Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 17.05.2025 00:30

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 111 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Trahv ja ARK
PostitusPostitatud: 21.03.2013 00:47 
Kasutaja avatar

Siin elamine tehaksegi võimatuks, ma praegult nii kettas...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 00:53 
Kasutaja avatar

karlpoiss kirjutas:
Seega kui mult võeti 4´jaks kuuks load ja jäin selle aja jooksul lubadetta vahele siis nüüd on mul load läinud aastaks ja 4´jaks kuuks? :kill Tundub et ma hakkan tegema plaane eestist ära kolimiseks :? nagu seda on teinud kõik arusaajad inimesed. Kui ikka laev uppub siis ootama ei jää.... oi kui vihane ma olen.

e. seda peaks küll teadma iga mats, et autokooli tunnistus ei kaota kunagi kehtivust kui ta sl juba käes on, sama teeb välja kui sult võetakse ära põhikooli tunnistus... :think

Ausaltöeldes, ma ei oleks isegi nii kindel selles. Sellessuhtes, et sul on siiski juhtimisõigus olemas, kuid see on hetkel peatatud, mitte sa alles ei hakka lube taotlema. Samas selle koha pealt ma ei pretendeeri absoluutselt tõele ja uuri ikka maanteeametist järgi. Kindlasti selgita oma küsimust mitu korda ja väga selgelt, sest need infoliini töötajad vastavad stampvastuseid. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 01:07 
Kasutaja avatar

Ok, peab minema ennem uurima jh, loodan et tõesti see asi ei puuduta lubade uuesti kätte saamist, sest praeguste eeskirjade järgi ei saa affid midagi teha peale rahatrahvi. Ei saa nad ära võtmist pikendada ega muid karistusi rakendada. Seega ei tohiks ka kehtida see varjant et ´´peaks´´ aasta ootama, kuna see oleks nagu aastaks juhtimisõiguse ära võtmine.
Päris kindel nüüd pole milleski aga siiski on tunne et asi polegi vb. nii hull ja ei pea enam eriti kj´ga paadiall passima. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 01:29 

karlpoiss - karistatus algab peale põhikaristuse (rahatrahv, ükt, lubade hoiule võtmine) kandmist ja niikaua kuni maksmata on, see sind ei mõjuta, ehk teoreetiliselt saaksid minna ark-is eksamid kenasti ära teha ja lubadega välja jalutada.

Positiivse koha pealt veel niipalju et praegusel hetkel Justiitsministeeriumis päevakavas Karistusregistri seaduse muudatused, nö vigade likvideerimine, mis hõlmab ka siis karistatuste eristamist. Lühidalt vältimaks olukordi nagu tol poisil, kel oli probleeme oma lubade, rikkumiste ja bussis vahele jäämisega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 01:33 

Kui sa oled lubadest ilma jäänud ja maksnud oma trahvid ära, siis sellest hetkest käib 1a karistuse kehtimine. KUI sa vahepeal õnnestud uuesti vahele jääda ja saad trahvi siis algab kogu jant uuesti ja saad veel kauem lube oodata.

Ehk = Said täna 21.03.2013 oma rahatrahvi makstud , karistus kaotab kehtivuse 21.03.2014. Kui sa saad 11.11.2013 trahvi siis kehtib ka karistus edasi 11.11.2014-ni.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 01:53 
Kasutaja avatar

Riielas kirjutas:
Kui sa oled lubadest ilma jäänud ja maksnud oma trahvid ära, siis sellest hetkest käib 1a karistuse kehtimine. KUI sa vahepeal õnnestud uuesti vahele jääda ja saad trahvi siis algab kogu jant uuesti ja saad veel kauem lube oodata.

Ehk = Said täna 21.03.2013 oma rahatrahvi makstud , karistus kaotab kehtivuse 21.03.2014. Kui sa saad 11.11.2013 trahvi siis kehtib ka karistus edasi 11.11.2014-ni.

Sellest sai juba esimesel lehel räägitud. Pigem ongi küsimus selles, et kas ikka on nii, et kui load ära võetakse, siis enne uusi teha ei saa kui vahepealsed trahvid aegunud.

Minu loogika seisneb selles, et seljuhul ei oleks ju üldse mõtet 4ks kuuks lube ära võtta, kui lubade kätte saamiseks pead ootama karistuse aegumist (1a). Vahe seisnebki selles, et lubade taotlemisel pole sul eelnevalt lube olnud (ka seaduses tingimus, et pole eelnevalt selle kategooria lube omanud) samas tehes teooriaeksamit, et lube TAGASI saada, on sul siiski varasemalt juhtimisõigus olnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 10:11 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Kui isikul on esmase juhiloa vahetamisel juhiloa vastu liiklusnõuete rikkumise eest kehtiv karistus, väljastatakse talle juhiluba pärast liiklusteooriaeksami edukat sooritamist.

Ma loen sellest välja, et kehtiv karistus, seega on savi. Ei pea maksma , lihtsalt eksam?

Tsiteeri:
Kui esmase juhiloa omajal on mootorsõiduki juhtimisõigus karistuseks ära võetud, tunnistatakse tema mootorsõiduki juhtimisõigus ja talle väljastatud esmane juhiluba kehtetuks. Mootorsõiduki juhtimisõigust ja uut esmast juhiluba võib ta taotleda pärast järelkoolituse läbimist ning liiklusteooria- ja sõidueksami edukat sooritamist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 11:51 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
Täpsemini siis selle piletita sõidu eest eksamile mitte pääsemise põhjus oli see, et isik oli varasemalt karistatud lubadeta sõidu eest ja kuna sai 1 aasta jooksul (mil trahv on kehtiv) veel teise väärteokaristuse, siis see pikendas seda varasemat lubadeta sõidu eest saadud karistust kuni viimase karistuse aegumiseni.

St kuna sul ei ole ühtegi eelnevalt mainitud rikkumist, ei mõjuta see §46 rikkumine lubade saamist.

sõbrannal peaks praegu load käes olema , aga miks eksamile ei lasta - "teil on augusti kuus piletita sõit ühistranspordis" mitte ühtegi eelnevat rikkumist :rokib

Samuti väikevend sai eelmine suvi rolleriga "lubadeta sõidu" , nüüd peab augustini ootama et saaks minna lube tegema , selleks ajaks juba hea et üldse neid eksameid korraldatakse , kas ta tõesti vaatab terve suve oma rollerit seismas ?
täiesti debiilne seaduse punkt , ei leia mitte ühtegi õigustust sellele , krt jään vahele - tahan ennast parandada ja load ära teha , aga ei pmst riik sunnib sind ikka sõitma ja jääd veel ja veel... , oi ma olen nii leilis selle teema peale :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 12:00 
Kasutaja avatar

No aga siis tuleb midagi ette v6tta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 12:07 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:
No aga siis tuleb midagi ette v6tta.

tuleb kena kopikas õigele inimesele taskusse poetada , ega muud moodi siin asjad ei liigu , kisa palju tahad seal toompeal

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 12:16 
Kasutaja avatar

Üks vihje veel lubadeta juhtidele, kolmas kord lõpetad trellide taga :D
Ühesõngaga, jääd lubadeta sõiduga kolmandat korda vahele siis võetakse sind kaasa, sital juhul läheb auto ka parklase.
Põhjendus siis selline et saaksid viibida kohtu otsuse tegemise juures. Viiakse sind siis kohaliku arestikase ja 48 tunni jooksul viiakse käeraudades kohtuse, seal siis küsitakse et miks sõitsid jne, karistuseks võib olla ÜKT, raha trahv või shoki vangistus.
Juhul kui oled juba ühe öö veetnud seal (jäid õhtu poolsel ajal vahele) siis rahatrahviga enam ei pääse, arvatavasti aresti paarkümend päeva, paremal juhul ÜKT.

Räägin hea sõbra kogemustest

Üks asi veel selle ootamisega, kui oled üks neist kes ootab jne, siis rohelise lehe ajal rikkumisi ei tohi olla, vastasel juhul pead uuesti auto kooli läbima ning eksamid tegema, aastat ootama ei pea. Jutt käib väiksematest rikumistest nagu punase tule alt läbi jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 12:32 
Kasutaja avatar

Lauri.L kirjutas:
Üks asi veel selle ootamisega, kui oled üks neist kes ootab jne, siis rohelise lehe ajal rikkumisi ei tohi olla, vastasel juhul pead uuesti auto kooli läbima ning eksamid tegema, aastat ootama ei pea. Jutt käib väiksematest rikumistest nagu punase tule alt läbi jne.

sa teed nalja ve. Jutt käib ikka sellistest rikkumistest, mis eeldavad juhtimisõiguse peatamist, nt joobes peaga juhtimine jt. raskemad rikkumised.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 12:38 

eXceed kirjutas:
Lauri.L kirjutas:

sa teed nalja ve. Jutt käib ikka sellistest rikkumistest, mis eeldavad juhtimisõiguse peatamist, nt joobes peaga juhtimine jt. raskemad rikkumised.

Kui mõeldakse vahtraka ajal vahele jäämisi, siis punane tuli vms ei saada sind kuskile autokooli. Tean.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 13:52 
Kasutaja avatar

karlpoiss kirjutas:
Seega kui mult võeti 4´jaks kuuks load ja jäin selle aja jooksul lubadetta vahele siis nüüd on mul load läinud aastaks ja 4´jaks kuuks? :kill Tundub et ma hakkan tegema plaane eestist ära kolimiseks :? nagu seda on teinud kõik arusaajad inimesed. Kui ikka laev uppub siis ootama ei jää.... oi kui vihane ma olen.

See karistatuse kontroll kehtib ESMASE JUHILOA VÄLJASTAMISEL.
Sul on juhiluba olemas, lihtsalt juhtimisõigus on karistusena peatatud.
Sind see ei puuduta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 13:55 
Kasutaja avatar

pasavasar kirjutas:
sõbrannal peaks praegu load käes olema , aga miks eksamile ei lasta - "teil on augusti kuus piletita sõit ühistranspordis" mitte ühtegi eelnevat rikkumist :rokib

Ei kõla usutavalt. Kui keegi tõesti talle kusagil infoletis ka seda rääkis, siis las ta saadab ARK-i kirjaliku palve/küsimuse palvega konkreetselt põhjendada, miks teda eksamile ei lasta.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 111 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis