Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 23:40

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 26 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: mahtuniversaalid - 2500€ lisandus Hynday H1
PostitusPostitatud: 20.07.2012 21:40 
Kasutaja avatar

Terve!
Vanamehel plaan mersu välja vahetada suurema pilli vastu.
Nõudimsed oleks ,et oleks vähemalt 6 kohaline. ja ei rüüpaks üle 11 l/100km.

Mitsubishi Space wagon alates 97 a

opel zafira,zintra

kia karnival

mida oskate rääkida?

Viimati muutis FOX1000, 29.08.2012 20:34, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: mahtuniversaalid - 2500€
PostitusPostitatud: 25.07.2012 09:44 

FOX1000 kirjutas:
Terve!

opel zafira,zintra

kia karnival

mida oskate rääkida?

Space Wagon on ilmselt 2.4GDI mootoriga. Hoia eemale parem.
Kia Carnival- dafuq man, millega sa (või su vanamees siis) mõtled, et seda autot üldse siia panid? :D Pigem juba Grand Voyager.
Zafira ja Sintra on mõlemad üsna mõistlikud, kuid erineva suurusklassiga.
Ise teekski nende kahe viimase vahel just valiku. Ja ilmselt Sintra.
Sharan ja selle poolõed (Galaxy, ALhambra) ei käinud peast läbi?
Ja Honda Shuttle on ka väga hea auto, sõbral oli 2.0 110kw aut. kastiga isend- keskmine kütusekulu 10 kopikatega, 7 kohta ja väga töökindel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.07.2012 10:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Zafiral (vähemalt mkII zafiral) peab tagaistmele pääsemiseks tegema läbi joogakursuse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.07.2012 10:39 
Vuffel kirjutas:
FOX1000 kirjutas:
Terve!

opel zafira,zintra

kia karnival

mida oskate rääkida?

Space Wagon on ilmselt 2.4GDI mootoriga. Hoia eemale parem.
Kia Carnival- dafuq man, millega sa (või su vanamees siis) mõtled, et seda autot üldse siia panid? :D Pigem juba Grand Voyager.
Zafira ja Sintra on mõlemad üsna mõistlikud, kuid erineva suurusklassiga.
Ise teekski nende kahe viimase vahel just valiku. Ja ilmselt Sintra.
Sharan ja selle poolõed (Galaxy, ALhambra) ei käinud peast läbi?
Ja Honda Shuttle on ka väga hea auto, sõbral oli 2.0 110kw aut. kastiga isend- keskmine kütusekulu 10 kopikatega, 7 kohta ja väga töökindel.

terve see galaxy suguvõsa on juba eos maha leierdatud. töötavat varianti vist polegi.
GV on ainsateks töötavateks eksemplariteks 3,3 või 3,8. a sellegipoolest arvesta sellega, et autori hinnaklassi platseeruvad sõidukid jäävad ilmselt III generatsiooni ning kogu sillamajandus on neid üpriski õhuke ning pudinaid ikka meie teedel kulub. lisaks on neil ka tüüpvigu kamaluga segada. :) karneval on ilmselgelt pa*k & lagunema loodud.

oopläädi & teiste väljatoodute kohta ei oska rääkida sestap ei hakka ka sõna võtma. vaata espeissi kah äkki, need vist plastik kerega kah.

Üles

PostitusPostitatud: 25.07.2012 10:54 
Kasutaja avatar

FOX1000 kirjutas:
Terve!

opel zafira,zintra

kia karnival

mida oskate rääkida?

Zafira tagumisele istmele suur inimene ei mahu. kui plaanis sõita kuus suurt inimest, peaks kindlasti vaatama selliseid millel ühesed istmed, sintra sobiks väga hästi 2,2 dislaga on kütuse kulu ca6,5 keskmine. grand voyageril on kolm inimest surutud viimasesse ritta, seega mugav seal kindlasti pole. sintra, galaxy-sharani ja teiste üheste istmetega masinate eelistus veel on, et kui istmed välja võtta, on ruumikas kaubik. ise liigun nüüd galaxyga millel gaas ka ja sõita on odavam kui dislaga. ja sellest ma ka aru ei saa, miks neid kirutakse, see kuluvaid silla juppe läheb suht palju, siis need ei maksa enam midagi

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.07.2012 12:40 
Kasutaja avatar

multivan :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.07.2012 20:50 
Kasutaja avatar

Multivan on ylehinnatud, ebamugav auto.
Zafira nyyd kyll 6 inimese auto pole, pigem 6 kohaline.
Grand voyager 3.3 v 3.8, maanteel 9L kandis kyttekulu, 6 kesi on sitaks ruumi, 7kesi saab ka vabalt ära sõidetud. Varuosad on jaapanlase ja sakslase hinnaklassi vahel. Lisasi ka palju+ ylimugav kulgeda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.07.2012 22:31 
Kasutaja avatar

hommikul läks vähe kiireks selle posti tegemisega,kuna sõidu aega ja wifi levi hakkas kaduma :D

nimelt on multivannnnnid,transporterid,caravelled,vitod ja sprinterid ka valikus,nendega enamvähem kursis.
point siis selles et 2 x või enam nädalas peab 6 inimest vedama ka juht.
sharanni,galaxi jne rsk lagunevad,voyageri diiselt olen ka vaadanud ja uurind,ilgelt kaka pidi olema :(

kia kohta osad kiidavad,osad laidavad ja opelisse peab veel koguma usku.

aga mis sellel mitsul siis viga et eemale hoida? elektri kalad?

üldiselt väga raske otsuse ees :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.07.2012 23:14 
Kasutaja avatar

Zafira laidan maha sest nad rüüpavad suht palju kütet ja on suht jõuetud.Voyageri on jälle kallis remontida ja need vanemad diislid on täielik peavalu.
Ise muidugi soovitaks Sharani ja Galaxyt.
Mul on sharan 2,0 bensukas ja kütet võtab 9L/100km. Diislid on muidugi ökonoomsemad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 16:36 

GDI mootori kohta (jutt on küll Galantist, kuid mootor on sama neil):
"Galandile pakuti siin alates 1998. aastast 2,4liitrist (150 hj / 110 kW) otsepritsemootorit. Mootori uuenduslikkus seisnes asjaolus, et tegemist oli esimese otsepritse-ottomootoriga moodsatel aegadel (siiski mitte päris esimesega, nagu mõnikord ekslikult väidetakse, kuna sakslased olid sellise sissepritsega autosid juba 50ndatel tootnud). Erinevalt tavalisest sissepritsest pihustatakse antud juhul kütus otse silindrisse. Kõrge rõhu tõttu seguneb see õhuga paremini, ka on võimalik kütuse jaotumist silindris küllalt täpselt kontrollida. Otsepritse võimaldab sõita väikestel mootorikoormustel väga lahja kütteseguga ning saavutada väiksemat kütusekulu.
Paraku osutuvad uudsed lahendused reeglina vähem töökindlateks. Nii juhtus ka Mitsubishi GDI-mootoriga. Esiteks avastati, et kütusekulu ei küüni lubatud numbriteni, seejärel ilmnesid probleemid mootori sisselaskepoole tahmumisega. Tahmumise vältimiseks otseselt midagi ette võtta ei saa, abiks on vaid kvaliteetne kütus ja kõrgematel pööretel sõitmine. Tahmumine põhjustab mootori kiiremat kulumist, samuti võib elektrooniline drosselklapp seetõttu hooldust või remonti vajada. Probleemist annab märku mootori tõmblemine ühtlasel kiirusel. Ainus tõhus (ja paraku väga kallis) lahendus mootori puhastamiseks näeb ette plokikaane eemaldamist.
Hüdrotõukurite tiksumise üle kurdetakse seoses kõigi mootoritega. Suurem probleem on see GDI-mootoril, mille õli läheb mustaks nagu näiteks diiselmootori puhul. Aitab sagedasem õlivahetus ja õlitaseme normis hoidmine. Kui kasutatakse kõikidele standarditele vastavaid õlisid, ei tohiks probleemi olla.
Mootorite hooldusvälp on 15 000 km, rihma tuleb vahetada 90 000 km järel. "

Huvitav, kes seda Kiat küll kiidaks? :D Või mida seal täpsemalt kiita on...niipalju, kui kuulnud, siis ainuke pluss on ruumikas salong.
Jätkuvalt soovitaks teha valiku Opel Sintra, Honda Shuttle, Mazda MPV ja Toyota Previa vahel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 17:10 
Kasutaja avatar

Lisan mõned muljed Voyagerist millega sõitsin pea aasta, -97a Voya 3,3l bensukas. Suur ja avar, isegi lühikeses Voyas mahtus kaks täiskasvanut viimasel real mugavalt istuma. Suht mugav oli sõita ka, rohkelt lisasid ja väga mõnus juhikoht. Üks põhjus miks üldse Voyageri sai vaadatud oli see, et erinvalt Galaxitest jms.. on Voyal liuguksed mis on parklates väikeste laste, hällide jms peale/maha tõstmisel ikka suureks abiks.
Suureks miinuseks jäi ikkagi küttekulu, sõidan enam vähem 50/50 linn/maa ja alla 11 keskmiseks väga ei saanud.
Teiseks meenuvad rasked istmed, pidin ennast peaaegu ära rebestama kui esimesel korral kahese istme sülle rabasin ja maha hakkasin tõstma.
Kolmandaks tasub tõepoolest ettevaatlik olla käigukasti suhtes, kuigi nüüdseks vistremonditakse ka enam-vähem raha eest.
Hetkel ei viitsi rohkem meenutada, ehk oli abiks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 18:59 
Kasutaja avatar

väga palju asjaliku infi juba tulnud :)

eks peab veel neid asju kaaluma ja vaatlema

a kuidas nende pranslastega on?

espace ja 308? oli vist

lagunevad meeletult?

mainin veel kord et linna keskmine ei tohiks üle 11l minna,muidu oleks ammu vyageri kasuks valitud :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 20:02 

Prantslased on prantslased- tee oma järeldused ise :) Meil nt tööjuures on neid käkke koguaeg sees. Üks oli vahepeal ligi kuu aega, kuna mingi kütusesüsteemi rike oli ja ei saadud juppi kuskilt, ainult tehasetellimus. Ja siis saadeti Prantsusmaalt ka vale jupp jne. Tükk tegu nendega. Aga mugavad on though...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.07.2012 12:58 
Kasutaja avatar

Ma ei saa aru, miks kõik siunavad Galaxy, Alhambra ja Sharani kallal ? Mul on peres 1999. a Galaxy 1,9 66kw masuudipress, läbisõit pea pool miljonit ja vanamees ei tee sellega peaaegu mitte midagi. Ainult korralised õli - ja rihmavahetused, aastas korra rooliotsad ning põhimõtteliselt kõik. Ahjaa, probleemne on käsipiduri süsteem, mis lonkab ja jupsib pidevalt, muus osas kaebused puuduvad. Sama aastakäigu japsidega võrreldes on roostekindlus ka hea. Küttekulu keskmine on 7-7,5 kanti. Maanteel saab alla 7 hakkama ilusti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.07.2012 09:21 
Kasutaja avatar

ma ise olen ka mõelnud selle teema kohta, kuna pere suureneb ja oleks vaja midagi mahukat, kuna tegelen automüügiga aastast 2002, ehk siis 10aastat juba, siis olen juba teadlik mida võiks osta, oma elu jooksul olen müünud üle 50 V/GV, endal oli ka isiklik 6 aastane GV '02 3.3 mootoriga, sellist enam endale ei ostaks.

Kia Carnivali olen ka palju müünud, kuid ainult gen 2, see näitas ennast väga heast poolt, kuid selle auto suur miinus on roostetõrje, eriti nende plekkidel mida on näha, mõni auto roostetab seal kus seda pole näha nt :)

Ei tea kuidas teistel, aga minuni jõudnud prantsukad olid kõik suht suure ls-ga, ja kõik selle hetkeks kestsid, ehk siis remonti ma pole teinud, see aga kahjuks puudutab nt esimest põlvkonda Fiat Ulysse/Citroen Evassion/Peugeot 806/Lancia Zeta, kuid sisustus neil ei vasta minu nõutele, liiga "vanaaegne", mida ma võin lubada ainult "Jaguaritele". . . seega minu valik kukkus Lancia Phedra peale: itaalia luksus prantsusmaa tehnikaga
http://auto.plius.lt/en/skelbimai/lanci ... 58477.html

Ma olen omanud palju pervertseid autosi, mida tavaline inimene ei osta, ehk siis mind ei huvita mida teised arvavad, eriti peale Lancia Thesist mida olen omanud.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 26 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis