Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 16.06.2019 16:01

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 12903 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 857, 858, 859, 860, 861  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 18.03.2018 20:20 

Liitunud: 02.01.2011 19:53
Postitusi: 9
Kas siin pipramehi ka on? Justkui jäi millalgi vastav arutelu silma, keegi ostis midagi Soomest vms...
Ühesõnaga, pole enam endal huvi erinevate kapriissete kaunade kasvatamisega tegeleda ja otsin lihsamat varianti kangematsorti vürtside saamiseks, pole vahet, kas räägime piprakaunadest, publist või ekstraktist. Palun konkreetseid linke võimalikelt tuliste vürtside saamiseks.
Vabandan kui küsimus valesse alamteemasse läks.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 19.03.2018 09:16 
Kasutaja avatar

Liitunud: 28.11.2010 13:16
Postitusi: 1349
Kompa kirjutas:
Kas siin pipramehi ka on? Justkui jäi millalgi vastav arutelu silma, keegi ostis midagi Soomest vms...
Ühesõnaga, pole enam endal huvi erinevate kapriissete kaunade kasvatamisega tegeleda ja otsin lihsamat varianti kangematsorti vürtside saamiseks, pole vahet, kas räägime piprakaunadest, publist või ekstraktist. Palun konkreetseid linke võimalikelt tuliste vürtside saamiseks.
Vabandan kui küsimus valesse alamteemasse läks.

Pipar.ee ,pood.vurtsid.ee, umami.ee

_________________
Ma olin täna lepo all jälle ,täna pool päeva .


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 07.11.2018 00:09 
Kasutaja avatar

Liitunud: 27.12.2005 02:07
Postitusi: 6917
Asukoht: Jüri
Ärataks vana teema.
Kust Tallinnas õhtul ja öösel head praadi ja asja saab?
Tommi grill on ka viimase paari nädalaga alla käinud, uus kokk vist.
Osmanit tean.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 08.11.2018 11:56 
Kasutaja avatar

Liitunud: 19.05.2013 12:24
Postitusi: 463
Räägupesa.
Pilt


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 09.11.2018 13:22 
Kasutaja avatar

Liitunud: 04.04.2003 21:57
Postitusi: 2075
Asukoht: Tallinn
Kompa kirjutas:
Kas siin pipramehi ka on? Justkui jäi millalgi vastav arutelu silma, keegi ostis midagi Soomest vms...
Ühesõnaga, pole enam endal huvi erinevate kapriissete kaunade kasvatamisega tegeleda ja otsin lihsamat varianti kangematsorti vürtside saamiseks, pole vahet, kas räägime piprakaunadest, publist või ekstraktist. Palun konkreetseid linke võimalikelt tuliste vürtside saamiseks.
Vabandan kui küsimus valesse alamteemasse läks.
Piprapoest (pipar.ee) igasuguseid variante ostnud. Ghost pepperit kuivatatud kaunadena, mingite tundmatute tšillide pulbrit ja nii ghost pepperi kui California reaperi kastet klaaspudelis. Niisama toidu vürtsitamiseks jätkub viimastest ikka väga pikaks. Paar tilka portsu kohta annab ausa litri ja mida kauem toit haudub/seisab, seda teravamaks läheb.
Võiku vahele neid kastmeid pigem ei pane, selliseks tarvitamiseks võid sealt samast seeriast midagi lahjemat vaadata, kuid ise kasutan igapäevaseks ülekallamiseks Selveris müüdavat habanero kastet:
https://www.selver.ee/terav-kaste-habanero-wanted-140-g

Täitsa enam-vähem on, aga kui peale avamist korralikult läbi loksutada ja pikemaks seisma jätta, läheb oluliselt teravamaks.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 11.11.2018 23:57 

Liitunud: 27.09.2003 17:48
Postitusi: 453
Asukoht: West-Tallinn
kj kirjutas:
Tommi grill on ka viimase paari nädalaga alla käinud, uus kokk vist.

Huvitav, huvitav, ega ports väiksemaks pole jäänud? Pole nüüd mõnda aega käinud, kuid justnimelt selle tõttu sai toda varem külastatud...

_________________
"Heleroheline Hunday kasaiai 002 SEB nähtud Vabakal."


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 06.03.2019 22:42 
C4V6
Kasutaja avatar

Liitunud: 11.02.2008 13:40
Postitusi: 4180
Asukoht: Kalsarikännit
https://wolt.com/et/est/tallinn/restaur ... e-mustamae

Pilt

Hindele neli või miskit aga no ebareaalne päts nahui. Pakun, et julgelt 600g.
Usun, et lambist kusagilt putkast täna sellise ekvivalendi eest jurakamat asja ei saa. Ma sain kaks väiksmemat söögikorda sellest.
Vahel on liha, friikad, kaste, mingit silo veidi, hapukurki....

_________________
Jerry lee Lewis was the devil
www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 07.03.2019 22:09 
Kasutaja avatar

Liitunud: 31.01.2005 00:24
Postitusi: 711
Asukoht: Tallinn-Keila kiirliin
Eeldan, et kõik teavad aga igaks juhuks jagan infot - täitsa pandavat saslikut saab Tallinnas Rõõmu tänav 2 asuvas Nairi grill-ristorantes. Väike siga on 3,6 euri ja sellest saab tavamõõdus inimene tööpäeva lõunal täitsa okeilt söönuks. Viimaste aastate jooksul on kvaliteet ja hind olnud sama. Toas saab istuda ja meister valmistab liha silme all.

Pilt

_________________
Firebird '83, AZLK 412IE '72, WJ 4,7 '01, Q7 4,2TDI '07, Stella ja Bauhausi aiakäru


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 18.05.2019 22:43 

Liitunud: 14.02.2015 22:26
Postitusi: 104
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

kodune beef jerky
vägagi hot marinaad oli :rokib
630g marineeritud lihast tuli ahjust välja 420g
75 C ja 4 tundi


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 21.05.2019 22:00 
Kasutaja avatar

Liitunud: 30.09.2006 11:00
Postitusi: 422
Asukoht: Tartu
Sheeri marinaadi retsepti.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 22.05.2019 10:52 

Liitunud: 14.02.2015 22:26
Postitusi: 104
Nii poole kilo liha kohta magusam ja vähem vürsti
50ml Worcester kastet
50ml soja kastet
Vedel mesi maitse järgi 25..50ml
Pulbritest lisasin
5ml suitsust paprikat
5ml jahvatatud küüslauku
5ml jahvatatud sibulat
5ml tšilli helbeid.

Sama vedeliku põhjal saab pulbritega maitset timmida
Nt. Olen lisanud 2x rohkem tšilli helbeid
Ja lisaks suitsust chipotle pulbrit.
Ja viimane ports sai extra kanget pipart Trinidad Scorpion kollast pipart.

Ehk baas on ikka olnud Worcester soja mesi küüslauk sibul suitsu paprik aga siis mängin pipraga.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 22.05.2019 10:59 

Liitunud: 14.02.2015 22:26
Postitusi: 104
Marinaadis siis vähemalt 3 tundi
Ja ahjus ka vähemalt 3 tundi kusjuures uks on irvakil ehk puulusika saba on vahel. Ise olen lasknud 4 tundi nii et viimane tund on pöördõhuga


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 07.06.2019 13:50 
Kasutaja avatar

Liitunud: 19.05.2013 12:24
Postitusi: 463
Miks mitte esimesest minutist pöördõhuga? Basturma taadid tegid enda tsehhis tavaliste soojapuhuritega kunagi ja see on randme jämedune toorik. Ehk siis põhimõtteliselt on oluline just õhu liikumine, mitte temperatuur ise. Jerky on juba eos õhuke laast, ahjus tehes võiks isegi kiiremini hakkama saada kui 4h-ga kui kohe vent taha panna.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 07.06.2019 15:00 

Liitunud: 16.12.2004 21:59
Postitusi: 331
Asukoht: lõuna-osariigid
temperatuur on vajalik, et võimalikke pahalasi liha see tappa. 64c oli vist see miinimum, kus enamus baktereid ja haigus tekitajaid otsi annavad.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Söögiteema
PostitusPostitatud: 07.06.2019 16:52 
Kasutaja avatar

Liitunud: 02.12.2006 21:44
Postitusi: 292
Asukoht: tallinn
70kraadi ikka oli vist

_________________
If everything seems under control, you're just not going fast enough


Üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 12903 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 857, 858, 859, 860, 861  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpbb.ee 3.0.7