Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 21:26

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 16.02.2014 23:37 

ksenoon kirjutas:
Mul mingi sepp üritas täna kirja teel 3800 euri tingida :D

Ega ta nimi pole Auto24's M M ? Üks vana üritas mul ka eile 3400€ alla saada 8400€ auto pealt :kill Jäin üsna viisakaks aga tahtmine oli küll midagi s**asti õelda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2014 23:42 
Kasutaja avatar

Ma ei saa aru mis selles nii imelikku on?
Ma olen samuti 10k pealt 2500€ väiksema pakkumise teinud, kümnest vähemalt 1 võtab pakkumise vastu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2014 23:56 

Fluid kirjutas:
ksenoon kirjutas:
Mul mingi sepp üritas täna kirja teel 3800 euri tingida :D

Ega ta nimi pole Auto24's M M ? Üks vana üritas mul ka eile 3400€ alla saada 8400€ auto pealt :kill Jäin üsna viisakaks aga tahtmine oli küll midagi s**asti õelda.

Sama tüüp jah :kill

Olgem ausad ilma autot nägemata on ikka imelik tingida alla 3800 eur ehk 60k eek midagi :D

See mm enne ka kirja saatnud, siis üritas 15k autolt 50% alla saada... :err :kill :kill

Viimati muutis ksenoon, 16.02.2014 23:58, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.02.2014 23:58 
Kasutaja avatar

Nagu ütlesin, siis peavadki rondiärikad ka õnne proovima. Heaküll, rääkides 10k'stest autodest, pole nad küll ilmselt rondid aga idee jääb samaks. Saan aru, leiva peab lauale teenima kasumiga.
Aga kui rääkida nüüd inimestest, kes müüvad oma isiklikku autot. Eriti veel, kui autol on ka mingisugunegi sentimentaalne väärtus, on ikka eriti mannetu tunne, kui masina eest pakutakse poole vähem raha kui ta reaalselt väärt on. Ja keeldudes saad sellist sõimu ka veel takka et anna minna. Imestatakse kuidas müüd nii vana autot nii kallilt.
Rondiärikatest saan aru. ostetakse auto 500 euriga, pannakse 1500'ga müüki ning sellest 500 alla lasta on normaalne ju. Ei tee haiget ega midagi, ostetud sai pill ju 2 nädalat tagasu 500 euriga ning 500 jääb ka oma kasumiks.
Selline asi aga ei kehti neile, kes müüvad oma isiklikku autot ja soovivad ehk müügist saadud raha eest teise samaväärse (või ise raha juurde kogudes väärtuslikuma) auto osta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 00:03 
Kasutaja avatar

k3nny kirjutas:
Aga kui rääkida nüüd inimestest, kes müüvad oma isiklikku autot. Eriti veel, kui autol on ka mingisugunegi sentimentaalne väärtus, on ikka eriti mannetu tunne, kui masina eest pakutakse poole vähem raha kui ta reaalselt väärt on.

:D Kaua seal emme tissi all ikka elad. Tule päris maailma.
Keegi ei sunni ju myyma krt. Nagu väike laps pillib. Ja mida krdit kotib kedagi sentimentaalne väärtus.
Kohe hakkas parem :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 00:18 
Kasutaja avatar

Emme tissi all ? Hoia vähekene tagasi ikka.

Vahet pole kes müüb autot, kas vana peer oma 20 aastat ausalt teeninud masinat või mõni nolk, kes vahetas õhufiltri ära ja autot kalliks peab. Tõmbab oleku mõrudaks küll kui pakutakse kommiraha ja mitte nõustudes hakatakse veel takkaotsa sõimama justkui oleksid pidanud "heast" pakkumisest kinni haarama, sest paremat enam niikuinii ei tule.
Jutt polegi niivõrd müümisest, vaid inimeste nahhaalsusest.
Sentimentaalne väärtus polegi välja toodud müügiargumendina ning hinna üleskergitajana. Muidugi ei maksaks mina ka kallimat hinda puhtalt sellepärast, et inimene on oma esemesse kiindunud.
Vaata asjale müüja seisukohalt. Ma usun et sa ise ka ei laseks hinda kolmandiku võrra näppijale alla, kui oled masinasse investeerinud mitmekordse turuväärtuse ning tegemist on ÕIGLASE, mitte ülepaisutatud hinnaga müügisoleva masinaga. Ning kui auto on sisuliselt uueks tehtud, kuid aastalt on siiski vana, ei tähenda see seda, et ta peaks olema müügis samasuguse hinnaga nagu teised sama aasta väljalaskega masinad.

Aga tundub et pole mõtet väga tolmu üles kergitada siin selliste arvamustega. Niikuinii enamik kasutajaid ongi siin foorumis näppimise ja rondiäritsemise peal väljas ja neid vaadatakse imelikult, kes oma ausa masina eest õiglast hinda loodavad saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 00:45 
Kasutaja avatar

No muidugi ei laseks aga ma ei hala ka, et keegi tuli ja pakkus poolt hinda. S6u....las pakub, ei pea myyma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 10:51 
Kasutaja avatar

Sellega on muidugi selline loll lugu, et oma sentimentaalset väärtust sa võid ju müüa, aga lõpptulemus on see, et kuu, aasta või mis iganes aeg hiljem müüd ta lõpuks odavamalt ära kui see algne pakkumine oli.
Mingi 10% võiks tõesti siiski hinnas kohe tingimisruumi sees olla, siis tekib ostjal parem tunne kui on midagi alla saanud. Teine variant on tõesti see, et kui sul turu odavaim, siis lihtsalt ei jäta kauplemisruumi. Paar autot olen nii müünud, et kuulutuses kirjas, et hind on lõplik ja ei tingi. Siis olid mõlemad muidugi turu kõige odavamad ka või odavaimate seas, aga mitte kõige lahjema mootoriga sama kütusetüübi arvestuses.
Mis puutub telefoni teel tingimisse, siis sellisele tuleb öelda, et kohapeal sa enam alla ei saa siis. Kahjuks siiski on ka selliseid olnud, kes kohapeal hakkavad samade asjade pealt (mis sa telefonis oled juba ette lugenud või kuulutusse kirja pannud) uuesti tingima. Ühe sellise lolli pärast pidin ma sõitma Mustamäelt Lasnamäele, võtma sealt auto ja sõitma Laagrisse, kuna nemad linna ei tunne. Kohapeal hakkas siis hala pihta, et ikka see ja teine viga juures. Sai pikalt saadetud ja tulema tuldud. Teine juhus oli kui viisin auto Tartusse, kuna ostjal pidavat selg haige olema ja ei saa pikka otsa sõita. Telefonis rääkisime vead ära ja leppisime hinna kokku, et sellega läheb kaubaks. Kohapeal aga hakkas kauplemine uuesti pihta, siis sai küll paar karmimat sõna öeldud ja oli mokk maas ja läks automaadist raha tooma. Kõige hulle oli see, et kuskil Kose kandis jooksis põder nina alt üle tee, nii et halvemal juhul poleks üldse midagi müüa olnudki. Seetõttu ise küll väga enam kuskile ei viitsi viia ja isegi väga näitama mitte sõita oluliselt kaugemale kui auto asub. Kui ikka isegi vaatama ei suuda end organiseerida, siis tõenäoliselt pole ostjat ka.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 11:17 

ryblik1 kirjutas:
Panin hiljuti ühe päris viisakas korars oleva pilli müüki, esimesed kolm päeva oli ta selle hinnaga kust veel tingimisruumi oli. Huvi loomulikult väike sest samasugseid oli ka odavamalt, küll aga pildiltki juba näha et kõvasti räpemad. Tegin siis katse, lasin hinna üle poole alla. Huvi pärast, läks tunnike mööda ja teisel pool toru tundsin ära herr ESTRUSI loomulikult ma poleks selle poole hinnaga korralikku autot ära kinkinud. laveerisin kuidagist välja ja ei lasknud tal kohale tulla. Siis rippus kuulutus veel 3 päeva üleval. Igast jobusid helistas, kes tahtis mingit mondeot vahetuseks pakkuda ja kes tahtis niigi poole hinnaga autost veel tingida. Lõpuks sai villand. Korjasin kuulutuse maha ja teen autole täispoleeri ja võlun mingid eriti libedad pildid ja siis uuuesti kallima hinnaga müüki.

Lihtsalt ei näe mõtet nokunäppijatele head autot kinkida. Pole vaja. Las ootab seda õiget ostjat kes oskab ka aru saada auto reaalsest seisukorrast mitte odavusest ja aastaarvust.
Ehe näide automüüja tilganäppimisest. Panid auto poole hinnaga müüki ja edasi...lootsid, et keegi pakub ise suuremat hinda? Aga küll sa neile nüüd alles näitasid, lollid helistasid ja tahtsid osta/vahetada aga sina ei müünud , sest sisimas arvad ,et auto on rohkem väärt. Ei, pole midagi öelda, tegija mees oled!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 11:30 

dellu kirjutas:
Sellega on muidugi selline loll lugu, et oma sentimentaalset väärtust sa võid ju müüa, aga lõpptulemus on see, et kuu, aasta või mis iganes aeg hiljem müüd ta lõpuks odavamalt ära kui see algne pakkumine oli.
Mingi 10% võiks tõesti siiski hinnas kohe tingimisruumi sees olla, siis tekib ostjal parem tunne kui on midagi alla saanud. Teine variant on tõesti see, et kui sul turu odavaim, siis lihtsalt ei jäta kauplemisruumi. Paar autot olen nii müünud, et kuulutuses kirjas, et hind on lõplik ja ei tingi. Siis olid mõlemad muidugi turu kõige odavamad ka või odavaimate seas, aga mitte kõige lahjema mootoriga sama kütusetüübi arvestuses.
Mis puutub telefoni teel tingimisse, siis sellisele tuleb öelda, et kohapeal sa enam alla ei saa siis. Kahjuks siiski on ka selliseid olnud, kes kohapeal hakkavad samade asjade pealt (mis sa telefonis oled juba ette lugenud või kuulutusse kirja pannud) uuesti tingima. Ühe sellise lolli pärast pidin ma sõitma Mustamäelt Lasnamäele, võtma sealt auto ja sõitma Laagrisse, kuna nemad linna ei tunne. Kohapeal hakkas siis hala pihta, et ikka see ja teine viga juures. Sai pikalt saadetud ja tulema tuldud. Teine juhus oli kui viisin auto Tartusse, kuna ostjal pidavat selg haige olema ja ei saa pikka otsa sõita. Telefonis rääkisime vead ära ja leppisime hinna kokku, et sellega läheb kaubaks. Kohapeal aga hakkas kauplemine uuesti pihta, siis sai küll paar karmimat sõna öeldud ja oli mokk maas ja läks automaadist raha tooma. Kõige hulle oli see, et kuskil Kose kandis jooksis põder nina alt üle tee, nii et halvemal juhul poleks üldse midagi müüa olnudki. Seetõttu ise küll väga enam kuskile ei viitsi viia ja isegi väga näitama mitte sõita oluliselt kaugemale kui auto asub. Kui ikka isegi vaatama ei suuda end organiseerida, siis tõenäoliselt pole ostjat ka.

No ma saan aru, kui auto maksab 8400€ ja pakutakse näiteks 7500€. Jätad müümata ja poole aasta pärast müüd ikka 7000€ maha. Aga 5000€ müüa, no krt äkki annaks siis juba tasuta heategevusele ära....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 11:58 

e36 omabki tänapäeval ainult sentimentaalset väärtust. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 12:55 
Kasutaja avatar

Juhtus ka halenaljakas lugu,müüsin reedel oma e39 tds (2.5 105kw) maha.
Saime päevavalges kokku,rääkisin põhilised vead ise ära,vend käis tiiru ümber auto ja ütles et dvi teeme lepingud ära...hinnaks leppisime telefonis kokku 1600 eur,nii saigi.
Järgmine päev läksin õhtul ostsin omale oma varem välja valitud auto ära..siis aga hakkas kõnesid ja sõnumeid tulema ostja poolt et auto mid müüsin on ikka nii ront ja niipaljud asjad persses jne..
ähvardas tarbijakaitse peale saata :D ise ma olin seda autot remontind ja teadsin täpselt mis seisukorras masin on..krt ma isegi ei viitsind talle vastata,mille kuradi pärast sa ostad auto mida sa ei oska kohapeal üle vaadata,lootis vist turu odavaima hinna eest veatut autot saada :kill
ja auto tagasi võtmise peale ei viitsind mõeldagi,ei tea kunagi mis ta sellega teind on ja kuskil põllupeal külksi lasknud..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 16:37 
Kasutaja avatar

Ma lollina oma esimese auto ostsin kogesin suht seda sama mida sinu ostja. :D Ütleme nii et päris pahane olin küll müüja peale. Muidugi seda ma ei tea kuidas teil see diil toimus, aga mu puhul silus müüja kõik vead ilusasti ära ja vabandas piisavalt veenvalt välja erinevad asjad mida esile tõin. Lollina uskusin ja ei vaadanud asjale enam nii kriitiliselt ja nii ta läks. Samas oli ta üks odavamaid omasuguste seas ja ei kahetse ostu. Vead polnud kallid parandada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 17:19 
Kasutaja avatar

Eks endalgi esimene auto sarnaselt ostetud aga hiljem kedagi süüdistama ei hakkanud.
Ainult parkimistrahvi, mille sain jätsin südamerahus maksmata. Eelmise omaniku kõne peale ütlesin, et kuna ta väitis, et ta diagnostikas just käinud ja diagnostika ei näita mitte ühtegi viga (vigu ikka jagus), mis aga pole tõsi siis trahv maksku ise valetamise eest. Vingus küll aga neelas alla selle, sest sai isegi aru, et oli valetanud ju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2014 18:53 
Kasutaja avatar

Kutti kellelt mina selle auto ostsin olen korduvalt ka hiljem näinud. Nagu aru saan siis tegelebki kutt rondiäriga ning ilmselt ka varuosade müügiga. Jutt on alati üks ja sama, vahet pole mis asjaga siis tegu - kõik tiptop korras, selle hinna eest autot küll, parim omasuguste seas ning kõik ideaalne. Kriimuline spidoklaas mida otsisin, pidavat olema ka igati normaalne ja hea asi - neid kriimustataksegi koguaeg ära ja paremat ei leia. Kahjuks oli kiirelt vaja ning pidin leppima. Hiljuti, kui sõber autot omale otsis sattusime ka tema otsa. Suitsev ja tossav ford mondeo diisel pidavatki nii tegema. Ausaltöeldes pole diiselautot omanud, aga krt pooles vinnas (loe 1500-2000rpm) vajutamise peale ilmuv rohke sinakas must suits ei saa ju normaalne olla auto puhul, millel on soe mootor. Tossu kommenteerides tuli vastus, et auto on pikaltpikalt seisnud (VÄGA ebatõenäoline, kuna meie juuresolekul juba helistati mitu korda auto asjus, vaevalt et seda ka enne meid ei olnud).
Olgu, kui tegeledki rondiäriga, siis ära hakka inimesi tüssama vaid müü nii ausat kaupa kui saad. Ja kui kaup kohe üldse aus pole, siis tee vähemalt tähtsamad asjad korda, mis veel kasumile ka ruumi jätavad ja välistavad selle, et uus omanik koju sõites teepeale jääda võiks.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis