Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 09:24

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 37 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: K: Bmw E36 kupeele uus helitehnika
PostitusPostitatud: 10.05.2009 21:33 
Kasutaja avatar

Tõnise lähenemine on üsna levinud paigaldajale/müüjale ...
See toob raha

Samas minu moto on selline, et ma ei tee muusikat autosse sinu silmade, vaid enda kõrvadele ja, kui on seltskond autos, siis ka suheldakse omavahel, mitte ei lasta neil 6x9 kõlaritel uurata, seega isiklikult ei näe ka mina sellisel installil mõtet, väiksema rahakotiga noorukeid püüab aga seesuguse jutuga küll :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.05.2009 21:38 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
Tõnise lähenemine on üsna levinud paigaldajale/müüjale ...
See toob raha

Samas minu moto on selline, et ma ei tee muusikat autosse sinu silmade, vaid enda kõrvadele ja, kui on seltskond autos, siis ka suheldakse omavahel, mitte ei lasta neil 6x9 kõlaritel uurata, seega isiklikult ei näe ka mina sellisel installil mõtet, väiksema rahakotiga noorukeid püüab aga seesuguse jutuga küll :)

Kahjuks selline install ei too raha, raha toob ette korraliku SQ tegemine, mida reeglina paljud hinnata ei oska. Ja pealegi, siin ei ole hetkel juttu raha teenimisest.

Aga sa oled kõvataja küll, aga ma ei loe nagu eriti välja, et sa midagi asjaliku soovitanud või veelvähem valmis oleksid teinud peale mõne spl projekti, mille tegemisel mind alalõpmata rumalate küsimustega päevast päeva pommitanud oled. Kuidas võtta... hammustad hetkel kätt, mis sind kunagi toitis - nõme!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.05.2009 21:48 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
Aga sa oled kõvataja küll, aga ma ei loe nagu eriti välja, et sa midagi asjaliku soovitanud või veelvähem valmis oleksid teinud peale mõne spl projekti, mille tegemisel mind alalõpmata rumalate küsimustega päevast päeva pommitanud oled. Kuidas võtta... hammustad hetkel kätt, mis sind kunagi toitis - nõme!

Ei ole ma üle aasta sult midagi küsinud, sest sa ei ole mind üllatanud millegagi enam ammu, see käe hammustamine ? A 2004 so leave that ! :) Sai sulle ju MSNis lobisemise eest makstudki üle 2 aasta tagasi :D
Vaata aga SPL teemas oled sa sel juhul seisma ajas jäänud ja suht kesktasemele jäänud ... Ei näe arengut, mis ka mind hariks :P

6 x 9 oli on ja jääb BS-ks ja sa tead seda ! :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.05.2009 21:53 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
6 x 9 oli onja jääb BS-ks ja sa tead seda ! :beer

Oleneb mis hinnapiirist jutt on! Antud lahendust arvestades siis kindlasti ei näe ma veel piiri. Sa ilmselt pole kuulnud korralike installe, kus on ees kompod ja taga ovaalid + võimendi. Taha aknalauapeale panna odav kompo või samas hinnaklassis ovaalkõlar, siis kindlasti ovaal, sest ovaalil on tw osa sama, kuid bassikal on oluliselt rohkem liikuvat pinda, millega ta suudab esitada paremini madalaid sagedusi, mida woofri puudumisel puudu tuleb.

ps. 2004a. ei ole 05.12.2008 :D

Tsiteeri:
autor MarkoC [vasta kirjale]

kellele basssoundman

saadetud 05.12.2008 - 21:22anna spämmist teada

loetud 05.12.2008 - 21:39

vastatud 05.12.2008 - 21:42

kere nagu pandal ikka :P
mõtlesin et ehk äkki soovitusi :)

tnx anyway :)

ja kusjuures sa said oma soovitused!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.05.2009 23:37 
Kasutaja avatar

To Bassoundman.
Ma loodan et sa ei lase ennast rohkem mõttetu kisaga ärritada. Jäägem siiski viisakaks.
Foorum on koht inimeste aitamiseks ja oma kogemuste vahetamiseks.

Kes soovib Viktori kohta arvamust võib tema profiili vaadata (2,19 postitust päevas) ja postitustest keelekasutust lugeda..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.05.2009 23:49 
Kasutaja avatar

Tõnis sa oled naljanumber siin ...
Sain ... kasutu läkakära su postitusest/PS-st, kuna olen alati avatud igasugustele ideedele ja ettepanekutele, oleks võind ka selle siia kirjutada, ehk siis ka mulle vastasid ! :D Aeg on ka sinul areneda, mitte vana rasva peal jama rahvale ajada, alates ulme kastidest, mis sa/te ehitate ja millega arvutate, lõpetades müügitööga ! SPL vallas vähemalt minule pole eestis peale Cracki küll kelestki abi või oled sinake meil see eesti SPL kuninganna, kellelt palju õppida oleks ! ? Odavate kõlarite ja boot installidest pole sa kaugemale jõudnud, seega selles vallas ka üsna kasutu vend minu jaoks nüüdseks kus ka boot buildis oled sa jätkuvalt samale tasemel jäänud, vast ehk paar proovitud kasti, mida sa loed enese suureks edasi arenguks ? ... Sa elad ikka veel minevikus kulla mees ...
Polegi tähtis, tähtis on see, et sa omas jões hästi ujud ja kalad sin "omaks" võtavad, mis paraku aga ei toimi, kohalikud kalad on ka juba aru saanud, et sa oled pigem soolaveekala, mis mõnele sinusugusele ka sobib, aga mitte magedasse vette ehk jõkke !

@ spl
2 posti päevas polegi palju ju ? kui me räägimme suhtlevast kommuunist ? Sõnavara on täpselt kontingedile kohane, nii, et ei maksa üle pingutada Tõnise kaitsmisega ! :beer

Total OT juba, aga kahjuks kui kunagi teema tegin, siis ei tahnud Tõnis kuidagi oma kastitarkusega foorumis hiilata, mis tegelikult oleks ka üsna kahjulik tema kasti ärile või vastupidi väga kasulik, sest tegelikult on see protsess lihtsaim, kui enamus kalad arvatagi oskavad, 1 mees siin tunneb ennast lihtsalt liiga üles üpitatuna ...

Tõnn viska selle sinise Cali pilt ka üles nende kleepsudega, kus sind upitama hakati ja siis räägime sellest toitvast käest edasi :beer

Viimati muutis MarkoC, 11.05.2009 02:53, muudetud 6 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.05.2009 23:50 
Kasutaja avatar

Ei tea palju se sulle abiks on kuid enda masinas lahendasin nii.
Ette panin DLS R6.3
http://www.audiocity.ee/tdetail.php?cat=119&de=3764
kesksageduse panin originaal tweetrite pessa ning midbassid sai pandud ukse mängima. Väike pildimaterjal siit http://picasaweb.google.com/carmovoolma ... 0716955762
Piltidel pole uksed veel pigitatud kuid pärast korralikku pigitamist mängisid sellise lahendiga üllatavalt hästi ning madalale. Komposid võimendatakse 4x55rms võimendiga

K.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2009 22:58 

Suured tänud carmo. Ise tahaks ka jalgade juurest tuua ukse sisse need midwoofrid, aga ei oska lõikuda ja mässata nii, et ilus jääks. Kuskil mingit õpetust pole selle kohta?

Siis veel 1 küsimus (ei hakka eraldi teemat tegema). Mis vahe on näiteks sellel
rca juhtmel ja nendel rca'del, mida noortehnikus müüakse? Hinnavahe ju sadades kroonides ja kuna mul nagunii läheks 4 kanalit helile ja 2 kanalit bassile, siis rca juhtmete peale läheks suht kopsakas summa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2009 23:08 
Kasutaja avatar

Need esimesed on minuteada kodu audios kasutatavad kõige odavamad junnid, autosse pidanud kõlbama ..aga ei tea miks
Kvaliteedi vahe arvan, lasevad häireid äkki sisse, autos ju segajaid palju rohkem kui toas

kaablite peale lähebki tavaliselt päris märkimisväärne summa, aga nende pealt pole mõtet kokku ka hoida

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.05.2009 09:49 
Kasutaja avatar

rearwheel kirjutas:
Siis veel 1 küsimus (ei hakka eraldi teemat tegema). Mis vahe on näiteks sellel
rca juhtmel ja nendel rca'del, mida noortehnikus müüakse? Hinnavahe ju sadades kroonides ja kuna mul nagunii läheks 4 kanalit helile ja 2 kanalit bassile, siis rca juhtmete peale läheks suht kopsakas summa.

SQ´ga tegelevad inimesed väidavad, et kaablil ja kaablil on heli suhtes vahe - seda ei oska täpsemalt kommenteerida, kuna pole ise midagi katsetanud / proovinud. Vaevalt, et tavakasutajale mingit kuuldavat vahet on.

Kõige suurem probleem autos on see, et auto on pidevas liikumises ning pidevas temperatuurimuutuses. Need odavad kaablid lähevad külmaga väga jäigaks ja rabedaks ning autoga sõites võivad need lihtsalt kahjustada saada, ära murduda vms.

Lisaks on neid halb mööda autot vedada samal põhjusel, et nad on üsna õrnad ja õhukese isolaatorkihiga. Kuskilt teravamast metallservast natuke tähelepanematult üle tõmbad, on jälle isolaator maas ja kabel rikutud.

Soovitaks igal juhul autosse mõeldud kaableid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.05.2009 09:52 
Kasutaja avatar

nendel 75 kroonistel ei ole varjestust- korjavad muudest elektrijuhtmetest häireid sisse, võib tekkida generaatorivilin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.05.2009 17:06 

Selge, ostan siis autodele mõeldud korralikud rca'd ikkagi.
Kuna varsti ongi kaabeldamise aeg, siis tekkis jälle küsimusi.
uus makk tuleb nagunii 6rca väljundiga. Plaan on autosse panna 2 võimu (üks võim 4 kanaliga helikate jaoks ja teine 2 kanaliga subwoofri jaoks)
Kuidas see rca lahendus näeks välja? 6 adapteriga vast ei hakka ostma, pigem siis juhe 4 adaptriga (või siis tavaline kahene koos Y-kaablitega) ja teine lihtsalt kahene.
Mis ma nende remote juhtmetega teen? Makil on ju aind 1 remote väljund?
Kas ma pean siis igale võimule eraldi massi ja toite tooma? Kuskilt olen kuulnud, et kahte võimu saab omavahel ühendada, et nad ühe toite pealt oleks.

Loodan, et saite jutust aru. Kaablite alal just kõige "teravam pliiats pinalis" pole. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.05.2009 17:12 

rearwheel kirjutas:
Selge, ostan siis autodele mõeldud korralikud rca'd ikkagi.
Kuna varsti ongi kaabeldamise aeg, siis tekkis jälle küsimusi.
uus makk tuleb nagunii 6rca väljundiga. Plaan on autosse panna 2 võimu (üks võim 4 kanaliga helikate jaoks ja teine 2 kanaliga subwoofri jaoks)
Kuidas see rca lahendus näeks välja? 6 adapteriga vast ei hakka ostma, pigem siis juhe 4 adaptriga (või siis tavaline kahene koos Y-kaablitega) ja teine lihtsalt kahene.
Mis ma nende remote juhtmetega teen? Makil on ju aind 1 remote väljund?
Kas ma pean siis igale võimule eraldi massi ja toite tooma? Kuskilt olen kuulnud, et kahte võimu saab omavahel ühendada, et nad ühe toite pealt oleks.

Loodan, et saite jutust aru. Kaablite alal just kõige "teravam pliiats pinalis" pole. :D

* Mis sa mõtled adapterite all? Kui on makil 3 paari rca väljundeid ja võimenditel sama palju sisendeid siis peab olema ka sama palju rca kaableid, ehk siis 3 komplekti (3 paari)
* Remote juhtmest piisab ühest, selle võid võimendite juures lihtsalt kaheks teha.
* Toide ja maandus peavad loomulikult igal võimendil omad olema. Muidugi akust 2-3 erineva voolujuhtme vedamine pole vajalik, jämedama peajuhtme saad enne võimendeid mõne spetsiaalse jagamis/kaitsmeblokiga pisemateks kaabliteks ümber teha. Maandused on niikuinii lühikesed kaablijupid, seega kahe eraldi maanduse vedamine kuskile kerepleki külge ei tohiks keeruline olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.05.2009 20:10 

Adaptri all mõtlen RCA ühte otsikut.
Suured tänud sulle, sain jällegi hulga targemaks ja avastasin, et toitekaabli jagamisplokid on ka olemas.
Aga mis kaableid ma teistsest eraldatuna peaks hoidma, et mingeid segajaid poleks?

Ja see süsteem töötab ju nii, et makist läheb läbi rca signaal võimu ja võimust kõlarisse või crossover'isse? Et siis põhimõtteliselt pole originaaljuhtmetega midagi teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.05.2009 20:28 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
võimust kõlarisse või crossover'isse

Kui on kõlaritel filtrid olemas, siis lähevad kõlarijuhtmed võimendist filtrisse ja sealt edasi kõlaritesse, muidu otse võimendist kõlaritesse. Originaaljuhtmed tasub kõik asendada uutega, kui juba lammutamiseks läheb.
Võimendi toitejuhe tasub vedada RCA-st eraldi ehk siis tavaliselt veetakse toitejuhe ühelt ja RCA teiselt poolt autot. Kõlarijuhtmed vea vastavalt kõlaritele ehk juhipoolsete kõlarite omad juhi poolt ja kaassõitja pool analoogselt.

Tõnu

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 37 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis