Sai siin hiljuti oma S8't müüdud. Ajaliselt oli müügis vist kusagil 23 päeva. Kuna auto oli tip-top korras ja vigadeks olid ainult kivitäke esiklaasis ning üks katkine pirn salongis siis panin alguses turuhinnaga müüki (4500€). Peale esimest nädalat langetasin hinna 4000€ peale ning siis tuli esimene kõne kell 23:00 õhtul otse Norrast. Uuris siis tüüp veidi auto kohta ning küsis kas mingi päev auto ka Tartu liigub (ise Viljandis), et tal sõber saaks üle vaadata. Kui auto sõbra sõnul sobib siis pidi ka kohene ost olema. Juhuslikult just järgmine päev läksin Tartu ning sai kokkulepitud, et helistab mulle kell 11:00 hommikul, et täpsemalt siis kellaaeg ja koht üle rääkida. Helistab siiani
Kusagil peale teist nädalat langetasin hinna 3700€ peale mis oli ka minu viimane piirhind (selajal oli see kõige odavam müügis olev S8 ning järgmine maksis 4999€). Nädal hiljem ning uue kuu alguses tuli kell 10:00 hommikul kõne venekeelt rääkivalt meesterahvalt ning sain aru, et ta soovib A8 osta

Kuna ise venekeelt ei räägi siis sai kuidagi kätega läbi telefoni selgeks see tehtud ning helistal tema sõber kes inglisekeelt rääkis mulle paari minuti pärast tagasi. Küsiti paar küsimust auto kohta ning kokkulepitud kell 13:00 on nad Viljandis (Narvast tulid 3h sõitu).
Kell 10:30 helistab järgmine ostuhuviline, samuti venerahvusest

Küsis kas venekeelt räägin, vastasin ei mispeale tüüp lausus "okei proovime siis eestikeeles hakkama saada"
Küsiti kas saan täna autot näidata, et nad hakkaksid Tallinnast sõitma. Rääkisin rahulikult ja lihtsate sõnadega, et ühed huvilised juba tulevad Narva poolt ja, et ta helistaks mulle pool 2 siis tean öelda kas auto müüdud. Küsis seepeale, et sobib siis jah?

Seletasin uuesti rahulikult asja üle ning seepeale vastas "ahah okei".
Kell sai 13:00 ning Narvakad jõudsid Viljandisse. Istusin autosse, et kokkulepitud kohta sõita ning siis helistasid uuesti Tallinna tüübid, et nad jõudsid pool tundi varem kohale ja kas saan kohe näidata kusagil

tra
Seletasin ära, et ühed huvilised juba on ja, et helistan tagasi 30min pärast, et kas auto müüdud või mitte. Vastas mulle kurvahäälega, et okei.
Narvast tulnud huvilisteks olid siis 2 tüüpi, üks korralik ümar tõmmu mustlane vedela käepigistusega ning teine kiilakas kant parempoolse rooli ning Inglismaa numbritega E39'ga

Autole tehti tiir peale, kiire proovisõit ning siis oli vist mustlasel telefoniotsas klient teiseltpoolt piiri kellele ülevaade tehti. Ja algas tingimine, alustuseks pakuti 3200€ kuna ainus "viga" mis nad leidsid oli tagavararatta puudumine

Lasin naeru ning ütlesin, et 3700€ ning pole mõtet tingida. Niisiis lasti kõik summad kuni 3500€'ni läbi kuid vastasin alati, et 3700€ last price take it or leave it. Ok need ärikad jäid seljataha ning sõitsin Tallinna omadega kohtuma.
Ütleme nii, et parim kogemus venerahvusest härradega suheldes

Sõbralikud, viisakad, viskasid nalja (üks neist oskas Eestikeelt enamvähem). Tehti proovisõit ja autole ring peale, kiideti laoti raha pihku ning leping ja minekut. Sai veel 10mintsa juttu ka aetud maast ja ilmast. Ülivinged kutid
30min peale müüki helistas kolmas huviline, seekord Eestlane ning soovis samal päeval autot ära osta