Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.04.2026 09:52

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652 ... 853  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2013
PostitusPostitatud: 02.10.2013 18:54 
Kasutaja avatar

Ringteedest kirjutades, siis linnas kus ma töötan(väljamaa) on üks ristmik, mis esialgselt oli paremakäe reegliga. Liiklustiheduse kasvuga otsustati sinna suhteliselt väiksele ristmikule teha ringtee. Märgid pandi püsti, ja ring värviti maha :D Bussid ja suured autod loomulikult ei keeruta seal ja lasevad suhteliselt otse üle. Ülejäänud rahvas aga keerutab piisavalt, nii et rattad värvitud osale ei läheks. Ilus vaadata kuidas liikluskultuuri austatakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 18:55 

MDB kirjutas:
Ringteedest kirjutades, siis linnas kus ma töötan(väljamaa) on üks ristmik, mis esialgselt oli paremakäe reegliga. Liiklustiheduse kasvuga otsustati sinna suhteliselt väiksele ristmikule teha ringtee. Märgid pandi püsti, ja ring värviti maha :D Bussid ja suured autod loomulikult ei keeruta seal ja lasevad suhteliselt otse üle. Ülejäänud rahvas aga keerutab piisavalt, nii et rattad värvitud osale ei läheks. Ilus vaadata kuidas liikluskultuuri austatakse.

Liikluskultuuri austamine on tõesti ilus, aga neid rohkeid väikseid ringteid, mida tänapäeval tehakse kõvasti paljudesse kohtadesse, ma ei salli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 19:32 

hondamees1 kirjutas:
Mart911 kirjutas:
Mida aeglasemalt maanteel ees sõidab seda ohtlikumalt ma tast mõõda sõidan, äkki jõuab varsti kohale, et peaks ka kiirust tõusta, et liiga hirmus on. Eriti närvi ajavad need kes pidurdavad maanteel ilma põhjuseta.

Ja selle peale sa muidugi ei mõtle, et võid ennast ja teisi surnuks sõita nii?
Kust kohast küll, sinusgused load saavad?
See on kõik selle süü, et politseid kohtab meil nii vähe liikluses.

Mes moodi need aeglasemad ohtlikumalt mööda panema sõidavad? 70 sõitjatest ju väga mõnus *sirts* ja möödas. Töö sõite tegin 77kw mazda kolmega (eriti pask auto muide) ja küll ei saand aru, et midagi ohtliku oleks. Tüütused on pigem igast rekkad kellest veidi halvem mööda minna. Siin aitaks muidugi rohkem kilovatte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 19:32 
Kasutaja avatar

hondamees1 kirjutas:
mkb kirjutas:
Sa ei karda et 70ga maantteel tiksudes kellegi surma põhjustad?

70-ga? Ma ei sõida 70ga, kui just märk selleks ei kohusta, aga mismoodi mõni 70ga liikleja kellegi surnuks sõidab?
See, kui mõni mõtlemisvõimetu temast pimedas kurvis hullunult mööda kihutab on ikka möödasõitja süü, mitte 70ga sõitja.
Traktoristid siis ka süüdi või, kes 40-50ga sõidavad traktoriga?
Või uunikumautoga sõitja, kelle uunikum ei lähegi rohkem?

Ilmselgelt sa oledki see pidur, kes turvalisuse huvides alati 10kmh alla lubatu s6idab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 19:35 

ison.ts kirjutas:
oskaja kirjutas:
mastr kirjutas:
Ma nüüd ei jaga ära - sellepärast, et enamus ei viitsi ringilt välja sõites suunda näidata, peaksid ringil edasi sõitjad seda näitama hakkama?

jah sest paljud sõidavad nii umbmääraselt, et pole pole aru saada kuhu minek on. vaatad, et sõidab ringilt maha ning hakkad ise juba liikuma, kuid siis jorss järsku lendab sulle külge ja kukub tuututama ja vehkima. oleks vasakut suunda näidanud siis oleks teadnud, et tal plaan ringil jätkata.
teine asi, et leidub ohtralt selliseid emaseid väikse diameetriga ning "tsentrist" väljas ringe kus pole nähagi ringilt väljuva auto suunatuld, olenemata sellest kas vilgutas või mitte.

nüüd lendab siia raudselt kari mingeid jorsse kes kukuvad kisama, et ringile sõitja peaks seisma jääma ning veenduma, et ta ei takista ringil olija liikumist jne. ma ütleks selle peale, et istuge sisse omale see arvamus.
selle pärast need rivid ringteede juures kasvavadki, et etteotsa satub mingi lihtsa mõistusega vennike või lihtsalt olude sunnil aeglane liikur, kes ei suuda igat pisemat auku ära kasutada ja jääb oma võimalust ootama. kui ringil jätkajad vasakut suunda näitaks siis ei peaks need aeglased tegelased karikakra õielehti kitkudes nuputama, et kas "tuleb-ei tule-tuleb-ei tule".

hmm...štota ne ponjal seda loogikat...Üks töllakas jättis suunda näitamata ja kõik ülejäänud peaksid nüüd ringil liikudes vasaku suuna sisse lülitama? Mis moodi see vasaku suuna näitamine sind rohkem aitab, kui suuna näitamata jätmine? See töllakas nagunii seda tegema ei hakka ja siis sõidad talle ette?
Kui mina ringile tahan sõita siis viskan ringil sõitvale masinale korraks pilgu ja jälgin ainult ringil liikuva sõiduki paremat suuna tuld. Mind ei huvita ei automark, ei värv või vasak suunatuli, kus iganes see ka mõnel masinal asub. Kui tahab maha sõita siis annab ka sellet märku. Kui suunda ei näita järelikult kulgeb edasi mööda ringi. Sinu loogika järgi peaks nüüd jälgima ringil liikuva sõiduki vasakut nurka, mis jääb sinus suhtes vaadatuna kaugemale. Ma ei oska kaasa rääkida hetkel ja mul ei kangastu silme ette ühtegi olukorda, aga mul on tunne, et ringi peal olev sõiduk on nagunii sellise nurga alla, kus pole seda vasakut suunda eriti hästi paista.
Mul ei tule ka ette, et keegi oleks jätnud suuna tulega anäitamata, kui tal on plaan ringilt maha sõita. Pseudo probleem.

Kuule ole tore ja puhka jalga vahelduseks.
Sa elad inglismaal, et vasak suunatuli sinust kaugemal on kui parempoolne?
Ringi peal olev sõiduk on just sellise nurga all, et vasakut külge on rohkem näha kui paremat.
Sa ikka liikled autoga või oled jalamees ja seetõttu näed paremat külge rohkem kui vasakut?
Paremat külge näed sa alles siis rohkem kui ringil olev auto juba põhimõtteliselt sinu nina ees on ja siis tõesti ei tohiks enam küsimusi tekkida, et kas ta jätkab või sõidab maha... ilmselgelt jätkas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 19:40 

Ma ei salli väikseid ringteid, seal pead väga täpselt reageerima ja just nimelt suunda ei näe ja siis pead jälgima ja nuputama, kas ta nüüd sõidab maha või sõidab edasi ringil.
Kui tahad ohutult liigelda, siis need uued väiksed ringteed võtavad liiklussuvust ikka väga maha.
Ainus võimalus sel ringteel sujuvst läbilaske võimet hoida on sealt suvalt ohtlikult läbi kimada, aga, siis varem või hiljem on kellelgi seal pauk.
Mina olen valinud siiski hoolega jälgimise neil ringteedel ja ei sõida suvalt läbi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 19:41 

Mul on siiamaani meeles kuidas eelmisel tööl võeti üks abiline mulle kõrval istmele.. Esimene nädal karjus nagu segane kõrval istmel, küll oli probleem kiired reavahetused, agressiivsus, liigne kiiruse ületus. Panin ta paika ära, et võid nahui töölt tõmmata kui ei meeldi.. Selle 2 kuu jooksul mis ta tööl oli, panin ta korduvalt rooli, et õpetada talle kuidas peab sõitma, karjusin nii kaua, kuni sai selgeks.. Peale töölepingu lõppemist tänas mind, et ma ta sõitma õpetasin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 19:50 
Kasutaja avatar

Mart, mis autokoolis õpetaja oled?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 20:12 
Kasutaja avatar

Kõlab nats nagu Poksi Põhikooli liiklustund vmidagi :D
Minumeelest peab kiirus ikka way liiga suur olema, isegi kui mingi traktor trassil olematusest ootamatult välja kargab, nagu Nfsis kui arvut mingi 10 FPS oleks. Rääkimata -10 sõitvatest Shuumahheritest.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 20:13 
Eliit
Kasutaja avatar

Mina läbin ringteid alati põhjagaasiga ja ilma suunata. Pohhui.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 20:27 
Kasutaja avatar

oskaja kirjutas:
ison.ts kirjutas:
oskaja kirjutas:
mastr kirjutas:
Ma nüüd ei jaga ära - sellepärast, et enamus ei viitsi ringilt välja sõites suunda näidata, peaksid ringil edasi sõitjad seda näitama hakkama?

jah sest paljud sõidavad nii umbmääraselt, et pole pole aru saada kuhu minek on. vaatad, et sõidab ringilt maha ning hakkad ise juba liikuma, kuid siis jorss järsku lendab sulle külge ja kukub tuututama ja vehkima. oleks vasakut suunda näidanud siis oleks teadnud, et tal plaan ringil jätkata.
teine asi, et leidub ohtralt selliseid emaseid väikse diameetriga ning "tsentrist" väljas ringe kus pole nähagi ringilt väljuva auto suunatuld, olenemata sellest kas vilgutas või mitte.

nüüd lendab siia raudselt kari mingeid jorsse kes kukuvad kisama, et ringile sõitja peaks seisma jääma ning veenduma, et ta ei takista ringil olija liikumist jne. ma ütleks selle peale, et istuge sisse omale see arvamus.
selle pärast need rivid ringteede juures kasvavadki, et etteotsa satub mingi lihtsa mõistusega vennike või lihtsalt olude sunnil aeglane liikur, kes ei suuda igat pisemat auku ära kasutada ja jääb oma võimalust ootama. kui ringil jätkajad vasakut suunda näitaks siis ei peaks need aeglased tegelased karikakra õielehti kitkudes nuputama, et kas "tuleb-ei tule-tuleb-ei tule".

hmm...štota ne ponjal seda loogikat...Üks töllakas jättis suunda näitamata ja kõik ülejäänud peaksid nüüd ringil liikudes vasaku suuna sisse lülitama? Mis moodi see vasaku suuna näitamine sind rohkem aitab, kui suuna näitamata jätmine? See töllakas nagunii seda tegema ei hakka ja siis sõidad talle ette?
Kui mina ringile tahan sõita siis viskan ringil sõitvale masinale korraks pilgu ja jälgin ainult ringil liikuva sõiduki paremat suuna tuld. Mind ei huvita ei automark, ei värv või vasak suunatuli, kus iganes see ka mõnel masinal asub. Kui tahab maha sõita siis annab ka sellet märku. Kui suunda ei näita järelikult kulgeb edasi mööda ringi. Sinu loogika järgi peaks nüüd jälgima ringil liikuva sõiduki vasakut nurka, mis jääb sinus suhtes vaadatuna kaugemale. Ma ei oska kaasa rääkida hetkel ja mul ei kangastu silme ette ühtegi olukorda, aga mul on tunne, et ringi peal olev sõiduk on nagunii sellise nurga alla, kus pole seda vasakut suunda eriti hästi paista.
Mul ei tule ka ette, et keegi oleks jätnud suuna tulega anäitamata, kui tal on plaan ringilt maha sõita. Pseudo probleem.

Kuule ole tore ja puhka jalga vahelduseks.
Sa elad inglismaal, et vasak suunatuli sinust kaugemal on kui parempoolne?
Ringi peal olev sõiduk on just sellise nurga all, et vasakut külge on rohkem näha kui paremat.
Sa ikka liikled autoga või oled jalamees ja seetõttu näed paremat külge rohkem kui vasakut?
Paremat külge näed sa alles siis rohkem kui ringil olev auto juba põhimõtteliselt sinu nina ees on ja siis tõesti ei tohiks enam küsimusi tekkida, et kas ta jätkab või sõidab maha... ilmselgelt jätkas.

ära erutu. Pole mingit vahet, millist tuld sa füüsiliselt esimesena mingil ajahetkel näed. See teksti osa polnud minu jutu puhul nagunii oluline. See, kes ei näita ringilt maha tulles suunda ei hakka ka ringil sõites vasakule suunda näitama.
Ja pole kunagi kogenud, et kellegi pärast jääb minul sellepärast ringile sõitmata, et ei saanud aru, kas ringil sõitja tuleb sealt maha või jätkab ringil liikumist. Kui ringil liikuv masin ei ole veel jõudnud mahasõiduni siis jõuab ka vabalt ise ringile sõita. Pole ka vahet, kas tali oli suund sees või mitte. Väikeste ringidel on ka hoog masinatel väiksem. Ehk on see suund isegi olulisem selle jaoks, kes taga järgi tuleb...
Nüüd jäi asi painama. Peab homme mõnele ringile sõitma minema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 21:31 

ison.ts kirjutas:
ära erutu. Pole mingit vahet, millist tuld sa füüsiliselt esimesena mingil ajahetkel näed. See teksti osa polnud minu jutu puhul nagunii oluline. See, kes ei näita ringilt maha tulles suunda ei hakka ka ringil sõites vasakule suunda näitama.
Ja pole kunagi kogenud, et kellegi pärast jääb minul sellepärast ringile sõitmata, et ei saanud aru, kas ringil sõitja tuleb sealt maha või jätkab ringil liikumist. Kui ringil liikuv masin ei ole veel jõudnud mahasõiduni siis jõuab ka vabalt ise ringile sõita. Pole ka vahet, kas tali oli suund sees või mitte. Väikeste ringidel on ka hoog masinatel väiksem. Ehk on see suund isegi olulisem selle jaoks, kes taga järgi tuleb...
Nüüd jäi asi painama. Peab homme mõnele ringile sõitma minema.

Loe nüüd hoolikalt mu algset teksti... normaalse sõidukaga jõuab jah igalepoole vahele süstida kui ise aktiivne oled aga mina rääkisin pigem nendest kelle tagumiku all ei ole eriti hea kiirendusega masinad (a'la veokid, traktorid, bussid jne) või kes lihtsalt ongi uimerdava sõidustiiliga (penskarid, rohelised lehed, naised jne). Selle aja peale kui need oma hoo üles saavad on juba järgmine jorss ringil ja nad jäävad selle etteastet jälgima. Mine seisa õhtusel tipptunnil näiteks Tallinna ringteel keset Jüri väikest ringi ja vaata mis toimub. Ega seal niisama lambist ei teki järjekord mis parematel päevadel Lagedini on ulatunud.
Või näiteks mine seisa Tondi tänava ringide juures ja vaata mis toimub. Lampi jäädakse seisma (kusjuures pidurdamine toimub järsult ning tagant otsasõidud on seal suhteliselt tihedad), sest inimesed ei sa aru kas ringil olev auto jätkab seal sõitmist või läheb ringilt maha- ringil oleva auto asend ja suund võimaldavad mõlemat ning neid ringe kannatab sõidukaga suhteliselt suure kiirusega läbida. Samuti Jüri ringi.

Vasaku suuna näitamine ringil sõitu jätkates muudaks lihtsalt kogu liikumist sujuvamaks kuna oleks kõigile üheselt mõistetav, et ringil olija jätkab ringil sõitmist. Kaoks ära (väheneks tunduvalt) see loterii moment, et kas tuleb või ei tule.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 21:33 

Tuleb pikivahet hoida, et tagant sisse ei paneks.
Loteriina küll liigelda ei tohi.
Aga kahjuks paljud lendavad suure lauluga peale, üldse ei mõelda, mis ees ootab ja nii need tagant sissesõidud tulevad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 21:46 
Kasutaja avatar

Mismoodi on rohkem m6istetavam suuna n2itamine kui mitte n2itamine(kohustsuena ringil s6ites)? Just need ise seaduste genereerijad perse liikluse keeravadki. "mina n2itan suunda siis k6ik saavad aru, et j2tkan ringil s6itmist" Ja mida see noor, algaja juht siis peab m6tlema kui yks n2itab ja teine ei? Lisaks lisa suuna n2itamine tekitab lisa ohtu, kuna vaja veel topelt liigutus teha. (mitu korda ringil suunda n2idata).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.10.2013 22:05 
Kasutaja avatar

ghozt kirjutas:
Mismõttes jääs?
Eelmise hooaja lõpp. :D

Mul ple selliseid rehve :P

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652 ... 853  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis