ja kuna sinna võib reastuda ainult pöördeks, siis sellest reast sa ka pööret Pärnu maanteele teha ei või seega, sest nn ülereastumine ei käi pöörde alla. Seega on kaks legaalset versiooni, kas teha pööre peale inimeste saarekest ja viisakalt kõik inimesed üle lastes (Ühistransport ootab sinu taga) või variant 2 teha kõigepealt tagasipööre Mustamäe suunas ja siis enne Vabaduse kella uuesti vasakule linnavalitsuse suunas ja sedasi võiks siis suht risti selle rea ületada.
Nüüd aga on ju neid ka mujale juba samas stiilis joonistatud (näiteks kristiine keskuse vastas suunaga Mustamäe/Õismäe. Tekib nagu küsimus et kuidas Õismäele saada, pöördeks sa ju seda rada ei kasuta, vaid reastud sealt üle.
Samast Kaarli pst mäest alla tulles olen kunagi politseiga jagelenud. Kuna kõige parempoolne rida on tegelikult tavaline rida (v.a bussid seal peatuvad, aga sellekohast märgistust ju pole), siis kasutasin seda. Aga kuna SEB juures oli buss, siis põikasin sellest mööda. Linnavalitsuse eest oli aga Songiseppa tellitud politseipatrull. Mina kohapeal nõus ei olnud ja kirjutasin politseile vastulause. Kokku oli vist 29 lehekülge, kus ära toodud ka bussigraafikud, pildid jne. Asi lõppes sellega, et trahvi ma ei saanud. Aga kuuldes et teised said seal 20 euro kanti trahvi poleks seda jama vist küll viitsinud kokku kirjutada, oma aeg maksab ka midagi. Samas vastulauses viitasin ka sellele mittevastavusele, aga kedagi see ei huvitanud.