Viimane autotehing vist väärib isegi siin mainimist oma kummalisuse tõttu.
Müüsin mina siin Austraalias oma 1998 e46. Oli teine juba pea kuu aega üleval olnud nullise huviga (hind grammikene krõbedam kui võiks olla, sest eriti ei hoolinud kas müün maha või sõidan ise edasi). Tahtsin juba kuulutuse maha võtta, kui saadeti sõnum et võiks vahetada 2010 aasta Ford Falcon XR6 vastu. Pidi vajama vaid roolivõimu pumba vahetust ning stanges väike mõlk, muu olevat timm. Lubas jooksu 18 tolliseid originaalvelgi kaasa anda koos uue roolivõimu pumbaga. Mõtlesin alguses, et mingi nali (antud auto hinnad algavad umbes 1k kõrgemalt kui mina oma e46 müüsin). Saime kokku lepitud, et võiks üle vaadata küll masinad, kui kutt ütles et soovib 1800 dollarit peale saada. Nüüd hakkas diil juba loogilisemat ilmet võtma, kuid kuna minu eesmärk oli pigem maastur osta ning antud isendi oleks vastu võtnud vaid 1:1 vahetusel proovimise eesmärgil, ütlesin et kahjuks peale maksma ei hakka ja diil katki.
Ja siis tuli teine kahtlane märk, et midagi on mäda. Lühikese aja jooksul tuli vastus, et võib vahetada 1:1 kah, et naine tahtvat väiksemat autot ja pidavat just bmw'd eelistama. Elu lihtsaim 1800 dollari alla tingimine. Leppisime kokku, et saame meie vahemaa keskele jäävas linnas kokku ning vaatame üle pillid. Asi jäi õhtu peale ning järgmine päev oli vaja vara tööle minna. Alguses ootasin teda veidi kokkulepitud kohas, siis saatsin sõnumi. Selle peale sai selgeks, et kutt oli kasutanud sõbra või naise või kellegi telefoni, et minuga suhelda, kuna vastuseks anti mulle kuti number ja et ma helistaks.

Mõtlesin juba, et mis jama see selline on, et vb kutsus niisama kohale mind ja laseb üle (135km ots). Lõpuks saime kontakti ja kutil häda, et google maps ei tööta ja ei leia mind üles. Tund aega mauras kuni lõpuks ise temani läksin. Kell oli 11 juba kindlasti, kuigi alguses plaanisime miski 9 paiku kokku saada.
Pimedas parklas, tuleb autost välja siis selline totsna kriminaali välimusega vend. Üle kere tatokaid täis ja jubedas õhinas, et kiirelt vahetatud saaksid masinad. Proovisõit kestis tal bemariga alla minuti, lihtsalt väike tiir ümber parkla. Vaatas ainult kapoti alla ja vsjo. Tegin oma sõidu ka ära ja pill tundus okei. Ja mis siis välja tuli, kutil pole ei ümbervormistamise pabereid ega midagi.
Ütles, et teeb järgmine päev. Ülimalt kahtlane, tuled pika maa maha ja ei võta pabereid kaasa. Mul ühe auto jaoks olid kaasas, vormistasime nii ära, et tema auto on minu oma ning bemari paberid pidime järgmine päev vormistama (lubas ise ca 300km kaugusele tulla selle jaoks).
No eks muidugi koju sõites avastasin veel vigu, mis siin maal annavad "kordusülevaatuse", kuid ei midagi katastroofilist. Hakkasin kartma eelkõige seda, et mingi suur varjatud viga kuskil varitseb, kuna tõesti tundus, et kutil jube kiire autost lahti saamisega.
Järgmine päev muidugi venda ei kuskil. Andis teada et ei saa tulla. Kuna minu paberid olid juba tehtud, ei muretsenud üleliia. Lubas siis jägmisel päeval tulla. Käisin kiirelt kohalikus argis, et kontrollida, ega pill ometi varastatud pole või mingi muu jama masinal kaelas - ei, kõik on korras ja tip top.
Järgmine päev tuleb sõnum, et kui ma saan, helistaks talle. Et asi olevat pakiline. Kõne peale sai selgeks, et bemar olevat üle kuumenenud ja mahlad välja visanud. Ise mõtlesin, et pole võimalik, kuna just hiljuti jahutussüsteem üle käidud ja auto hästi hooldatud. Tundus täpselt nii, et kutil oli justkui vaja paariks päevaks võõrast autot et ma ei tea mida korda saata, ja siis tagasi vahetada.

Ütles, et pean ise tulema tema juurde, et pabereid vormistada (eelnevalt sai temaga niisama jutustades et tal tegelikult on teine auto ka olemas, kuid see on juhuslikult "naise käes" ja tollega ta tulla ei saa). Ühesõnaga ilgelt palju kahtlaseid asju koos pani mind mõtlema, et kui nüüd kohale lähen, jään mõlemast autost veel ilma. Okei, võtsin selle tee ette ja jõudsime kohale. Täielik geto, pime tänav, eramajad, mitte hingelistki tänaval. Tuli tüüp välja, majal mingi koridor enne ust ja seal trellid ees millel link eest ära käib, et seest avada ei saaks. Kutsus tuppa, et teeme paberid seal. Selleks ajaks oli juba kõigi asjade kokkulangemise tõttu küll tunne, et väga ei taha minna tuppa, kas sealt enam niisama välja lastaksegi. Läksime siis ikkagi sisse ja kirjutasime bmw paberid ära. Vahepeal tuli tal sõber koju, ka täielik bandiit välimuselt. Suits ees keset elamist ja üldse olek selline.
Sai hiljem veel natukene juttu vestud ja bemarit vaadatud, et mis häda siis ikkagi. Kerge käepigistus ja läksime oma teed. Kõik tiptop, mitte ainstatki märki, et kutt diiliga rahul poleks. Kiitis veel bemarit taevani.
Ehk siis minu jaoks sai täieliku tõestuse väljend, et välimus võib olla petlik. Kogu selle aja jooksul suhtles kutt täiesti sõbralikult ja vastutulelikult (ütles veel enne kui ära läksin, et toob veljed ja uue pumba ise mulle ära 300km kaugusele lähiaegadel). Mõistis, et selline probleem lihtsalt võib juhtuda ja pole võimalik seda ette näha. Mina olen meeldivalt üllatunud igastahes ja järgmisel korral ei pabista nii palju.