Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 22:29

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Foorumi reeglid

Et vältida asjatute postituste mahtu ning, et sinu tehtud teema saaks kõige kiiremini pädevaid vastuseid, peab teema pealkiri sisaldama järnevaid detaile:
1. Auto mark ja mudel.
2. Väljalaskeaasta
3. Mootori tüüp (tähis oleks eriti sobiv)
4. Võimalikult täpne ning lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem kerega jne)

NÄIDE: BMW735 1996, 3.5L, M62B35, tühikäik jamab!

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Streetrace.org Team

Tee uus teema Vasta teemale  [ 20 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kruntimisest
PostitusPostitatud: 27.12.2013 14:00 

Ma kasutasin neid tavalisi paberrätikuid mis poest saada on - kätekuivatusrätikud vist on need täpsemalt. Sain õnneks õiged poleerimislapid ka kätte. Paberrätikutega muidu poolniiskega saab suurema tolmu ära pärast õhupuhastust ja viimane lihv siis juba päris niiskega, et udemeid ei tuleks. Sai tolmu ära küll. Kas vahalapiga tõmmatakse lihtsalt kiirelt üle?

Garaazi tavaliselt olen kõigepealt korralikult puhtaks pühkinud suuremast sogast, siis õhuga puhtaks. Edasi korralik põranda, laudade pesu, ajalehed maha, töölauale ja need omakorda märjaks. Seljas peab olema ka kaitserõivas või siis vast masinast võetud tööpesu. Muidu tuleb tolmu juba enda küljest :)

Tõonäoliselt läheb suure pinnapuhul kodune lakkimine jamaks - ikka sodi jääb värvi pinnale, peab sel juhul vahelihvi tegema. Muidu kunagi piduriosasid susistasin kohe lakk selga ja lähedalt vaadates võis lakiall veidi sodi näha. Ilma lakita pinnavärvi puhul pole see muidugi mitte just eriline probleem.

Poleerimine on jah paras ajakulu kui juba jämedast vesilihvist seda näha võis aga kui mingi 6 kuud ehitanud autot siis nädal lisa ei ole ka väga palju. Vigadest õpitult siis värvimise puhul on väga oluline timmida püstol selliseks, et püstol udutaks st. hästi väikeste piiskadega.

Esimeste detailidega lasin 1 udukihi (tilga suuruse tõttu see peese läkski) ja siis 2 täiskihti. Kui nüüd saaks kuidagi nii tehnikat parandada, et kõik 3 kihti enam-vähem ühtlased tuleksid siis oleks lootust saada nö 1 kordse värvimisega hakkama ja pärast vesilihvida ja üle poleerida. Eks õpime edasi :)

EDIT: mina kasutan tööks kõige odavamaid suruõhu tarvikuid. Kompressor soodusmüügist 24L 2hp mecafer ja värvipüstol sealt samast 30 eurone komplekt, värv sigaodav globo. Ma pean tunnistama, et sellise komplekti on minu jaoks tulemus üllatavalt hea. Olin küll pisidetaile teinud, kuid tervet autot mitte. Kompressoriga saab põhimõtteliselt otse lasta ja koguda ei ole väga vaja. Veefilter oli varem juba olemas.

Eks paljud ütlevad, et need ei ole mingid riistad ega vahendid millega teha aga ~150 komplekti kohta olen ma ikka ülirahul. Kui enda garaaz oleks siis tihkaks ka suuremad/kallimad asjad osta. Ehk kunagi järgmise projekti raames.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2014 23:24 

Huhh, Globo krundiga on asi selge nüüd. Korralikult tuleb asja lahjendada, kui ei taha tohutult nühkida. Rohkem lahustit ja jääb täiesti okeilt sile.

Sama tootja värvidest ei oska aga küll midagi arvata :) Sai proovitud nagu ikka üks udukiht alla ja siis kaks paksemat. Püssi timmisin selliselt välja materjaliga mängides, et seinale sutsakas lastes voolama ei hakkaks mingi 5 mindi jooksul. Selliselt lastes jääb pind suhtkoht apelsin. Kui aga läikeni lasta siis läheb veidi ajapärast mõnuga voolama. Nagunii oli plaanis üks värvimine veel teha. 500 kuivlihv näitas, et isenesest katab küll. Võibolla oleks lisakihti tahtnud, 2 kohta jäi õrnalt kumama pärast siledaks lihvimist aga võibolla ise olin lehviku ülekattega hooletu.

Külg mis sai apelsinim oli muidu isenesest lihvitav küll. 1500 paberiga ei oska lihtsust kommenteerida 500 ja 800 kuivaga ei võtnud teab mis palju aega.

Teine külg kus ca 6x ühe tilga suurune voolamine oli küll siledam ja kergem lihvida aga noh... eks jooksutilkasid on ka suht vastik välja saada.

Kokkuvõtteks - hetkel tundub, et globo teab mis kasutajasõbralik värv oma olemuselt ei ole. Samas kui on poleerimine/vesilihv niigi plaanis siis tasub rohkem pigem õhemaid kihta selga lasta ja veidi apelsiniks jätta. Selles suhtes võib rahule jääda, et harjutamise peale saab kordades rohkem sama raha eest värvi kulutada kui mõnda normaalsemat marki ostes.

Sain peaaegu 500 lihvi lõpuni tehtud, homme jätkan ja ülehomme tulistan uued kihid selga. Lasen veidi kuivada ja siis vaatan mis vesiliht ja poleer teevad.

Rääkides veel poleerpastadest - kas keegi on proovinud seda Devori Farciela (??) 18 eurost G-10 pastat mis pidi olema nii mõnusalt universiaalne, et isegi hologramme ei jäta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 00:21 
Kasutaja avatar

G10 on peenpasta ehk siis lõppviimistluseks peene kettaga (must/sinine). Vesipaberiga lihvitud pindasi sellega ilusaks ei saa. Et kriim kätte saada, tukleb algul teha samast sarjast G3 pastaga ja see käib jämedama poleerkettaga (oranz/valge). Viimast olen hädaolukordades kasutanud ja täitsa toimib. Usun, et ka G10.
Ise kasutan 3M pastasi. Nendega tundub asi natuke lihtsam/kiirem. 3M on ka kallim ja müüakse minuteada ainult 1l nõudes.
Aga nagu mainisin, siis saab vajadusel ka G seeriaga töö ilusti tehtud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 09:40 

Jaa, tavaline G seeriaga nii ongi. Aga müüa teadis rääkida, et see teisest seeriast G10 (suht uus kraam) pidi olema mingi ülim millega kõik asjad saab tehtud, 3Mi pealt mahatehtud vms. Käin mõnipäev veel läbi ja kuulan uuesti :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2014 02:23 

Poleerimise kohapealt läksin hoopis Meguiresi teed ja Ultra Copmound teeb oma tööd väga-väga hästi :)

Järgmine mure - fish eyes. Minu puhul on selge see, et kompressor viskab ajaviiteks õli vahele, kuna voolikud juraga seest koos. Ostsin üks hetk uue vee/õli eraldi ja viskasin uued voolikud külge, probleem oli minimaalne.

Kuidas aga neid voolikuid ja asju nüüd puhtana hoida? St. neid peaks regulaarselt vist puhastama iga kord enne tööd. Vee/õlieraldist üksinda ei piisa. Kompressori kraan on muidu üleöö koguaeg lahti. Panin tähele, et see aitab paljuski kui pikema töö puhul vahepeal korra soga välja lasta alt.

OK selline jutt - lugesin siis mis lugesin netist ja mõtlesin, et pekki. Korralik filtrisüsteem on ilgelt kirves, ameerika pässidel tundusid mingid suurepärased nö ühekordsed filtrid olema enne püssi. Kartsin, et eestist neid ei leia nagunii. Ainus option oli Fish Eye Reducer. Ok, otsige seda siis eestikeeles kus tahate :D Lõpuks kuskil peesest leidsin üles nimetuse antisilikoon. Novoli toodet tundus olema, helistasin firmad läbi ja iga ühes seletasin korduvalt, et tegemist ei ole silikonpesu ainega :kill Lõpuks jäi silma Autopaint OÜ vms kadake teel. Sõna otseses mõttes jooksin ennast hingetuks mitu kilti aga sain ikka enne päevalõppu poodi sisse. Seal siis oli mingi üli timm sepp müüja kes kuulas loo ära. Ja ütles, et mul on sulle parem lahendus. Mul pidi lõug maha kukkuma kui sheff võtis letialt täpselt sellise lõppfiltri mida ma saada ei oleks lootnud :? 10 euri sai makstud ja 4 eest veel igaks juhks antisilikooni ka võetud. Mul garaazi juures vahest diislid tossavad, mõtlesin, et vb on garaaz ise ka juba kontamineerunud.

Keerasin siis filtri püssile otsa (käega keeratav, pole vaja mingit toruteipi vms jura) ja antisilikooni jätsin igaks juhuks varuvarjandina käeulatusse. Polnudki antisilikooni vaja - mullid pmst puudusid. 1 väike vist tuli :hail Häppy-häppy ja näpud püsti Autopainti veltsile :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 20 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis