Iff kirjutas:
Vörumaal on ka suht raske eestikeelega hakkama saada. Vörukad tuleks ka vist riigist välja saata. Saaremaal on ka kummaline keel, need samuti mingu oma saarega pöhja. Ja no siis Narva ja muu idaplokk. Ükskord läksin Paides poodi ja kassa järjekorras oli mu ees üks härra kes rääkis vist Saksakeelt. Oipljaa ma läksin närvi rsk..
Iroonia irooniaks.
Kassapidaja võiks need paar lauset ära õppida,et see minimaalne suhtlemine oleks natukene mõistvam. Rohkem polegi vaja.
Siin vene-piiri ääres on väike kohake nagu orava ning seal on pisike A&O pood. Minu venekeele oskus piirdub suhteliselt ainult arusaamisega, kui ise midagi öelda tahan. Siis on mök mök. Samuti oli sama probleem A&O poe müüjaga. Vahva on vaadata teiste inimeste nägusid , kui mina suhtlen temaga eestikeeles , tema minuga venekeeles. Ning kõik ostud saavad tehtud , ilmagi ühe "käe märgiga".
MDB kirjutas:
Kõigepealt tuleb end eestlasena tõestada ja midagi ettenäidata, kui hakata inimesi tibladeks ja venelasteks sõimama. Sellele tiblale vastab tõenäoliselt venelaste ringkonnas estonets.
Suhteline.
Sest tõesti Narvas elavaid kodanike ,ei saa väga võrrelda lasanamäel elavate kodanikega. (Muidugi ei saa öelda,et kõik on sellised aga kahjuks suurem osa.)