2 lehekülge jauramist, tundub et pooled hammustavad teema läbi ning lükkavad puid alla ja teemaalgataja on endiselt siiras usus, et auto on tõesti olemas.
Sellest skeemist on siin rohkem kui üks kord juttu olnud. Miks peaks see müüja sulle kandma auto raha, et siis sina transpordifirmale saaksid ära maksta kohe? Miks ta seda ise ei tee?
Saarlane, usu mind sa ei saa seda autot vaatama minna. Hr Lulz saab kohe vastuse, et auto on juba ebay warehouses ja sinna ei saa ise järgi minna, ega veel vähem vaadata. Neil oma lepingulised transpordipartnerid ja auto tuuakse sulle koju kätte.
Ehk siis nüüd jõuame pointini, sina ei saa reaalselt mingit raha, saadetakse sulle a la võltsitud tsekk või paypali kinnitusega väga sarnane email, aga aadress on stiilis "paypalmoneyreceiveconfirmation@pay.pl" ja kogu sisu on võltsing. Sina oma hullustuses maksad aga ise kohe transpordifirmale ära ja neil on kahjuks just ainult Western Union ja ei midagi muud. WU on siis teavasti rahakandmise viis, kus igasugune tracking ja võimalus raha tagasi saada (tehingut vaidlustada) puudub. Mingit autot ei olegi ja kunagi ei jõua ka, lihtsalt sa mitte ei maksa auto eest a la 20000, vaid sa maksad transafirmale 1000 ja sa unustad üldse ära igasuguse riski. Sa ju mõtled, et mis seal ikka valesti minna saab, kui ma auto endale saan ja pärast alles maksan. Loomulikult ei hakka keegi 1000 eurose auto puhuk suvakale 1000 eurot ette kandma, küll aga on 1000 eurot köömes näiteks 20 000 väärtuses auto kõrval ja unustatakse igasugune risk.
Ma jälgin hetkel ühe R klassi mersu kuulutusi (iga 5 minuti tagant tulevad e-mailid teatud varustusega ja hinnaga autodest, oma selline script jälgimas). Iga päev peale keskööd, ehk 0:05 raportiga tuleb üks auto, mis on teistest umbes 20-30% odavam. Korra sai pulli pärast kaasa mängitud ja kirjutatud, auto millegipärast Inglismaal (ja pole seal valepoolse rooliga midagi teha), kui müüja täiesti Saksamaa autoplats. Vaheinfoks niipalju, et kõik kontod on kuskil 4-5 kuud varem regatud ja iga päev on auto uues linnas/samuti on iga päev uus konto. Paar korda olen StreetView-ga proovinud vaadata ka. Ükskord oli nii 100 autoga plats kuskil väikses rollerisalongis

. Ja nii käib see pull iga öö, pannakse hetkega oma 100 kuulutust üles, hommikul meie aja järgi kuskil 8-9 vahel korjab jälle mobile need ära. Arvatavasti neil hea, saavad mingi kuulutuse raha kätte ja siis võtavad maha kui inimesed tööle jõuavavad. Eks neil on juba endal ka need kõik teada.
Aga tulles nüüd auto juurde tagasi, siis samamoodi käis mäng, et auto Inglismaal ebay laos. Pakkusin ka algul, et ma suht tihti Inglismaal käin ja tulen ise järgi ja jääb igasugune jama ära. Lendan kohe ise sinna. Siis tuligi, et ei ei, sealt ebay laost ei saa isegi tema enam kätte. Siis tekkis nagu väike soov juba ise huiata natuke ja pakkusin, et ma saadan oma transpordifirma, et väga odavad poisid, et maksu ta parem ise neile. Ei sobinud, ebayl oma lepingupartnerid. Siis oli veel mõte, et kirjutaks, et ma usalduse võitmiseks ootaks 0.01 eurost ülekannet paypali, aga tööl läks nii kiireks sellel perioodil, et ma lihtsalt ei viitsinud enam jageleda nende Nigeerlastega.
EDIT: Ma vaatasin et sul on kehvem variant, sa pead raha vist ikka ette maksma

. Mina oleksin pidanud ainult transpordi maksma ära, selle vist oleks kas tema mulle ette "maksnud" või oleks pärast lõppsummast kinni pidanud. Auto eest oleks mina alles siis pidanud maksma, kui mulle auto meeldib, muidu oleks samamoodi 5 päeva jooksul "ebay" uuesti ära ka viinud ja kõik oleks õnnelikud olnud. Loomulikult kui auto poleks meeldinud, siis ma oleks transpordifirmalt oma raha tagasi saanud.