Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 10.04.2026 15:59

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 26.07.2012 23:01 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
Aga ülejäänud 4 kuud peab ju ka ära elama või mis?

idioot peaks olema et kuust kuusse ja peost näppude lakkumiseni elama

kui ise selline oled, et iga kopikas on surutud kuskile tshekki sisse kuu peale, ja muud mood ihakkama ei saa, siis.. pole mõtet paukuda kui teistel ongi parem elu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 23:07 

TMF kirjutas:
Ei ole see päris nii Usku.
Oma ameti t6ttu peaksid ju teadma, et palk s6ltub ikka tugevalt riigist.
Eesti Energia juhi Sandor Liive palk t6steti hiljuti ju 8000 euro pealt 11k euro peale. P6hjenduseks see, et senine palk kippus ajast maha jääma :uhoh
Mis see inimene tegema peab, kes elab yksi ja saabki mingi 500-600 eurot palka? Miks tema palga kohta ei öelda, et see on ajast maha jäänud? Sandor Liive ei vastuta EE-s ju otseselt mitte millegi eest. Vastutavad needsamad väikesed mutrid, kes kuu jooksul viissotti teenivad :)
Riik vastutab otseselt. Miks? Meie maksuseadus äkki on p6hjuseks ;)

Loll.

PS! Eriti viitan ajuhiiglasele, kes ütles: "...tema ei vastuta"...

Viimati muutis Peeter_S, 26.07.2012 23:20, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 23:14 
Kasutaja avatar

sierra kirjutas:
pokemon kirjutas:

kui ise selline oled, et iga kopikas on surutud kuskile tshekki sisse kuu peale, ja muud mood ihakkama ei saa, siis.. pole mõtet paukuda kui teistel ongi parem elu

Kuhu teemasse see nüüd haakus?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 23:18 

sierra kirjutas:
pokemon kirjutas:

Esiteks, ära kuku ise ka hüppama, kui sa asjast ise midagi ei tea.
Teiseks, igavesti tore on teiste rahakotis sorida. Aga sulle lohutuseks, ei ma ei suru ühtegi kopikat omale tseki sisse, ma elan väga hästi oma palgaga ära.

Ja neid mehi on küll, kes tulevad koju, siis on kõvad laiad lehed löövad oma raha laiaks ja edasi vaatavad kuidas turbonuudlitega järgmise ringi Euroopat tehtud saab.

Welllo kirjutas:
sierra kirjutas:
pokemon kirjutas:

Kuhu teemasse see nüüd haakus?

See haakub sinna 1500€ neto palga juttu, millest Usku rääkima hakkas, aga mida reaalselt Eestis olemas ei ole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 23:23 
Kasutaja avatar

Sannu^^ kirjutas:
3) Olen töötav üliõpilane. Õpin tasuta kohal. Ei saa öelda, et ma õppida ei viitsi ega pea ei võtaks. Aga kas palgad vastavad elukallidusele.

Mitte ei saa mainimata jätta - Huvitav kust tasuta kõrgharidus tuleb? Kosmosest kukub? Jah, ma arvan, et on õigus - RIIK maksab selle eest!
USAs on 100% tasuline kõrgharidus, sellegi poolest keegi ei kurda. Elukvaliteet on parem. Miks? Sest USA ei olnud 50a negatiivses arengus. Kui Eesti taasiseseisvus, oli meie elatustaseme vahe Soomega 10 kordne, hetkel on see kusagil 3 kordne. Tobe on arvata, et 20 aastaga peaks suutma tasa teha selle, mida 50 a on suudetud hävitada.
Olen täielikult tasulise kõrghariduse poolt! Hetkel on maksvate üliõpilaste mentaliteet see, et hariduse saab "osta". Tasuta õppijad veeretavad ennast kuidagi miinimumtulemustel läbi ning tulemuseks on see, et igal "lambal" on olemas nö kõrgharidus. Sellest tulenevalt nõuavadki tööandjad 3-5a varasemat kogemust, sest enamiku otse koolipingist tulijaga pole midagi peale hakata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 23:29 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
See haakub sinna 1500€ neto palga juttu, millest Usku rääkima hakkas, aga mida reaalselt Eestis olemas ei ole.

Siis ma sain lihtsalt valesti aru. Mulle tundus et räägiti sellest, kuidas seda palka lugeda ja milliste kuude eest, aga tegelikult hoopis arutati, et kui kõva mees keegi on ja kui laialt elab?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 23:42 

Põhiteema selliste "arutelude" juures on ikka see, et tulevad mingisugused varatäisealised, kes on põhimõtteliselt sündinud ja kasvanud kuldlusikas suus, ja kurdavad kui järsku hõbelusikas antakse.

10a tagasi oli Eesti keskmine netopalk 350 eurot, praegu on miinimumpalk 290 vist? Kahetoalise korteri üür Tallinnas sõltumata piirkonnast oli 200-300 eurot, sinna lisandus tüüpiliselt 50-100 eest kütet jms. Sarnaste korterite laenumaksed ei olnud märgatavalt odavamad, sest "igaüks teadis et osta on parem kui üürida". Toit oli elementaartasemel sama hinnaga mis praegu (a'la piimapakk 50 senti ja kartulikilo 30 senti), mingid peenemad asjad olid küll jah odavamad kui praegu, aga noh reeglina mina alla 5 euro päev söönuks ei saanud ka siis. Bensiin maksis ~60 senti liiter. Tulumaks oli 25%.

Minuarust pole Eestis viimase 10a jooksul kunagi nii hea elada olnud kui praegu. Ma näiteks saan umbes neli korda rohkem palka kui siis, samas igakuised elamiskulud on umbes samad.

Viimati muutis Jesper, 27.07.2012 00:05, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 23:51 
Kasutaja avatar

TMF kirjutas:
TMF kirjutas:
Qu!7 kirjutas:
Mina olen küll Usku jutuga nõus. Kui sa ikka ise pole viitsinud koolis käia - pole haridust või teine variant, et sul lihtsalt pea ei võta siis mida siin üldse arutada on ? Keegi teine ei ole selles süüdi kui sa oma eluga toime ei tule. Alati on võimalik valida elukoht mujal riigis-linnas kus on parem palk, elutingimused või mis iganes probleemiks on. Ja selle kohta rääkida, et "sõbrad-tuttavad on ju eestis" pole mingi vabandus - järelikult saad hakkama.

Sa vöid nyyd Usku jutuga nöus olla kyll. Mina ei viitsinud koolis käia ja mul pea hästi ei v6ta. Mis ametimees aga sina Quiäoiujhd oled? Pea ikka v6tab?
Ma elangi yhes teises riigis, kus inimestesse suhtutakse m6istlikult. Sina otsustasid Eesti jääda? Pole hullu. Mina ei halvusta sind.

Aga vaata nyid korra. Mul p6le haridust. Ei viitsind ma koolis käia. Mis sinul, Quiäytrfgnhj siia vastu panna on? Oled sa minust haritum? Mille poolest?
Olen k6igest keska l6petanud. No lisaks terve hulk erinevaid koolitusi
Palju sul, 1äoiugter haridust on? Kas sa tegelikult oleksid endas ka nii kindel, et minuga v6istelda jaksaksid?
Ja pealeselle... sina, eit, kukkusid hädaldama, mitte mina

Ei tasu nüüd kõike nii isklikult võtta. Sõnastasin võibolla ennast valesti. Point ikka selles, et kui sa jätad kooli pooleli siis peab olema pead või kui pead ei ole siis käi koolis ja saad ka kuidagi selle hariduse. kui sa siit oled ära läinud siis järelikult niipalju sul pea võtab, et suutsid endale elamisväärse töö/elukoha leida. otseselt sinu pihta pole ma ju sõnagi öelnud ja teine asi, et ei tasu ärplemise ja võrdlemisega isiklikuks ka minna kui sa reaalselt ei tea minust ega minu palgast mitte tuhkagi. Ja millest üldse järeldus, et ma Eestis elan-töötan ?

Viimati muutis Qu!7, 26.07.2012 23:53, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 23:53 

Ma rääkisin ka koguaeg kaugsõidujuhtidest, mitte kohalike teid kündvatest meestest.

Kohalike palkadest pole mõtet üldse rääkida.

Aga ma natuke kahtlen selles 2000+ "netona" kätte summas ja kui väga suurt tüli ei tee, siis ole hea viska mulle PS'i nende tööandjate nimed.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 00:23 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
Ma rääkisin ka koguaeg kaugsõidujuhtidest, mitte kohalike teid kündvatest meestest.

Kohalike palkadest pole mõtet üldse rääkida.

Aga ma natuke kahtlen selles 2000+ "netona" kätte summas ja kui väga suurt tüli ei tee, siis ole hea viska mulle PS'i nende tööandjate nimed.

ja nüüd seleta ära keda sinu kahtlused muidu huvitavad, kui inimesed elaks kahtlustes, poleks sul maamuna enam perse all, mille peal sa elad, kuna inimesed on ammu kahtlend, et maamuna saab otsa

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 00:49 
Eliit
Kasutaja avatar

4 sõitu, mitte ühtegi võitu. :D
Kuradi turbo setupil miskit häda, kui ta varem mul max kinni keeratud wastegatega puhus üle 1.5 (lasin nii kahel korral nädalad tagasi lõdvikudki katki, seega väga tihti sellise rõhuga sõita ei julge), siis täna kraani kinni keerates ei puhunud kuidagi üle 1bari. Kõrgel pöördel ja sooja mootoriga ei taha miskipärast teine käik ka sisse minna. Seda saan ma alati ainult neljapäevaõhtuti teada, linnavahel püssides pole kunagi teise käiguga probleemi. :(

Kas sellest turbo-Omegast on mingit teemat ka kuskil?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 01:18 
Kasutaja avatar

Ei läind kah hästi täna,kõik stardid uimased,jalg vist värises liigapalju :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 05:38 

Oh jah, olen eilsest hommikust kella 8.30 -nest saati tööl, õhtul tegin paar tundi pausi kodus, siis tööle tagasi, nüüd jõudsin koju, teen väikse söögi ja kohvi .. ja varsti jälle tööle tagasi..Hullumaja on täielik.

Loodan lõunaks oma tööpäeva ära lõpetada..et meeldivalt Red Hot chillipepersiks valmistuda.. :D :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 07:55 
Kasutaja avatar

ZaintS kirjutas:
Sannu^^ kirjutas:
3) Olen töötav üliõpilane. Õpin tasuta kohal. Ei saa öelda, et ma õppida ei viitsi ega pea ei võtaks. Aga kas palgad vastavad elukallidusele.

Mitte ei saa mainimata jätta - Huvitav kust tasuta kõrgharidus tuleb? Kosmosest kukub? Jah, ma arvan, et on õigus - RIIK maksab selle eest!
USAs on 100% tasuline kõrgharidus, sellegi poolest keegi ei kurda. Elukvaliteet on parem. Miks? Sest USA ei olnud 50a negatiivses arengus. Kui Eesti taasiseseisvus, oli meie elatustaseme vahe Soomega 10 kordne, hetkel on see kusagil 3 kordne. Tobe on arvata, et 20 aastaga peaks suutma tasa teha selle, mida 50 a on suudetud hävitada.
Olen täielikult tasulise kõrghariduse poolt! Hetkel on maksvate üliõpilaste mentaliteet see, et hariduse saab "osta". Tasuta õppijad veeretavad ennast kuidagi miinimumtulemustel läbi ning tulemuseks on see, et igal "lambal" on olemas nö kõrgharidus. Sellest tulenevalt nõuavadki tööandjad 3-5a varasemat kogemust, sest enamiku otse koolipingist tulijaga pole midagi peale hakata.

Riigieelarvelised kohad on loodud riiklikul tellimusel. Selleks, et koolitada spetsialiste, kes hiljem riigile kasulikud on.
Vot ei oskagi öelda, millistest "lammastest" sa räägid. Mina ei tea küll ühtegi sellist inimest, kes lihtsalt miinimumiga ülikoolist läbi veavad, et paber taskusse saada.. Vb kusagi TLÜ-s vms küll, kuid mitte minu tutvusringkonnas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.07.2012 07:57 
Kasutaja avatar

Hydration kirjutas:
Oh jah, olen eilsest hommikust kella 8.30 -nest saati tööl, õhtul tegin paar tundi pausi kodus, siis tööle tagasi, nüüd jõudsin koju, teen väikse söögi ja kohvi .. ja varsti jälle tööle tagasi..Hullumaja on täielik.

Loodan lõunaks oma tööpäeva ära lõpetada..et meeldivalt Red Hot chillipepersiks valmistuda.. :D :rokib

RHCP on ju alles esmaspäeva õhtul.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis