pureja kirjutas:
eclipse kirjutas:
Venelane, kes elab ja töötab siin ning ei oska kohalikku keelt on igaljuhul tsurka.
Vaata Rootsi poole, sinna lähevad kõik "tšurkat" sest seal suhtumine parem kui nt. siin ja need "tsurkat" kes tahavad seal elada õppivad Rootsi keelt ja tahavad seda teha kylll. Riik on võimas ja annab võimalust seal "puhast lehest"...
Eestis.. selle suhtumisega ma ei usu et mingi 10 aasta pärast eestlaste arv läheb üle 1,2 miljonit. Siin ei ole suur vahet kui hästi sa räägid eesti keeles, kui sa arvad et vene on tsurka või sibul või tibla siis sa nii kui nii arvad nii, isegi räägid talle nii ka. See diskrimineerimine toimib kyll. Ma ei usu et kui Saksamaal, ytleks sulle et sa oled mingi tibla ja mine tagasi Eestise enda eesti keelega sul tuleb mingi motivatsion õppida saksa keelt ja "respectima" sakslased, see on suht lits moodi ju? See ongi põhjus miks mõned ei viitsi keelt õppida.
mina ka venelane pean ka siis mingi tsurka olema jh? isegi kui olen sündinud "sovkovõi" ajal siin samas. mhm?
Tšurka on isik, kes elab riigis, ei õpi riigi keelt ega ei tahagi õppida ning elab nö "minul on alati õigus" viisil ehk teda ei huvita see mida sina arvad, tema tuleb suurest Vene riigist ning sina kui eestlane ei tule talle midagi ütlema, kuna Eesti oli Vene võimu all.
Ja neid igasugu teisi immigrante pole ka siia eestisse vaja, niigi persses riik juba

PS: Pole midagi venelaste ega muude rahvaste vastu aga ei meeldi inimesed, kes hakkavad enda harjumusi, kombeid jms peale suruma rahvale / riigile, kuhu nad on sisserännanud.