Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 18:31

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 36 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Auto hindamine...
PostitusPostitatud: 03.12.2013 21:08 

123 kirjutas:
http://www.auto24.ee/used/1601494
Kui ma õigesti aru saan ostsid sa selle?
Minu soovitus on, et vaheta muidugi ära.
Selle Jetta hind on suht samasse auku.
10 korda lihtsam pidada.
Piltidelt paistab üli korralik ja siuksega on väga mõnus kulgeda.
Pole see rooli võimu puudumine midagi nii hull.
Täiesti mõttetu on sul seda 500€ sinna MB alla panema hakata.
Sammuti muutub tõenäoliselt selle kütuse kulu sinujaoks kosmiliseks talvel.

Ega jah praegu ongi põhiline küsimus see, et kas ma vahetan jetta vastu või müün ja ostan midagi muud asemele.

@kevvarr Ei aja ma seda bensu kulu midagi nii väga taga. Ega mul ei ole vaja ju masinat mis võtab 2x rohkem benssu, kui teine ajab asja ära palju odavamalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 22:57 

Kui sa oled kindel, et Jetta seisukord on parem siis kindlasti vaheta ja müü Jetta pigem.

Auto ostad siis hoia pilku müügiportaalis mõnda aega peal, et end kurssi olevate autodega viia. Edasi hakka nende hulgast välja valima just müüki tulnud isendid ja kui leiad midagi sobivat kohe telefon kätte ja kõne omanikule, uurida veel nipet näpet ning siis kohe kokkusaamine orgunnida, sest head pakkumised lähevad üldjuhul üsna kiirelt.

Ma ise ostsin omale audi 80 1.8 66kw 1991a oma ja seda kõigest 300€. Ma sõitsin sellega pea 8 kuud ja vahetasin selle ajaga ainult paar asja c.a 150€ eest. Auto tõin nii, et oli juba üle poole aasta seisnud kuskil hoovis ja talvel sai ta välja kaevatud. Koheselt käivitus ja hääl oli puhas, edasi proovisõit ja asi oli kindel, et võtan ära ja hea, kui paar kuud saaks sõita. Sõitsin hoopis kauem ja sõidaks veelgi aga paraku läks mahakandmisele aga kere oli korras, tehniline ja kõik muu ka ilma kolisemiseta ja liikus väga kenalt. Seda autot muidugi kuskile portaalile ei pandud vaid sai tutuvuste kaudu ühelt vanemalt mehelt ära osta.
Sellega tahan seda öelda, et hoia silmad/kõrvad lahti ja ehk kuuled/näed kuskil mõnda head pakkumist millele tuleb koheselt reageerida. Autot pole mõtet nii osta, et täna õhtul valid välja ja homme ruttad ostma sest raipeid on palju aga nende hulgas on ka korralike ning pead sealt selle õige välja valima.
Esimeste autode ostu puhul kindlalt mõni asjatundja kaasa, kes sind mõistusega maapeal suudab hoida.

Kus sa üldse seda võtad, et see Jetta öko on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.12.2013 23:16 

kevvare kirjutas:
Kui sa oled kindel, et Jetta seisukord on parem siis kindlasti vaheta ja müü Jetta pigem.

Auto ostad siis hoia pilku müügiportaalis mõnda aega peal, et end kurssi olevate autodega viia. Edasi hakka nende hulgast välja valima just müüki tulnud isendid ja kui leiad midagi sobivat kohe telefon kätte ja kõne omanikule, uurida veel nipet näpet ning siis kohe kokkusaamine orgunnida, sest head pakkumised lähevad üldjuhul üsna kiirelt.

Ma ise ostsin omale audi 80 1.8 66kw 1991a oma ja seda kõigest 300€. Ma sõitsin sellega pea 8 kuud ja vahetasin selle ajaga ainult paar asja c.a 150€ eest. Auto tõin nii, et oli juba üle poole aasta seisnud kuskil hoovis ja talvel sai ta välja kaevatud. Koheselt käivitus ja hääl oli puhas, edasi proovisõit ja asi oli kindel, et võtan ära ja hea, kui paar kuud saaks sõita. Sõitsin hoopis kauem ja sõidaks veelgi aga paraku läks mahakandmisele aga kere oli korras, tehniline ja kõik muu ka ilma kolisemiseta ja liikus väga kenalt. Seda autot muidugi kuskile portaalile ei pandud vaid sai tutuvuste kaudu ühelt vanemalt mehelt ära osta.
Sellega tahan seda öelda, et hoia silmad/kõrvad lahti ja ehk kuuled/näed kuskil mõnda head pakkumist millele tuleb koheselt reageerida. Autot pole mõtet nii osta, et täna õhtul valid välja ja homme ruttad ostma sest raipeid on palju aga nende hulgas on ka korralike ning pead sealt selle õige välja valima.
Esimeste autode ostu puhul kindlalt mõni asjatundja kaasa, kes sind mõistusega maapeal suudab hoida.

Kus sa üldse seda võtad, et see Jetta öko on?

Tänud nõu eest. Mõistlik soovitus. Kuigi ma arvan ,et kui ma jetta ostan, siis selle juurde ma ka jään. Vähemalt nii kauaks kuni ära tüütab/ümber mõtlen või mõni hea pakkumine tuleb. Müüa ma seda ei raatsiks, pigem siis juba vahetada. Aga eks näis :) Oleks neid asjatundjaid mul varnast võtta, siis muidugi oleksid nad kaasas. Aga pean siiski enamvähem ise end maa peal hoidma.

No selle lehekülje andmetel http://www.carplanner.eu/vali-endale-so ... &k0=1&k1=/

võtab see jetta umbes 7L/100-le linnas. Sama väitis ka omanik. Palju see 1.6 55kw ikka võtta saab.

Mispärast sul see mahakandmisele läks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.12.2013 00:07 

Üks kindlasti öko auto on honda civic. Saksa autod ei ole väga ökonoomsed. Linnas ja talvel, kipub enamasti ikka sinna 8 kanti. Noh kõiki mudeleid pole veel jõudnud omada. Aga pole kuulnud ka kuskilt, et mõni näiteks 6 sajale võtaks. Linnas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.12.2013 00:28 

Mõndadel mootoritel võtab 1.6 rohkem kui 1.8 või sama kui 2.0, seega see täiesti suhteline. Mõni tuttav vähemalt kaasa, kes neutraalset pilku kõrval hoiab. Vaata mõndasid Peugeote, sest need pidavat vähe kütsi võtma ja näiteks see http://www.auto24.ee/used/1627318, ma küll põhjalikumalt ei tea aga sul tasub veidi uurida. Või need Peugeot 206 peaksid ka suht ökod olema. Vastupidavusest pole aimu, sest ise olen seda meelt, et taon enne raha küttele kui remondile.

Ma ise pakun, et see Jetta võtab sul linnas 8-9L/100 kindlasti ära.

Mahakandmisele läks oma vea tõttu ala raam kõver ja ei tasunud enam ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.12.2013 00:33 

See,et saksa autod ökod pole tuleneb sellest,et neile üldjuhul ei tehta mingeid 1.2 1.4 ja isegi 1.6 bensukaid nagu japsidele . Pesoodel on HDI diislid megaökod , endal oli üks 206 ning no täiesti savi oli kuidas selle gaasipedaaliga käitusid , ikka oli koguaeg linnas 5 ja maanteel 4

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.12.2013 08:11 

Nojah... mu õel oli ka peugeot 206 mäletan väga hästi see võttis nii vähe, et ei võtnudki praktiliselt. Aga samas selle auto lagunemise kiirus oli suht ulmeline. Iga päev oli mingi uus asi lahti kuskilt.

Ma tahan saksa autot põhimõtteliselt just sellepärast, et need nii väga ei lagune ja on hea koostekvaliteediga. Pigem jah ikka maksan bensu eest kümmekond euri rohkem kui et käin koguaeg remontimas.

Kui ma tahaks veel ökomat, siis ma võtaks juba diisli. Aga tore oleks teada mis loll jutt nende pihustite ja pumpade umbe minemisega on... kui tihti selline asi võib juhtuda ühe auto omaniku elu jooksul ja kas on tõepoolest sõltuv kütuse kvaliteedist? Et meil siin eestis ainult solki müüakse ja siis polegi midagi teha?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.12.2013 10:55 

Vanakooli diisel sõidab igasugu "solgiga". Külmaga käivitub hästi ainult mersu. Kõik teised on nii ja naa. Opel astra 1,7D käivitus veel miinus 13 kraadiga. 15 oli aga juba liig. Kõik mersud mis mul on olnud, on käivitunud alati. Ehk siis eestis pole viimase 10-ne aasta jooksul nii suurt külma olnud, et mersu ei käivituks. Hetkel sõidan audi 80 1,6TD-ga. Eks vaatab mis talv toob. Õnneks igaks elu juhtumiks on bensu audi ka olemas. Kui vaja saan selle võtta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.12.2013 16:28 

vinguviiul kirjutas:
Vanakooli diisel sõidab igasugu "solgiga". Külmaga käivitub hästi ainult mersu. Kõik teised on nii ja naa. Opel astra 1,7D käivitus veel miinus 13 kraadiga. 15 oli aga juba liig. Kõik mersud mis mul on olnud, on käivitunud alati. Ehk siis eestis pole viimase 10-ne aasta jooksul nii suurt külma olnud, et mersu ei käivituks. Hetkel sõidan audi 80 1,6TD-ga. Eks vaatab mis talv toob. Õnneks igaks elu juhtumiks on bensu audi ka olemas. Kui vaja saan selle võtta.

Opa, minu jaoks väga väärt informatsioon.

Aga kuidas on lood selle pihusti ja pumbaga? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.12.2013 18:05 

Uutel on pumpihutid ja muud rõõmud. Vanakooli pump on praktiliselt igavene. Ka pihustitega pole erilist peavalu. Vanusest tulenevalt kuluvad otsad ära ja pihusti hakkab "kusema" aga remont on lihtne ja odav.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.12.2013 14:24 

Keegi siin juba soovitas Honda Civicut. Minu tagasihoidlik arvamus/kogemus "keskmiste" 1985-2005a Saksa vs Jaapani masinate kohta on täpselt selline:

Japsid - räigelt vastupidavad, lihtsad, kerged, käivad hästi pöördesse, võtavad vähe kütust.
Negatiivne on see, et roostetavad, mõnikord lausa uskumatult uued autod ja uskumatult palju. Samuti võib mõni erilisem jupp (mida tuleb vahetada ilmselt väga harva) maksta 2-3x rohkem kui saksa analoogsele masinale.

Sakslased - vajavad tihemini remonti, ei käi nii hästi pöördesse, raskemad autod, kütust võtavad pigem rohkem. Roostekindlus on parem kui japsidel. Salong on vaiksem, polsterdatum.

Ühesõnaga, kui otsid midagi mugavamat, luksuslikumat, tasub vaadata üldiselt sakslaseid, kuid selle teema põhjal jääb mulje, et Sulle sobiks tõesti pigem mingi väikese mootoriga Civic või Corolla - uskumatult töökindlad ja võtavad vähe kütust. Vali isend, mis rooste tõttu kohe laiali ei valgu.

Jaksu!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.12.2013 00:42 

vinguviiul kirjutas:
Vanakooli diisel sõidab igasugu "solgiga". Külmaga käivitub hästi ainult mersu. Kõik teised on nii ja naa. Opel astra 1,7D käivitus veel miinus 13 kraadiga. 15 oli aga juba liig. Kõik mersud mis mul on olnud, on käivitunud alati. Ehk siis eestis pole viimase 10-ne aasta jooksul nii suurt külma olnud, et mersu ei käivituks.

Toetan: -27 kraadi ja kolm läbi eelsüüteküünalt ja kolmeliitrine diisel käivitus. Alguses tegi küll väga karmi häält kui kõik silindrid järgi ei olnud, aga käima ta läks...Läbisõitu kuskil 800 000 kanti või natuke peale.

Aga muidugi korras isendi otsa peab sattuma...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.12.2013 15:00 

vinguviiul kirjutas:

No pläät. See ju puhas teemast kaugel oleva inimese rikkumine. Minu 1.7TD 60kw vectra käivitus -28ga PLAKSUST, mitte mingit ketramist polnud vaja, asi selles, et pihustiotsad olid ok ja klapid regullitud. Enne kui klapid olid paigast siis oli -4 ka suur katsumus. Ning hetkel omatav C4 2.5TDI käivitus -25ga samuti LAKSUST, mitte mingit ketramist polnud vaja. -9ga käivitus ilma eelsüüteta ka plaksust. Asi selles, et pump ok ja kõik uued pihustiotsad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.12.2013 17:21 
Kasutaja avatar

See ongi nii et teevad maha, aga reaalsuses ikkagi diislimehed tõmbavad bensukaid , annavad voolu jne. Sest nad on talveks valmistunud, akud korras ja muu tehnika ka.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2013 05:49 

Vanemad diislid töökindlamad ja odavam parandada, aga kas vanemaid turbodiisleid või TDI-si üldse leidub? Ikka liiga uimast masinat ka ei tahaks. Ja kas see TDI või turbo olemasolek remondikulusid ei suurenda võrreldes tavalise diisliga?

Muidu aitäh kõigile nõu eest siiamaani. Vahetuse tegin ära nüüd siis sõidan Jettaga esialgu.

Ikka üks paras sitt on kui aus olla... mul on selline tunne, et mu sõiduoskus läks 3x hullemaks selle autoga sõites (ilmselt ikka pigem auto mugavuse vähenemise tõttu, harjutamiseks kindlasti parem, saab õiget auto tunnetust tunda). Vahepeal tuleb isegi masendus peale, et bljä nahhui oli vaja. Toores kuradi türatraktor ütleks selle kohta. Käike vahetaks nagu kombainil... Natuke annab seda saani mugavamaks teha vast... aga nohjah, mersu ilmselt on ja jääb mu südamesse. Samas benssu võtab ikka kõvasti vähem, kuigi mitte nii palju vähem kui arvasin. Ei saa aru ka, see näidik paneb villast vahepeal. Paagis oli näidiku järgi täpselt 39L kuskil, sõitsin siis Mustamäelt Loksale ja tagasi, ning mitu tiiru veel linnas ka. Kokku läks ainult 9L kogu ots.

Samas nüüd olen sõitnud linnas rohkem, siis kaob ikka vahepeal... vahepeal tuleb juurde jälle. Imelik masin :D

Aga siiski olekski huvi mõni vanem turbodiisliga mersu endale sebida, peale korraliku uurimustööd muidugi. Kus, mis, kuidas, kellega? Aega mul on, sest Jetta lihtsalt olemuselt ei istu, muidu ajab asja ära küll.

Kui see mersu tuleb, siis ta võiks ka jääda. Ei taha koguaeg autosid vahetada, aga ei taha seda ka, et miski asi häirib koguaeg. Kui autol midagi perse läheb, siis läheb. Aga püsivalt häirivad asjad lihtsalt ei kõlba mulle.

Kes viitsib veel diislite kohta harida, siis võin õlle tuua tänutäheks. 8)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 36 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis