Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 01:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Universaalkerega masina ost
PostitusPostitatud: 10.06.2009 19:46 
Kasutaja avatar

Ma soovitaks sajandivahetuse kandis toodetud Vectrat jälle, pole ka sugugi kitsas, istmed käivad ilusti alla võib leida vägagi hea varustusega auto.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2009 19:55 
Kasutaja avatar

ma sama valiku ja hinnaklassis leidsin endale sobivana ainult passati :uhoh Paadunud Bmw omanikuna oli alguses imelik, kuid hind oli alla 50k, turvapatju 4, kliima, sporlik nahksisu ja 1.8 turbomootor mis võtab kütust mõistlikult, kuid veidikene liigub ka. Hooldus, tuleb tõdeda, ei ole kõige odavam lõbu ja esivedu pole ka päris "õige" asi.

Ahjaa, just avastasin, et istmed päris "lamedaks" maha ei käi, kuid ruumi on päris mõnusalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2009 21:58 
Kasutaja avatar

Võrreldes Omega ja C5 A6 pakiruume, siis Omega ikka peajagu üle...see on tohutu :)

Edit: minu hääl läheb Passatile alates -97 ja üles, 1.9tdi oleks veel supper lahendus.

Viimati muutis DeLaBig, 10.06.2009 22:34, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.06.2009 22:26 

Ma soovitaks ka omegat. Selles hinnaklassis minu arvates üks mõistlikumaid variante, hea aastaarvuga ning muidu viisakas aparaat.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2009 11:28 

mina kui omega caravani omanik ütlen et on hea suur auto, taga saab kas või kolmekesi magada, dislad pidid suht ökad ka olema, varu osade hulk on suur, palju on romulates, hinnad on sellised keskmised, oleneb kui palju raha on ja kui kaua tahad et vastu peab.aga kindlasi autot ostes vaadata tagant sisse, katte taha besupaagi luugi poolt, sealt hea näha kui roostes on omega tegelt, sest sealt kipuvad nad kõige enne roostetama...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2009 18:01 

Olen ise ka hetkel taolise valiku ees.
Summa oleks kuni 65 000

Vectra tundub suhteliselt mõistlik variant, aga kas sellel pole mitte ainult käputäis probleemivabu mootoreid?

2,0 ja 2,5 ecotec mootorite kohta ei kuule eriti kiidusõnu vastupidavuse koha pealt. 1,8 jääb jälle universaalile veidi lahjaks.

Kas 2,2 mootor on parem?

Samas, saaks juba ka mõne 2001+ Mondeo. Kuidas neil vastupidavusega?

Viimati muutis janar, 25.06.2009 18:25, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2009 18:24 
Kasutaja avatar

Mina ütleks, et just 2,2 on hädine oma suvalisel hetkel katkeda võiva mootori keti tõttu. Ma olen probleemivabalt 2,0Ecoteciga juba 1,5 aastat sõitnud. Samas 2,5 samuti ei valiks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2009 19:33 

Mina võtaks ilmselt toyota avensise.

LINK

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2009 23:33 

avensisega see jama, et sisedisain on teistest selle aja autodest kõvasti maas.
Ja omal ajal mäletan, et kui need tulid, siis isal oli selline. Eelmisest autost, Vectra B´st olid sõiduomadused ikka sajaga kehvemad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2009 00:19 
Kasutaja avatar

janar kirjutas:

Peres üks 2002a Mondeo Ghia 2,0 TD 85kw. Sõitnud meiekäes üle 50tuh. Kokku 248tuh vist. Hooldused tehtud (õlid-filtrid). Ühtegi puksi vahetanud veel pole. Kuigi tagasillas vajaks paar tükki vahetust mille ka lähiajal ära teeb.
Kestab hästi, diisel mõnusalt reipa minekuga ning küllaltki öko. Keskmine kütusekulu tuleb 6L kanti, kuna palju on lühikesi otsi ning linnasõitu. Autoleht kirjutas küll et kõigi aegade sitem Ford ja täielik saast, aga ei saa kurta. Osadel ukseääred mädanesid, aga see tehti garantii korras korda. Samas on palju liikumas autosid millel ustevahetus tegematta.
2 Eestimaa talve ning pole enda masinal roostet välja ajanud kusagilt. Kere tal tsingitud (katus vist mitte, aga mujalt küll).
Tagaiste käib alla, aga päris siledat pinda ei teki ikkagi. Tekib kui istumise osa välja visata.
Üldiselt on mõnusalt ruumikas ning hea masin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2009 11:33 
Kasutaja avatar

tamar99 kirjutas:
janar kirjutas:

Peres üks 2002a Mondeo Ghia 2,0 TD 85kw. Sõitnud meiekäes üle 50tuh. Kokku 248tuh vist. Hooldused tehtud (õlid-filtrid). Ühtegi puksi vahetanud veel pole. Kuigi tagasillas vajaks paar tükki vahetust mille ka lähiajal ära teeb.
Kestab hästi, diisel mõnusalt reipa minekuga ning küllaltki öko. Keskmine kütusekulu tuleb 6L kanti, kuna palju on lühikesi otsi ning linnasõitu. Autoleht kirjutas küll et kõigi aegade sitem Ford ja täielik saast, aga ei saa kurta. Osadel ukseääred mädanesid, aga see tehti garantii korras korda. Samas on palju liikumas autosid millel ustevahetus tegematta.
2 Eestimaa talve ning pole enda masinal roostet välja ajanud kusagilt. Kere tal tsingitud (katus vist mitte, aga mujalt küll).
Tagaiste käib alla, aga päris siledat pinda ei teki ikkagi. Tekib kui istumise osa välja visata.
Üldiselt on mõnusalt ruumikas ning hea masin.

Mondeoga on nii kuidas joppab. Mul oli 2001 aasta 2,0 tddi, 85kW, diisel mondeo, sõitsin sellega pea aasta ja vist natuke alla 30000 km, läbisõit oli lõpuks midagi 220000. Ainuke probleem mis selle ajaga tekkis oli see, et summuti tagumine pütt tahtist alt ära kukkuda :) , summuti müra tal praktiliselt puudub ja kui auk sees on seda ei kuulegi (Inglismaal on näiteks paljud pannud püti asemel lihtsalt toru). Sai ostetud uus summuti jooks, kokku vist midagi 5000 eeku ja korras. Siis sõideti see auto mahakandmisele(teine auto oli süüdi). Võin veel öelda, et Mondeo on väga turvaline auto.

Peale seda oli kindel soov uus Mondeo saada ja sai ostetud 2004 aasta facelift mondeo, 2,0tdci, 85kW. läbisõit on umbes 180000 ja koguaeg on üks probleem teise järel. Praktiliselt kõik tüüpvead mis sellel autol on, on ka minul :angry Algas kõik nukkvõlli asendi andurist, mis otsustas jamada just kõige nõmedamatel aegadel. Näiteks maantee peal või siis parklas suri lihtsalt välja ja enam tööle ei läinud mingi 10 minutit. See maksis umbes 500 krooni ja asi korras. Järgmine asi oli pihustid, möödasõitudel kadus turbo tagant või siis suri lihtsalt välja. Esindusest öeldi, et uued pihustid 22000.- 4 tükki :help Sai siis natuke otsitud ja leidsin Inglismaalt uued pihustid, mis kohale jõudes, osutusid kõik vigasteks :angry Sain siis oma raha tagasi ja nüüd leidsin inimese kes müüb 4500 krooniga 4 uut pihustit ja sai need ära tellitud, varsti jõuavad. Esimest korda pihusteid vahetama minnes, sain veel ühe hea uudise, et väike kolksumine mis käib, kui mootor seisata, tähendab, et mul on kahemassiline hooratas kohe minemas(jälle tüüpviga). Selle hinnaks öeldi, et umbes 18000.- ja see katkine hooratas keerab tavaliselt siduri ja ka starteri perse. Inglismaalt saab siduri ja hooratta umbes 7500.- koju kätte.
Kõige parem asi on see, et see 2001 aasta mondeo on kah veel alles aga sellelt ei sobi mitte ükski jupp 2004 aasta omale.

Mondeot ostes tuleb kindlasti veenduda, et hooratas ei kolksuks, sidur ja starter korras oleks ja pihustid(mootor peab ühtlaselt käima), sest need lähevad väga kergelt ja nende vahetus on väga kallis. Muidu on Mondeo väga hea auto, ta on suur, näeb kena välja, sillad on tugevad(va mõned puksid tagu sillas, ise ei ole veel ühtegi silla osa kummalgi autol vahetanud) ja neid saab väga hea hinnaga. Soovitaks võtta pigem 2,0 bensukas, on muresid vähem.
Parim koht kust Mondeo kohta infot saada on http://www.fordmondeo.org/

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis