dellu kirjutas:
Sellega on muidugi selline loll lugu, et oma sentimentaalset väärtust sa võid ju müüa, aga lõpptulemus on see, et kuu, aasta või mis iganes aeg hiljem müüd ta lõpuks odavamalt ära kui see algne pakkumine oli.
Mingi 10% võiks tõesti siiski hinnas kohe tingimisruumi sees olla, siis tekib ostjal parem tunne kui on midagi alla saanud. Teine variant on tõesti see, et kui sul turu odavaim, siis lihtsalt ei jäta kauplemisruumi. Paar autot olen nii müünud, et kuulutuses kirjas, et hind on lõplik ja ei tingi. Siis olid mõlemad muidugi turu kõige odavamad ka või odavaimate seas, aga mitte kõige lahjema mootoriga sama kütusetüübi arvestuses.
Mis puutub telefoni teel tingimisse, siis sellisele tuleb öelda, et kohapeal sa enam alla ei saa siis. Kahjuks siiski on ka selliseid olnud, kes kohapeal hakkavad samade asjade pealt (mis sa telefonis oled juba ette lugenud või kuulutusse kirja pannud) uuesti tingima. Ühe sellise lolli pärast pidin ma sõitma Mustamäelt Lasnamäele, võtma sealt auto ja sõitma Laagrisse, kuna nemad linna ei tunne. Kohapeal hakkas siis hala pihta, et ikka see ja teine viga juures. Sai pikalt saadetud ja tulema tuldud. Teine juhus oli kui viisin auto Tartusse, kuna ostjal pidavat selg haige olema ja ei saa pikka otsa sõita. Telefonis rääkisime vead ära ja leppisime hinna kokku, et sellega läheb kaubaks. Kohapeal aga hakkas kauplemine uuesti pihta, siis sai küll paar karmimat sõna öeldud ja oli mokk maas ja läks automaadist raha tooma. Kõige hulle oli see, et kuskil Kose kandis jooksis põder nina alt üle tee, nii et halvemal juhul poleks üldse midagi müüa olnudki. Seetõttu ise küll väga enam kuskile ei viitsi viia ja isegi väga näitama mitte sõita oluliselt kaugemale kui auto asub. Kui ikka isegi vaatama ei suuda end organiseerida, siis tõenäoliselt pole ostjat ka.
No ma saan aru, kui auto maksab 8400€ ja pakutakse näiteks 7500€. Jätad müümata ja poole aasta pärast müüd ikka 7000€ maha. Aga 5000€ müüa, no krt äkki annaks siis juba tasuta heategevusele ära....