fireplay kirjutas:
... ja 1.9TDI 96kw uued pihustid on ainuüks ca 350€/tk(kui ise tellid kuskilt) Eesti poodides ca 400-450€ tk.4 pihustit,edasi võid ise arvutada.
+eelsüüteküünlad,rihmavahetus kallim,talvel ei taha nad käia ja kindlasti midagi veel.
Nagu ma ka varem olen maininud, siis ühel mu autol (1.9tdi 96kw) on originaalpihustid, auto on sõitnud 400 000km. Ise sellest 150 000km, mootorisse pole pennigi kulutatud. Arvutuste kohaselt olen ma selle autoga säästnud (võrreldes 10l/100km tarbiva bensukaga) järgnevalt:
Arvutame: 150 000km (3 aastat) olen kulutanud kütusele 11000€ (5,6l/100km ja 1,3senti/liiter).
Kui sõidaks bensukaga, mis tarbib 10l/100km: kütusele kuluks sama kilometraasiga 19500€.
Vahe: 8500€
Selle 8500€ eest, mis säästnud olen, võin osta praegusele autole vajadusel uhiuued pihustid ja ka samasuguse auto veel lisakski.
Aga kui majanduslikult mõelda ei oska või ei taha, siis mina kätt ette ei pane. Jõudu.
Edit: rihmavahetus sama maksumusega, mis r4 bensukalgi, 2.8v6`l kallim, eelsüüteküünlaid olen vaid korra vahetanud ja sedagi kindluse mõttes (miski 10€/tk) ja talveks tõstsin krokod pagassi, sest nii mõnigi kord tuli bensukaid hommikuti hädast välja aidata.
Ainus miinus, mis sel diislil on, on see, et sellise ökonoomsuse juures ei suuda ta kohapeal tuksudes -30`ga seda sooja salongi tekitada, mida vahel sooviks.