Sannu^^ kirjutas:
Riigieelarvelised kohad on loodud riiklikul tellimusel. Selleks, et koolitada spetsialiste, kes hiljem riigile kasulikud on.
Vot ei oskagi öelda, millistest "lammastest" sa räägid. Mina ei tea küll ühtegi sellist inimest, kes lihtsalt miinimumiga ülikoolist läbi veavad, et paber taskusse saada.. Vb kusagi TLÜ-s vms küll, kuid mitte minu tutvusringkonnas.
Pidasin silmas selliseid erialasid nagu "Ärijuhtimine" jms, mis olid ühed lemmikerialad. Kui vaadata seda kogust, mis sarnastel erialadel lõpetajaid oli, siis jääb mulje, et iga teine või kolmas inimene, kes tänaval vastu tuleb, on ärijuht. Samas jäi eelnev mainitu silma ka TTÜs õppimise ajal. Vabandust väga, aga keskmise hindega 2,5 lõpetada, kui tingimus on 2,0, siis minu jaoks on see miinimumtulemus. Ja neid ikka oli. Tehnilised erialad on ühiskonnale äärmiselt olulised ning insenere on alati vaja, kuid diplom taskus ei tee veel inseneriks. Teine näide Maaülikoolist, kus tuttav ökonoomika õppejõud: Kui ikka selline inimene tahab saada ökonoomikas magistrikraadi, kes ei oska isegi protsentarvutusi teha, siis millest me veel räägime?
mkb kirjutas:
ZaintS ei taju absoluuudselt "tasuta kõrghariduse" populistliku nimetuse all elluviidud reformi tagajärgi.
Aga äkki sa oleksid nii kena ja valgustaksid mind? Oleksin väga tänulik. Minu jaoks on tagajärg see, mida ka teaduskonna juhtkond teatas: "Meie eesmärk on toodangut anda."