ksenoon kirjutas:
Erikolen kirjutas:
Juhtub see et mitu päeva pole inimese ajal magama saanud minna kuna uni lihtsalt ei tule,täiesti tavaline kui poole viieni lihtsalt siplen tühja ja proovi siis pool kaheksa ülesse saada -.-.Kellegil mingit head trikki et kohe ära vajuks? PS:igapäev täis ei taha juua ennast

Haha tuttav teema

mul oli ärevusest tingitud unetus.
Mul aitas unerohi paika saada, pool tabla sisse ja mõnus.
Unerohuga see jama, et aitab väga ilusti, aga mõned arsti ei taha sõltuvuse tõttu neid pikemaks ajaks välja kirjutada. Unerohuks kastutatavatel zopiklooni tüüpi ja bensodiasepiini tüüpi tablettidel, tilgutitel on kombeks tugev sõltuvus tekitada kui inimene neid väga järjepidevalt ja väga tihti kasutab. Psühhiaatrid neid näiteks hea meelega välja ei kirjuta, neile meeldib antipsühhotikume jagada, mis mõnedel juhtudel patsiendid paari nädalase kasutusaja juures järgnevatel pooltel päevadel väga uniseks jätab, peale seda on unerežiim paigas ja uimasus kui kõrvalmõju kadunud.
Kui ise nende kohta midagi jagad ja tahtejõud korralik, saab pikemat aega kasutada. Vastasel juhul on ärajätunähud hullemad kui mõnel sünteetilisel opioidil.
Üldiselt soovitatakse korralikku ja regulaarset trenni, liikumist. Mõningatel juhtudel on probleem vaimne ja siis ei pruugi trenn midagi aidata peale füüsilise väsimuse tekitamise.
Mina soovitaks piparmünditeed (kuigi väga kanget juues laksab ka see ära ja aitab ainult mõne päeva, mõistlikult kasutades ehk aitab).
Käsimüügirahustid ja palderjani võib kuskilt kraanikausist alla visata. Kui pinge/ärevus ja unetus peal, aitavad ainult siis kui terve purk korraga sisse panna ja sedagi minimaalselt.
Ehk siis kokkuvõtvalt: kõigepealt proovi liikuda ja piparmünti mõistlikult juua