Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 11:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 75 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5

Kas pooldad otsust/seadust, et 0,5 promilliga võib autoga sõita?
Jah 54%  54%  [ 122 ]
Ei 46%  46%  [ 102 ]
Hääli kokku : 224
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eestlased on roolijoodikud või adekvaatsed 0,5 promilliga ?
PostitusPostitatud: 22.07.2009 22:15 
Kasutaja avatar

ison.ts kirjutas:
tänaval tarbimine peaks olema isegi hollandis keelatud. selle teadmieseks ei pea isegi laia silmaringi omama.

Jah kimud pubis ära ja välja astud ju ikka joobeseisundis :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2009 23:11 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Muide, veidi üle kümne aasta tagasi oli mustal turul toode, mis takistas kopsudes alveooli tasandil alkoholi eraldumist hingeõhku. Hind oli tolle aja kohta kallis (praeguses mõistes muidugi mõttetult odav) ja tudengina testisime seda (kliinikus) korduvalt. Oli selline suuvee moodi vedelik, imendus kiiresti suu/söögitoru/mao limaskestalt ja minuti pärast muutus päris mitmepromilline alkomeetri näit nulliks, samuti polnud hingeõhus alkoholi haisu (õllehais on natuke teine teema:), vist oli nii et toimis mingi pool tunnikest, siis edasi eraldasid kopsud jälle etanooli nii nagu normaalseltki. Kahjuks ei taibanud siis tegeleda spektraalanalüüsi jt asjadega, et oleks saanud teada selle "imerohu" komponendid, samuti ei tea midagi kõrvaltoimetest, aga see toime, millena seda müüdi, oli asjal igatahes olemas. Omal oli autos alati 0.5L pudelike (mõeldud 10ks korraks), aga vargad tegid kord masina tühjaks ja võeti isegi selline kahtlane suuvee sildiga pudel kaasa. Veelgi huvitavam, et hiljem pole kusagilt kuulnud, et turul selline asi liiguks. Äkki keegi on kuulnud sellest?

Sa arstina äkki oskad kommenteerida linnalegendi, et toiduõli võtab ka mingiks minutiks lõhnad ära?
Mulle õpetas seda sõjaväearst :P Ja kiirelt kaineks pidi saama nii et glükoos veeni ja mingi asi p*rse, ma ei mäleta täpselt mis...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 00:37 
Kasutaja avatar

Paraku tean ma inimest, kes miskise 0,7 promillises joobes, läks täiega kihutama ja pani matsu väga mõnuga ikka, ta ei oleks seda kaine peaga teinud.
Ühesõnaga, 0,5 on ka liiga palju, mitte ma ei järelda seda ainult selle ühe inimese puhul, vaid üleüldse ka teostatud katsete põhjal võin öelda, et 0,5 promilli küll lubada ei saa.
See võib olla ka mingi suurema jooma jääk, mistõttu võib see inimene olla üsna halvas seisus, veel hullemas teinekord, kui 1 promillises joobes.
Ei tasu ka seda unustada, et eesti on ühe halvema liikluskultuuriga maa euroopas, seda enam ei saa lubada sellist joovet.
Mina olen endiselt nulltolerantsi poolt, aga minu teada 0,1 promilliga pääseb, mingi teema ju oli?
Inimorganism pidi ju ise ka teataval määral, alkoholi tootma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 01:57 
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:
Paraku tean ma inimest, kes miskise 0,7 promillises joobes, läks täiega kihutama ja pani matsu väga mõnuga ikka, ta ei oleks seda kaine peaga teinud.
Ühesõnaga, 0,5 on ka liiga palju, mitte ma ei järelda seda ainult selle ühe inimese puhul, vaid üleüldse ka teostatud katsete põhjal võin öelda, et 0,5 promilli küll lubada ei saa.
See võib olla ka mingi suurema jooma jääk, mistõttu võib see inimene olla üsna halvas seisus, veel hullemas teinekord, kui 1 promillises joobes.
Ei tasu ka seda unustada, et eesti on ühe halvema liikluskultuuriga maa euroopas, seda enam ei saa lubada sellist joovet.
Mina olen endiselt nulltolerantsi poolt, aga minu teada 0,1 promilliga pääseb, mingi teema ju oli?
Inimorganism pidi ju ise ka teataval määral, alkoholi tootma.

kle tola, riik kus on 0.8 lubatud, on avariisi, õnnetusi ja surmasi 3 korda vähem kui eestis ! ?
Mina järeldan sea, et sa pole just adekvaatne ka kaines olekus ! :devil

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 10:37 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:

kle tola, riik kus on 0.8 lubatud, on avariisi, õnnetusi ja surmasi 3 korda vähem kui eestis ! ?
Mina järeldan sea, et sa pole just adekvaatne ka kaines olekus ! :devil

Ära võrdle eestlasi kellegi teisega. Me ei ole sellised. Me oleme hullemad. Ise oled ka siit jooksu pannud ju. Järelikult saad aru. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 12:29 
Kasutaja avatar

_siim_ kirjutas:
ison.ts kirjutas:
ja tere tulemast lai silmaring. selliseid laiasilmaringiga tüüpe on igas klubis ja mujal avalikes kohtades oma rooja sees väherdamas nähtud küll ja küll.

tola :D mis sa arvad et ma roniks üldse sellisesse urkasse nagu klubid on w :D
roojas vähkrevate wannabe-de juurde :D

Küll me varsti saame ka eestis savu tõmmata :rokib

see , et sa kodustes tingimustes ennast samakast ja kanepist külili tarbid ei tee sind mingist klubi või tühermaa narkarist küll tervamaks.
nii lolli pollitikut tõenäoliselt ei ole olemas , kes hakkaks eestis mingi käputäie kanepi kimujate pärast oma poliitiku karjäärile lõppu sepitsema algatades eelnõud kanepi legaliseerimiseks.
lisaks on meil üks ministeeerium võitlemas päris mitme kompaniiga afganistaanis. põhimõtteliselt surevad ja jäävad vigaseks ka paljud teie endi tuttavad, sõbrad või sugulased seal . nende ja liitlaste üks eesmärke on ka hävitada sealne narko kasvandus.
väga naljakas oleks kui nüüd üks ministeerium hakkaks hoopis taotlema selle sama saasta legaliseerimist , mille vastu teine oma inimeste elu ja tervisega riskides võitleb. nonsenss.
sinusugused vennad oma piibuotsast eriti kaugele ei näe ja põhjuseks on see , et teil on laia silmaringi asemel pidevalt "laisilmaring".
kui mingist legaliseerimisest üldse rääkida siis jah pigem kodustes tingimustes samaka ajamine või kasvõi selle 0,5 promilli lubamine pulkade taha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 12:34 

veidike OT aga mõelge eesti majanduskasvule, kui legaliseerida kanep. Terve eesti oleks turiste täis, ja majanduskriisi poleks enam. :D . Mõelge veel sellele, kui legaliseerida kõik narkootilised ained, Eestist saaks 1 rikkamaid riike maailmas :devil :smokin .

(ärge võtke mu juttu nüüd nii tõsiselt, nagu ma ise mingi narkar oleksin.)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 15:12 

ghozt kirjutas:
Mõelge veel sellele, kui legaliseerida kõik narkootilised ained

Ma ei oskaks ilmselt uneski tagajärge ette näha, kuid ainult kanepi legaliseerimise poolt olen minagi kahe käega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 15:38 

ison.ts kirjutas:
see , et sa kodustes tingimustes ennast samakast ja kanepist külili tarbid ei tee sind mingist klubi või tühermaa narkarist küll tervamaks.

Ära aja lolli juttu. Samakat võid sa ise kodus juua, kui huvi on.
Kanep on looduslik ravimtaim. "Klubi narkar" aga tarvitab keemiat enamasti.

Muide alles eile oli telekas juttu, et kas ühiskond oleks valmis kanepi legalseerimiseks
http://www.reporter.ee/2009/07/22/krimi ... erimiseks/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 16:44 
Kasutaja avatar

Prae kõrvale õlut võttes nüüd küll 0.5 sisse ei tule. Mina igastahes ei poolda. Mingi 0.2 võiks nt max olla, jääknähtude jms tarbeks siis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 16:58 
Kasutaja avatar

ghozt kirjutas:
veidike OT aga mõelge eesti majanduskasvule, kui legaliseerida kanep. Terve eesti oleks turiste täis, ja majanduskriisi poleks enam. :D . Mõelge veel sellele, kui legaliseerida kõik narkootilised ained, Eestist saaks 1 rikkamaid riike maailmas :devil :smokin .

(ärge võtke mu juttu nüüd nii tõsiselt, nagu ma ise mingi narkar oleksin.)

Täpselt, nagu SMS laenude/kasiinode jne(kauboi kapitalismi piiramise võimatusega) puhul siis Ansip ütleks ka kanepi puhul et kui inimene on nii loll et seda teeb siis kes olen mina et teda takistada. :D Põhiline et aktsiis ja käibekas laekub ju.
Reformile vihjata et K-meestel popp ja noortepärane valimisplatvorm olemas juba:
http://www.youtube.com/watch?v=XMz_2fG34Cc
Ja varsti räägibki peaminister et ega me Hollandist kehvemad pole.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 17:28 
Kasutaja avatar

mina ka ei poolda seda 0,5, sest isegi kui reaktsioonikiirus m6nel säilib, siis tavaliselt l6vid poevad p6ue juba peale esimest 6lut ja sealt edasi pole vaja enam palju m6elda.. ja arvan et olen "kerge joobe" ja jääknaähtutest tulenevate lollustega piisavalt kokku puutunud, et seda väita.( ei räägi hetkel endast..)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 17:43 
Kasutaja avatar

Lause põhirõhk ja mõte siiski enda külili tõmbamisel. Vahet ei ole millest või kus kohas sa seda teed. ole sa pilves keemiast või looduslikust pasast. See loodusliku ravimtaime juttu on küll väga armas. Mingil põhjusel see selleks ametlikult siiski kuulutatud ei ole. Ära oma pead muidugi vaeva miks. Ja kui lihtsatest ritta seatud sõnadest enam aru ei saa siis siinkohal soovitakski nüüd tarbimine lõpetada. Usu mind , et aju pikas perspektiivis töötab siis teravamalt ja hakkad aru saama , millest inimesed tegelikult räägivad.
Keegi võiks pigem teha uurimus töö selle kohta , kas igasugused vanjad ja voovad loobuksid kangema kraami tarbimisest ja hakkaksid oma tarbeks ise hoopis kanepit kasvatama. ja kas sellega kaasnevalt väheneksid vargused ja muud narkoga seotud kuritööd. lihtsalt lalaisemine , et kanep on ravimtaim ja mu tulevastele lastele hää ja mõnus ajaviide ei vii küll mitte kuhugile.
tuleks tagasi selle ühe õlle juurde , mida võiks prae kõrvale võtta. tegelikult ma arvan , et enamus inimesi ei teagi millla neil see 0,5 staadium kätte jõuab. arvataksegi , et prae kõrvale 1 õlle või kerge vein ongi normaalne ja võib kohe pulkade taha istuda. sellle koha pealt enamus räägiku iseenda eest. mõni kogukam ongi põhjendatult kindel , et see kogus talle ei tee midagi. siit hakkab asi arenema. norm muutuks õige pea 0,5`st üheks-kaheks õlleks. keegi ei arva et ta teistest kehvema kandmisega saab olla. jooda nüüd need 1-2 õllet lõunaprae kõrvale noore alles load saanud rohelisele sisse ja lase too aktiivsesse linnaliiklusesse tipptunnil
või võtame nüüd mõne ca 50 aastates ära joonud maksaga papi. arvestades nende iga ja meie ühiskonnas siiani valitsenud joomis kultuuri siis usun küll, et 1 õlle oleks juba neile liiast.
ise katsun sättida oma elu nii , et saaks head napsu või üritust ka pikemalt nautida. ja ei pea pärast muretsema selle pärast kuidas kodu või hommikul tööle pääseda. prae kõrvale õlut ei tarbi juba sellel põhjusel , et väga kummaline oleks selliste lõhnadega peale lõunat töö juurde ilmuda. ja tõesõna kui ma peaksin ise kusagil oma asju ajama ja kliendi teenindajal lõhnad küljes ja joogise olemisega siis kutsuks ka politsei kohale. veel hullem kui mõi minu alluv arvaks , et ta võib lõhnadega sellepärast tööle tulla sest 0,5 roolitaga on ju lubatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 17:54 
Kasutaja avatar

Kui jutt läheb teemale kanep vs alko, siis alko on kordades ohtlikum ja kahjulikum kogu inimkonnale, aga millegi pärast legaalne :D

Kui palju kurjategijaid on tabatud kanepijoobes ?

Oh ja palju neid veel surnud sellesse maagilisse meelemürkion ? :D

Kanep püsib veres paar nädalat, seega 2 nädalat tagasi tõmmatud suits ei näita joovet vaid aine olemasolu organismis, millega seda nüüd aga tuvastada, kas inimesel on joove või mitte.
Paar aastat tagasi oli eestis juhtum, kus vend tõestas ära, et tuli nädal enne "vahele jäämist" Hollandist ja pässes kohtus puhta nahaga sellest supist.

0.5 ... enamus Euroopast saab sellega hakkama, aga lugedes siinseid kommentaare, siis on võis tõesti parem kui see eestis -0.3 peale alandatakse veel :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 18:01 
Kasutaja avatar

pigem püsib kanep organismis ikka 3 päeva peale selle kasutamist, olen mina kuulnud?
Ja nagu Viktor rääkis, on minusilmis samuti kanep kordades ohutum kui alkohol, kanepi mõjuall inimesed on adekvaatsed ja suudavad korralikud olla, alkohol teeb suure osa inimesi härjaks, julgeks ja muidu aktiivselt negatiivseid tegevusi tegema..
jne jne jne .

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 75 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis