Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 13:37

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 15.11.2013 19:15 

Meid tehakse nii või naa lühikese ajaga põrmuks kui see peaks kunagi juhtuma. Me võime uhked oma kaitseväe üle olla aga reaalsus on et idas on ikka numbrid suuremad ning tehnika vägevam. Pole meil seda niinimetatud natot siis seljataga ega midagi, sest KUI meid rünnatakse siis ainult juhul kui lääs mingil põhjusel laiali on lagunend ning siis ei huvita olematu baltikum enam kedagi. See pole enam see vabadussõja aeg kus idast tuli ainult kari kaltsakaid GAZ AA peal kelle vastu meil isegi lootust oli. Tullakse tankide ja lennukitega ja asi saab enne läbi kui keegi arugi saab mis toimus.

Võite sellist arvamust põhikooli tasemeks nimetada aga meil kõigil on õigus oma arvamusele ;)

edit: ja täpsustuseks et jah mul on teenistus veel läbimata, lähen suvel. Seega mu arvamus võibki täiesti pask ja vale mõnemeelest olla, eks ole näha kas kaitseväes käimine suudab mind piisavalt veenda oma riigikaitse võimekuses

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2013 19:40 
Kasutaja avatar

Six-Fo kirjutas:
Meid tehakse nii või naa lühikese ajaga põrmuks kui see peaks kunagi juhtuma. Me võime uhked oma kaitseväe üle olla aga reaalsus on et idas on ikka numbrid suuremad ning tehnika vägevam. Pole meil seda niinimetatud natot siis seljataga ega midagi, sest KUI meid rünnatakse siis ainult juhul kui lääs mingil põhjusel laiali on lagunend ning siis ei huvita olematu baltikum enam kedagi. See pole enam see vabadussõja aeg kus idast tuli ainult kari kaltsakaid GAZ AA peal kelle vastu meil isegi lootust oli. Tullakse tankide ja lennukitega ja asi saab enne läbi kui keegi arugi saab mis toimus.

Võite sellist arvamust põhikooli tasemeks nimetada aga meil kõigil on õigus oma arvamusele ;)

edit: ja täpsustuseks et jah mul on teenistus veel läbimata, lähen suvel. Seega mu arvamus võibki täiesti pask ja vale mõnemeelest olla, eks ole näha kas kaitseväes käimine suudab mind piisavalt veenda oma riigikaitse võimekuses

Seal tundides räägitakse suht täpselt ära kuidas käib sõda, ei ole ta väga nii midagi, et saadetakse hunnik lennukeid ja asi ants. Sõjal on nn oma struktuur. Igaüks ikka lennukiga ei õpi sõitma, suurema tehnika jagaiaid on suhteliselt vähe, ntx piloote. Kõik arvestatekse välja kuidas ikka kõige vähem kaotusi on, mitte kuidas jupp maad kiiremini kätte saaks. Ega ei lennata päris mees mehele, vaid üritatakse kaotada ennem tagalaid jne jne.

Ise ma ei arva midagi, kas tuleb NATO või mitte. See riikide vaheline poliitika mind suht ei koti, peaasi, et saaks ma igahommik oma kohvi kätte ja reede viina visata :D

Viimati muutis Ricky, 28.01.2013 13:40, muudetud 3245 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2013 21:05 
Kasutaja avatar

mooner kirjutas:
Minu arust võiks sõjaväe kohustuse vanuse alam piiri viia 27-30a peale, et siis juba mõistus peaks peas ka olema ja mitte lasta nooremana aega teenima.

Selle plaani häda on peamiselt see, et 27-30a inimesel on juba töö, pere, naine, lapsed, ja aastaks otsaks sõjaväkke minna on hulga keerulisem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2013 21:07 

Kui lapsed olemas, siis polegi kohustust minna. Lapsed vabastavad sellest kohustusest. Tahad väita, et näiteks 20 aastasel ei võigi tööd ega naist olla?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2013 21:47 

Vabandage väga härrased, aga see jutt, et vastast on rohkem jne on ikka täis ila. Mina näiteks ei usu sellesse väitesse. Nimelt kes vähegi ajateenistuse läbinud on teab, et kaitsev üksus on alati eelises ründava üksuse suhtes. Näiteks 10 meheline jalaväe jagu kaitses on põhimõtteliselt võrdväärne 30 mehelise rühmaga ründes. Moraal see, et Eestis on kaitsevägi! Teine asi see, et venelasel võib ju olla mustmiljon sõdurit ja veel 2x rohkem tehnikat, aga kujutage nüüd ette millist resurssi see nõuab, et sõtta minna ja kõigile trussikud jalga panna, kõhud täis sööta ja masinate paagid punni lasta. Meeletut resurssi ja riigi rahakoti tühjenemist. Kolmandaks komenteerin ka teemat igast põgenejate ja muidu minema ujujate kohta. Nimelt sõda ei hakka nii, et täna limpsin rummi ja kirjutan seda kirja ja homme on hoov temperamenti täis. Sõja algus võtab aega kõvasti. Üksuste liigutamine, varustuse kogumine piiride lähedusse jne. Selleksajaks kui Igor astub üle Narva piiri ja snaipri lask tungib tema silmamunaga tagasi teiselepoole Narva jõge on juba ammu kõik piirid suletud ja laeva/lennuki liiklus suletud. Ja veel lisaks, et jah kõik me tahaks olla kodus ja oma naist ja last kaitsta sel hetkel, kuid kui me nüüd kõik kodus passime, siis kes sõdib?Sinu jahirelv ei ole vastaseks soomustehnikale ja 10-le mehele. Sind lüüakse maha ja ikka vägistatakse kõik mis liigub. Võidab ainult kõik koos ühiselt rindel olles. Poleks meie esivanemad seda teinud siis räägiksime siin foorumis ka võibolla praegu muudes keeltes. Siis ei istunud keegi kodus!

Seega tõesti mehed. Kui tahate vähegi ennast harida kaitseväe tegevuse suhtes ja teada saada sellest mis tegelikult on, mitte uskuda seda mida ajakirjandus pasandab, siis võtke oma munad pihku ja käige ära oma 8 või 11 kuud. Siin olete kõik kõvad targad koos ja kõrgharitud vennad, aga kui see kõrgharitu ei oska isegi ahju metsas kütta, kasarmus põrandat pesta või sital käia, siis ei ole su diplomist mitte sittagi kasu.

Ühesõnaga avaldasin arvamust, ei vihjanud kellelegi. Kehtib siin riigis siiski sõnavabadus:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2013 22:36 
Kasutaja avatar

mooner kirjutas:
Kui lapsed olemas, siis polegi kohustust minna. Lapsed vabastavad sellest kohustusest. Tahad väita, et näiteks 20 aastasel ei võigi tööd ega naist olla?

Ma läksin lihtsalt kaasa selle Su pakutud mõttega, et sõjaväe läbimise aeg võikski olla seal 27-30 kandis. Kuna siis on ilmselt enamusel juba pere, siis tähendakski see seda, et ka lapsed ei saaks enam päästa, kuna siis pääseks suur enamus meestest. Jne.

See praegune iga ongi parasjagu selline, et peale keskat saad asja kaelast ära ja siis sukeldud täiskasvanuellu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2013 22:47 
Kasutaja avatar

Seoses "võimaliku rünnakuga" idapiiri tagant meenub oma ajateenistusest see, et ennem kui ükski Igor või Ivan üle piiri hakkab trügima kasutatakse ilmselt sellist põnevat leiutist nagu kaugtuli. Tundides sai õpitud, et idanaabril ei ole mitte mingi probleem "vabastada" vähemalt pool Eestit igasugustest kodukaitsjatest ja teha seda juba Peipsi-tagant.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2013 22:50 
Kasutaja avatar

Esiteks, see on KAUDTULI. Teiseks, loen teemat ja ainuke mõte on :kill :kill :kill .
Kuskohast te oma teooriad võtate :?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.11.2013 22:54 
Kasutaja avatar

Palm. kirjutas:
Esiteks, see on KAUDTULI. Teiseks, loen teemat ja ainuke mõte on :kill :kill :kill .
Kuskohast te oma teooriad võtate :?

Kuperjanovi ÜJP, 2007-2008, vastaseõpe vms. Instruktorit täpselt ei mäleta, aga äkki oli leitnant Parts. Vabandust, ei tahtnud kedagi kurjaks ajada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2013 01:07 
Kasutaja avatar

Sinule oli mõeldud ainult jutu esimene pool, keegi ei oletigedaks saanud :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2013 12:37 
Kasutaja avatar

Omalt poolt lisan et üle kuu oldud ja mõttetust on ka omajagu. Teadmisi samas tõesti saab...
Lisaks et enamus tõesti arvatavasti jäävad kodu kaitsma kui riiki :).
Igal juhul tehtav. Rännakud ja laagrid.... njah aga läbitav ja tuleb see sbk 3 kuud üle elada ja saab välja ka. Parimad juba hakkavad enne välja saama.

Saab24 - Saab originaal varuosad & muu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2013 12:42 

Paljud räägivad, et enamus ajast pole midagi teha ja tegeletakse mõtetustega. Kas siis kergem pole riigil seda kaitseväe aega vähendada? Oleks riigile ka rahaliselt kasulikum. Vahest ma tunnen, et ma olen targem kui enamus seal riigikogust. Eks nad sinna vist enamus tutvustega/kuulsusega saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2013 12:45 
Kasutaja avatar

mooner kirjutas:
Ma arvan pigem, et kui sõda tuleb, siis enamus üritavad ära põgeneda välismaale nagu see ka varem olnud on kus rahvas üritas Soome ja Rootsi põgeneda. Iga üks enda eest ikka, kes ikka seda rahvavaenuliku riiki kaitsta tahab. Las ansip, savisaar ja muud tegelased võtku püssid kätte ja mingu riiki kaitsma.
Ma 16a õnneks veel ei pea minema, aga kui aeg kätte tuleb eks ma loodan, et ma siis töötan ja elan välismaal.

IDIOOT

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2013 12:53 

mooner kirjutas:
Paljud räägivad, et enamus ajast pole midagi teha ja tegeletakse mõtetustega. Kas siis kergem pole riigil seda kaitseväe aega vähendada? Oleks riigile ka rahaliselt kasulikum. Vahest ma tunnen, et ma olen targem kui enamus seal riigikogust. Eks nad sinna vist enamus tutvustega/kuulsusega saanud.

See jutt, et midagi teha ei ole on ka igasühes endas kinni. Kui on liiga palju tegevust, siis vingutakse et ei ole vabaaega ja kui on, siis vingutakse, et peab nii palju passima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.11.2013 13:27 

mooner kirjutas:

Ehk räägid asjadest millest teadmised absoluutselt null ja kujutad ette, et su arvamus on ülim.
Ehk kasva paar aastat, võta ise üritusest osa ja siis vb oskad midagi tarka öelda.
Hetkel teed ennast lolliks. :sad:

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis