offline kirjutas:
Ma ei vasta üldse mitte ühelegi kirjale, elu on näidanud ,et mitte ükski kirjutaja kunagi reaalselt kohale ei jõua. No ja kui selliseid küsimusi nagu v6sa siin esitab siis panen kõne ka kinni...
Et kui ostja ei küsi, kuhu papp tuua, siis sõitku sitale?

Erikuradikõvad ärimehed ikka.

Aga noh, ega ajumaht polegi omateha ja puue pole ilkumiseks. Kaastunne.
Mida ma peaks siis veel küsima nii vana auto kohta? Et kas käima läheb ja kas taga sõita näeb? Mul on alati sita keema ajanud need jutupaunikud, kellele meeldib igale huvilisele eraldi oma sitta kiita telefonis, selmet tungrauda mittekannatav küljekarp või rämedalt suitsu tootev mootor ausalt kirja panna. Miks kuradi pärast raiskate teiste ja ka iseenda aega minutite kaupa pasa ajamisele, selmet asi üks kord kirja panna. Ma ju näen selle kohe ära auto kõrval seistes ja asjast ausalt rääkimine säästaks nii minu kui t***pea enda aega. Mitte, et mul tema ajast kahju oleks, aga mulle ei meeldi üldse kakelda. Aga säärase sitapeaga kohtumisel tõmbab rusika rulli küll.
Pooleks aastaks ülevaatusega autot paari soti eest ostes mind üldse ei huvita, mitu võtit autol on või kas seda panni üldse kunagi hooldatud on. Nähtud-tehtud ja mitte üks kord. Kui käima läheb, pöörab ja pidurdab, on hea küll.

Tonnise autoga on natuke teine lugu. Eriti kellelegi teisele autot ostes.
Üldiselt võiks eraisikuna esinevad rondiärikad ennast oksa tõmmata ja inimeste petmise ära lõpetada. Kurat, ütle kohe ja ausalt, et oled vahendaja ja müüd teadmata ajalooga "autot", ma siis tean neist kuulutustest eemale hoida. Ma ei ole veel ühtegi "eraisiku" müüdavat autot näinud, mis ei oleks olnud 30% üle hinnatud. Loodetavasti teeb looduslik valik oma töö ja iga säärane türnüffel saab kord oma palga, kui müüb "heas korras auto" mõnele varase süüte ja äkilise minekuga tüübile, kes väljateenitud autasu koheselt üle annab. Loodetavasti on siis ka kiirabi kusagil kaugel...
Siit palun mitte välja lugeda viha ausate vahendajate vastu: äri seegi ja kuidagi peab ju ära elama. Aga platsilt ostes ma rehkendan, et vahendaja ei tea autost sittagi ning ma ostangi tiksuva paki. Mis võib olla lihtne äratuskell aga võib olla ka sitane pomm. Fifti-siksti olen seni olnud rahul pigem platsidega, kui end eraisikuks nimetatavate t***üraskitega. Paar autot on saanud platsidelt soetada aidatud ja seni on õnneks läinud. Paar hoiatusest hoolimata "hea pakkumise" peale autot soetanud tuttavat on pidanud mu hoiatusi tõeks tunnistama.
Oma pere autod olen alati ostnud peale esimest kohtumist selle käest, kes oma kaupa tegelikult müüa tahab ja minu küsimustele mõistlikud vastused annab. Kõik "kirjavahetuseallergilised" tegelased on kohtumisel osutunud lihtsateks sulideks, kes müüvad võõrast autot rämeda ülehinnaga.
Siia lõppu sobib kuldreegel:
kaubaks läheb see, mille eest ostja on nõus välja käima sedapalju raha, mille eest müüja on nõus oma kaubast loobuma.
Aga kuniks ostjad on meil ainult kalendri ja atlase peal väljas (väljalaskeaasta ja odomeetri näit) ning lasevad end pimestada käsipesulate heast tööst, igasugused offlined märatseda saavadki
Sain kirja panna. Parem hakkas.