Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 22:53

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 78 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: mida valida: x5 või vw touareg
PostitusPostitatud: 24.08.2012 00:21 
Kasutaja avatar

aeg nii kaugele saand, et peab vaatama uut masinat. Olen nüüd kahevahel antud masinatega. Esimene variant on x5 2003-2005 3.0 diisel automaat ja teiseks oleks vw touareg 2003-2006, siin enamik on 2,5 diisel autom, müügil ka viie liitrine ja uuematel peal ka juba 3 liitrine diisel. Mis nendest masinatest arvata, millist võimalikku mootorit eelistada ja miks. Millised hooldused ja kulutused kummalegi olla võiks. Mis oleksid ühe eelised teise ees. Endal on ainukeseks eeliseks hetkel see, et vag grupi masinatega on kokkupuuteid ja tutvusi, kes, kus mida teeks kui vaja ja olemas ka antud masina margile ka forssi kaart, millega saab head hinnad sealt. Aga mida rahvas arvab ja soovitab? Millised isiklikud kogemused kellegil on..

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: mida valida: x5 või vw touareg
PostitusPostitatud: 24.08.2012 01:31 
Kasutaja avatar

kindlasti valiks bemari, kogemused VW remontimiste ja asjadega on olemas 3,2liitrise bensukaga, bensupumpasid on 2 tk mille eluiga ongi ette nähtud 100k kilomeetrit, sest osadel pole ette nähtud bensufiltrit.
Kardaani vahepukki ei saa vahetada, sest see on kokku orgunnitud kardaaniga ja uus kardaan maksab 6-800euri, elektri kalad kummitasid pilli, rooliotsad ja silladetailid ei ole nii väga kallid kui valida B varuosad.
Samas pill ise vastikult jäik ja näha ,et sitaks kehvasti koostatud ja kvaliteet on vw omaselt tunduvalt kehvem kui audidel bmwdel või mersudel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2012 01:31 
Kasutaja avatar

Võta Landcruiser

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2012 01:33 
Kasutaja avatar

charly kirjutas:
Võta Landcruiser

hilux oleks vahvam :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2012 09:44 
Kasutaja avatar

Mul on olnud nii BMW X5 E53, VW Touareg kui ka Toyota LC120, praeguseks sõidan Jeep Grand Cherokee-ga. :)

BMW X5 E53:

Sõiduomadustelt on X5 üsna hea (17" velgedga, mitte 20"), saab ka talvel sõidetud, kuid kõik muud hädad selle autoga ei kutsu enam küll ostma,
põhilised mured näiteks roolilatt, õhkvedrustus, kohati väga kallid varuosad, üsna kallis hooldus (mina ei viitsi kodus ise õli vahetada või veermikku remontida),
eriti lõbus on muidugi talvel kui uksed kinni ei jää, ühesõnaga selle autoga on üsna palju tüütuid probleeme, mille kohta peaks ka siit foorumist omajagu infot leidma.
Järelturul on neid masinaid väga palju, pooled ilmselt on liisingujäägiga või alla selle müügis, seega hooldatud autot on ilmselt ka väga raske leida, samuti on seda autot raske müüa.
Lisaks väike ääremärkus, et see on ainuke auto siit nimekirjast, mis on tõupuhas linnamaastur, ei talasilda ega aeglustit, iseasi kui oluline see teemaalgatajale on.

VW Touareg:

See 2,5 diisel on selle auto peal väga õnnetu, kütusekulu on suur ning jõudu on vähe, möödasõitudel mootor konkreetselt karjub.
Sõiduomadustel pole otseselt viga, suuruse tõttu pistu kohmakas on, kuid mind see isiklikult ei häiri.
Hoolduskulud on samas klassis BMW-ga, ehk päris suured, mina igatahes selle auto pikemal pidamisel erilist mõtet ei näinud, sama raha eest on paremaid valikuid.
Kui see auto aga lihtsalt meeldib, siis soovitaks osta 3,0 V6 diiselmootoriga, see on minu meelest ainuke mõistlik sellele kerele, bensiinimootorid on olenemata kubatuurist 20 l/100km kuluga,
5L V10 diisel ka väga alla ei jää, kuid selle mootori remont/hooldus on konkurentsitult kõige kallim. Järelturul masinaid omajagu, kuid mina pikalt ei pidanud müüma.

Toyota LC120

Mootor on LC120 peal mõistlik (3,0 diisel), ma olen pikemalt sõitnud 127kw variandiga, ehk alates 2007 kui ma ei eksi, keskmine kulu stabiilselt 10, erilist vahet pole, kas linnas või maanteel.
Sõiduomadused on linnas head, teekonarusi eriti tähele ei pane, maanteel aga kõigub omajagu, tagumine talasild annab ka omajagu sellele juurde. Vastupidavus on nii ja naa,
minu kogemuse põhjal küll palju hoolt ei nõua, kuid igasugu varuosad võivad päris kallid olla, nt. kütusepumpasid on juba topelt, pihustite hind on kallis jne, palju oleneb muidugi konkreetse masina seisukorrast, ma soovitaks valida hooldusajalooga masina, mitte kõige odavama või äsja välismaalt toodu. Kõige kehvem on selle auto puhul interjöörd, aknatõstukid on samasugused nagu 20 aastat vanas Mazda 626-s, multifunktsionaalne rool lisandus aastal 2008 (lol), nahk näeb välja nagu vakstu ning kõik tundub väga prosta. Kui see, et päevas vähemalt 20 samasugust autot vastu tuleb, julgen seda masinat soovitada küll, üsnagi töökindel auto, millega ka järelturul probleeme pole, see on Eestlaste seas populaarne nii uue kui ka kasutatuna.

Jeep Grand Cherokee WK

Minu meelest on sellel autol väga hea hinna ja kvaliteedi suhe. Selle kere peal on ainuke mõistlik mootor 3,0 CRD (noh, kui just SRT8 kõne alla ei tule), Mercedes'e mootor,
mis liigutab seda autot väga hästi edasi, mõistliku kütusekuluga (umbes 10 keskmine). Taga on talasild, ees on kasutusel IFS ehk sõltumatu vedrustus, seega sõiduomadused on maasturi kohta päris head,
kere suurus on vähemalt mulle paras, manõõverdada on mugav ning maanteel möödasõite tehes auto ei õõtsu. Varustus on hea, kindlasti väldiks Laredo mudeleid, valida tuleks Limited ning Overland mudelite vahel, viimane siis nö tippvarustus, detailidesse laskumata erineb see Limited varustusest peamiselt viisakama sisu ning katuseluugi poolest. Maastikul on see auto eelnevatega võrreldes kindlasti kõige parem, Quadradrive II veoskeem on tõhus, keskdiferentsiaali saab lukustada, sildades on LSD-diferentsiaalid, mis toimetavad väga edukalt. Miinuspoolelt võiks välja tuua üsna igava ja kitsa interjööri, navigatsiooniseadmega armatuur näeb enam-vähem välja, kuid Limited versiooni hall nahksisu meenutab paraku jällegi vakstut, eelmisel mudelil (WJ) oli sisu ikka palju kenam, nii armatuur kui istmed.
Hoolduskulud on sellel autol minu meelest soodsad (Silberautot ei külasta, sellele on mõistlikke alternatiive), senimaani pole peale tavahoolduse probleeme olnud. Küla pealt on kuulda olnud probleeme ulguvate tagadiferentsiaalide kohta, kuid üldjuhul keegi seda masinat ei laida, enne ostu tasuks kindlasti ostueelne ülevaatus teha. Järelturul on autosid piisavalt, hinnad on üsna soodsad, müügiga ilmselt probleeme ei teki. Üks lõbus fakt ka lõpetuseks, WK tühimass on ca 400kg suurem kui eelmisel WJ mudelil.

Eelnev tekst põhineb minu isiklikul kogemusel ja absoluutselte tõele ei pretendeeri, täpsemad nõrgad kohad iga mudeli kohta leiab ilmselt TÜV statistikast, minu soovitus on igatahes sellise klassi masinatest Jeep GC, imo kõige parem "bang for the buck" sellest klassist. Üks huvitav masin, millega mul endal küll pikemat kogemust ei ole, on veel Mercedes ML W164, selle auto heade/halbade külgede kohta oskab ehk keegi teine kirjutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2012 11:20 
Kasutaja avatar

tänud hea ja huvitava vastuse eest. jeep cc ei paku kuidagi huvi omale ja land cruiserit ei ole nagu sellises hinnaklassis. küll aga on sellesse aastasse ja hinnaklassi ka sisse jäämas volvo xc90- kas selle kohta oskab keegi midagi pajatada. ise pole ühtki volvot omanud ja ei tea selle masina eripärast ka midagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2012 12:13 
Kasutaja avatar

remo22 kirjutas:
tänud hea ja huvitava vastuse eest. jeep cc ei paku kuidagi huvi omale ja land cruiserit ei ole nagu sellises hinnaklassis. küll aga on sellesse aastasse ja hinnaklassi ka sisse jäämas volvo xc90- kas selle kohta oskab keegi midagi pajatada. ise pole ühtki volvot omanud ja ei tea selle masina eripärast ka midagi.

Seda Volvo-t just nimelt ainult laidetakse (va need, kes omavad muidugi :D), TÜV statistika järgi on tegemist päris õnnetu autoga, kuid kindlasti on võimalik leida ka hoolitsetud auto, iseasi, mis edasi saab.
Kui valik taandub ainult BMW X5 ja Touareg-i peale, siis ma valiks neist kahest kindlasti Touareg-i, 3,0 diiselmootoriga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2012 13:04 
Kasutaja avatar

Penaiiter kirjutas:
remo22 kirjutas:

Seda Volvo-t just nimelt ainult laidetakse (va need, kes omavad muidugi :D), TÜV statistika järgi on tegemist päris õnnetu autoga, kuid kindlasti on võimalik leida ka hoolitsetud auto, iseasi, mis edasi saab.
Kui valik taandub ainult BMW X5 ja Touareg-i peale, siis ma valiks neist kahest kindlasti Touareg-i, 3,0 diiselmootoriga.

tänud veelkord vastuse eest, olen ise ka poolt selle kolme liitrise touregi peale ja saan täna ühe müüjaga ka kokku. eks õhtupoole saab lähemalt uurida seda masinat, see oleks ka esimene 3liitrine mille saan siis proovisõitu ka teha :). vw poolele läheb omal ka hetkel hääl puhtalt sellepärast, et seda masinat on odavam vast üleval pidada, kuna selle margiga on tutvusi omal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2012 15:20 

ei taha midagi halvasti öelda kasutajate kohta aga lihtsalt jäi silma huvitav kooslus foorumielus: golfi mees ei suuda otsustada kas upgradeida ennast X5e või Touaregi peale, aga kus häda kõige suurem seal abi kõige lähem-välja päästab kodanik, kes on omanud igasuguseid põnevaid jeepe kamaluga, aga avataril on E34 aknatõstukid (ok vb E32 omad) :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2012 15:55 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
ei taha midagi halvasti öelda kasutajate kohta aga lihtsalt jäi silma huvitav kooslus foorumielus: golfi mees ei suuda otsustada kas upgradeida ennast X5e või Touaregi peale, aga kus häda kõige suurem seal abi kõige lähem-välja päästab kodanik, kes on omanud igasuguseid põnevaid jeepe kamaluga, aga avataril on E34 aknatõstukid (ok vb E32 omad) :D

Täpsemalt on see BMW E32 750i keskkonsool, üks minu varasematest autodest, mul on see avatar vist selle foorumiga liitumise algusest olnud, ma ei näe põhjust iga uue auto puhul kohe uus avatar eputamiseks üles laadida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2012 16:09 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:

kuidas see sinu lause siin teemas peaks abiks olema. kuimidagi tarka pole öelda, siis miks üldse kirjutada. see et mul golf on, kas see takistab teist autot ostmast? mul maja ees veel teinegi golf ja kolmandaks on focus ka. mis nüüd järeldama peaksin, et ainult selliste masinatega tegelema? sa pole mingi kodanik kommenteerima, milliseid autosi tahan ja hakkan ostma. järeldada võid kuskil mujal midagi omaette.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2012 18:13 

absoluutselt ei takista :)
Lihtsalt tähelepanek, kui selline. Golfimehed sõidavad Golfidega põhjusega-reeglina on see ratsionaalsus ja soodne võimalus väikese kütusekuluga ja suhteliselt töökindla autoga väikeste remondikuludega punktist a punkti b reisida. Sinu poolt valikusse pakutud masinad ei mahu yhtegi kategooriasse nendest. Kui pappi vahepeal pritsis tajooba peale, siis mine osta ära, sõida ja naudi kuni perse läheb, siis konstanteeri fakti, et iga asi mis liigub, see kulub, ja mugavuse ja feimi eest tuleb peale tankimise ka muud hinda maksta, mine lase korda teha, ja naudi edasi. Kui pappi niipalju pole, et peab foorumis ennem kõvatama, et mis kulud ikka on ja mis mootor jne, siis ilmselgelt pole need masinad Sinule. KUUL PÄHE KULUD ON, ma saan aru jah, et tundub ahvatlev et omal ajal miljon maksnud masinad on muutunud 10e aastaga käega katsutavalt soodsaks, aga sellel on ka üsna selged põhjused, nagu kasutaja Penaiiter ka välja tõi laias laastus. (ehk siis töökindlusega ei hiilga nad üksi (vähemasti enam mitte), jupid on kuul pähe ja kütti läheb isuga. Mingi hädapärase vana käkerdise diisli võid ju sinna vahele mõelda, aga teisipidi tambid tolle raipe käigushoidmise peale summasid ja mitte väikseid, rääkimata sellest, et täit mõnu masinast ei saa). Samuti kui just võikari eest ära ei anna, või briljantses korras pole koos ajaloo raamatuga esindusest siis võib kujuneda probleemiks ka mõistliku hinna ja ajasuhtega masinast vabaneda.
Aga edu otsingutel ja loodan, et leiad endale mõnusa kulguri, milline iganes see ka siis poleks ja ei pea oma ostu kahetsema :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.08.2012 23:28 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Tegelikult ma ise ei mõista hästi parketimaasturite fenomeni, kuna nad on seest tavaliselt sama väikesed/suured kui sama tootja nelikveolised universaalid ja kliirens kah sama madal, kuid mitte ühegi kõrge auto juhitavus ja kulu ei küüni sõiduautode tasemele. Aga kui on vaja aeglustit või neliveolisest sõiduautost paremat läbivust, tuleks ikkagi vaadata päris maasturite suunas. Vastasel juhul pole ei liha ega kala, kuid ega ma ei peagi teiste inimeste valikutest aru saama.

LC120 ning Jeep GC mõlemad on tagant talasillaga ning olemas on ka aeglusti, seega parketimaasturiks ma neid ei nimetaks. Touareg on nii eest kui tagant sõltumatu vedrustusega, osadel mudelitel on aga siiski aeglusti ka olemas, eks ilmselt oli tellitav lisa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2012 08:15 
Kasutaja avatar

eile sai käidud ja proovitud üht mudelit, mis on valikus ( x5), sõidu poolest meeldis, aga imelikul kombel oli vähe ruumi ja ei jätnud sellist ahastuse tunnet, et tahax. Samas oli autoweldi platsil müügil pajero, millega samuti sai proovitud ning see tundus väga meelepärane. sõit meeldis ja oli väga ruumikas. Ei teagi, kas vaadata sellist, aga kuuldavasti on kehva vastupidavusega. Tuttaval oli eelmine mudel ja tema remontis seda alati seinast seina vigadest. Ehk õnnestub täna ka vw proovida, siis oleks omal teada nendemasinate tunne ja võib edasi mõelda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2012 08:54 

Mingid jutud, et 1 auto on paha ja teine hea, võiks küll ära lõpetada. Iga auto on just täpselt selline, nagu omanik tahab, et ta oleks. Otsid turu kõige odavamat, saadki endale laguneva junni. Ostad korraliku või uue ja pead seda korras, on asi ka korras. Iga auto ja asi laguneb. Kui ei jaksa 5 liitrist Touaregi remontida ega kütet osta, ostad kolmeliitrise. Kui sellele ka hammas peale ei hakka, siis ostad midagi veel odavamat. Jne jne jne, kuni lõpuks oledki õnnelikult golf3 roolis, kus kütet kulub 6 sajale ja rattalaager maksab 9 eurot.
Teemasse kah, valid endale meelepärase. Siin foorumis sõidavad enamikud 1000+-200 euroste autodega ja on X5,Touaregist või XC90-st kuulnud ainult teistelt omasugustel, kellel seda samuti pole olnud, vaid on omakorda kuulnud seda kolmandatelt, kelle emal-isal juhtus kunagi olema XC90, mille remondi jaoks liisingu kõrvalt enam raha ei jagunud-seega lagunes jubedalt ja oli üldse sitt auto.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 78 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis