Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 10.05.2025 19:58

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: K: kondeka kohta
PostitusPostitatud: 14.11.2009 17:49 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
tegelikult tapab see teie aku kordades kiiremini kui muidu !

Kust kohast selline teadmine nüüd pärineb? Äkki seletaks lähemalt kuidas üks kondekas aku ära tapab?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2009 17:55 
Kasutaja avatar

jarxz kirjutas:
ViktorT kirjutas:

Kust kohast selline teadmine nüüd pärineb? Äkki seletaks lähemalt kuidas üks kondekas aku ära tapab?

Tavaakud EI OLE kiireks täis/tühjaks laadimiseks mõeldud, selleks on deep cycle akud ?
Kui kodekas nüüd vahetpidamata KIIRELT seda vcoolu akust küsib, siis peab see ka täis laetud saama ?
Edasi mõtle ise :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2009 18:14 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
jarxz kirjutas:
ViktorT kirjutas:

Tavaakud EI OLE kiireks täis/tühjaks laadimiseks mõeldud, selleks on deep cycle akud ?
Kui kodekas nüüd vahetpidamata KIIRELT seda vcoolu akust küsib, siis peab see ka täis laetud saama ?

Kondeka voolu mahtuvus on ju nii väike, see ei tõmba elusees sul akut kiirelt tühjaks, see vool mis kondekas on on üli väike võrreldes akuga. Võimendid on ikka need mis sul aku tühjaks tõmbavad, ega kondekas sul niisama voolu ju ei tarbi. Ilma kondekata tarbib võim ju samapalju voolu(ok, kondekal on ka sisetakistus, et sinna läheb ka osa voolu kaduma) aga kondekas on ainult see vahepeatus kuhu osa voolu salvestatakse ja akule ei tohiks küll see mõjuda nii, et aku eluiga nüüd tunduvalt väheneks.
Vähemalt mina saan asjast nii aru.
Las mõni targem inimene räägib ka kaasa sellel teemal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2009 18:21 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:

:bs
Võimendi küsib siis seda voolu aeglaselt ja ilusti V :lol
Olukord on vastupidine. Võim tarbib hetkeliselt suurt voolu--kondes on see olemas--akule see suur järsk tarbimine ei jõua kuna konde annab osa voolust. Võim enam suurt voolu hetkel ei tarbi siis laeb konde end täis. Praktikas tulede vilkumine kaob või jääb vähemaks.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2009 18:30 
Kasutaja avatar

Et siis kondekas on see vajalik vool olemas võimendite jaoks, mis on nagu nii imepisike, mis ei koorma akut ?

Mul on jummala savi, ostke või kilode viisi neid, ma enam ei viitsi, tegin yhe teema kondekate teemal, kus on praktiliselt, puust ja punaseks teile selgeks tehtud nende mõttetus, oma asi kui omas mullis edasi elada tahate.

Powercaps FTW :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2009 19:31 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
Mul on jummala savi, ostke või kilode viisi neid, ma enam ei viitsi, tegin yhe teema kondekate teemal, kus on praktiliselt, puust ja punaseks teile selgeks tehtud nende mõttetus, oma asi kui omas mullis edasi elada tahate.

Ma tean väga hästi, et kondekast ei ole enamasti mingit kasu ja, et on pigem kahju aga väita, et aku sureb selle pärast poole kiiremini ära on ka vale.
Ma saan aru, et sa tahad inimesi harida oma Talk Audiost saadud teadmistega aga üle ei tasu ka pingutada selle laitmisega. Kondekas ei ole enamasti absoluutselt vajalik asi aga kindlasti on ka teatud olukordi kus ta aitab mingil määral.
See kas ta õigustab seda kulutatud summat on igaühe enda otsustada. Mina olen näiteks kondekat kasutanud mõnes süsteemis ainult selle pärast, et sealt pealt on hea kaableid jagada ning sellepärast, et kaabli jagamisblokid ja voltmeeter eraldi tuleks poole kallim osta.
Kõik ei ole nii must ja valge alati.

Proovi natuke tolerantsem olla :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2009 19:35 
Kasutaja avatar

jarxz kirjutas:
ViktorT kirjutas:

Ma tean väga hästi, et kondekast ei ole enamasti mingit kasu ja, et on pigem kahju aga väita, et aku sureb selle pärast poole kiiremini ära on ka vale.
Ma saan aru, et sa tahad inimesi harida oma Talk Audiost saadud teadmistega aga üle ei tasu ka pingutada selle laitmisega. Kondekas ei ole enamasti absoluutselt vajalik asi aga kindlasti on ka teatud olukordi kus ta aitab mingil määral.
See kas ta õigustab seda kulutatud summat on igaühe enda otsustada. Mina olen näiteks kondekat kasutanud mõnes süsteemis ainult selle pärast, et sealt pealt on hea kaableid jagada ning sellepärast, et kaabli jagamisblokid ja voltmeeter eraldi tuleks poole kallim osta.
Kõik ei ole nii must ja valge alati.

Proovi natuke tolerantsem olla :)

Anna andeks, striitreissi infotabel on ülim :beer
Mis vahet seal on KUST see info tuleb ? Tähtis on see, et see tuleb kogenenud, teadjatelt ja pädevatelt inimestelt ?
Kui sina sündisid targana õi oled kogu oma teadmised siit ammutanud, siis siirad vabandused :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2009 19:43 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
Anna andeks, striitreissi infotabel on ülim :beer
Mis vahet seal on KUST see info tuleb ? Tähtis on see, et see tuleb kogenenud, teadjatelt ja pädevatelt inimestelt ?
Kui sina sündisid targana õi oled kogu oma teadmised siit ammutanud, siis siirad vabandused :)

Minu jutu point on selles, et ei maksa selle laitmisega üle pingutada ja liialdada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2009 20:21 
Kasutaja avatar

Tegelane5 kirjutas:
Võim tarbib hetkeliselt suurt voolu--kondes on see olemas--akule see suur järsk tarbimine ei jõua kuna konde annab osa voolust. Võim enam suurt voolu hetkel ei tarbi siis laeb konde end täis. Praktikas tulede vilkumine kaob või jääb vähemaks.

ViktorT kirjutas:
Et siis kondekas on see vajalik vool olemas võimendite jaoks, mis on nagu nii imepisike, mis ei koorma akut ?

Kuskohast sa seda võtad mu vastusest et akult ei tarbita midagi? Konde aitab nagu sel juhul kui on bassilöök, bassilöökide vahelisel ajal konde laadub. See sinu tookordne näide aga oli see kui puhast siinust lasti. Sellisel juhul tõesti pole kondest kasu.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.11.2009 21:03 
Kasutaja avatar

no ma panen samas selle konkreetse auto pagassist ka pildi

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.12.2009 14:01 

ViktorT kirjutas:
Mis vahet seal on KUST see info tuleb ?

Ei olegi vahet - peaasi, et see oleks ÕIGE info.
Jutt kondeka kahjulikkusest EI OLE õige info.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.12.2009 14:28 
Kasutaja avatar

Haramount kirjutas:
ViktorT kirjutas:
Mis vahet seal on KUST see info tuleb ?

Ei olegi vahet - peaasi, et see oleks ÕIGE info.
Jutt kondeka kahjulikkusest EI OLE õige info.

:D

Akut sööb ta kiiremini, kui süsteem ilma kondekata, on see kahjulik või mitte, otsustab igaüks ise !

Pikem postitus selles teemas:
viewtopic.php?f=12&t=11085&p=103277&hilit=power+cap#p103277

Ja kirjutatud asjatundja poolt ja ma usun et ON õige :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2009 17:28 

Oh jahh, SPLimehed :)
Tead, see aku kulumise-kulutamise jutt on üks paras savipätsi demagoogia. Midagi pole teha, aku ongi kulumaterjal ja autokonstruktorid on selle veel eriti kulumaterjaliks peksnud. Iga auto käivitamine hävitab mingi osa akust ja kui aus olla, siis kõige hullem on veel selle laadimine - isegi happeakut ei tohiks laadida nii, et genekas otse klemmide külge ja brõnn-brõnn. Mingi alla 10F kondeka lisamine elektrisüsteemi ei muuda tegelikult korraliku aku jaoks praktiliselt midagi. Samas võimendi jaoks muudab. Aku on oma olemuselt uimane elajas ja ei jõua kiirele voolutarbe muutusele reageerida - koormusel (võimendil) on sellest poogen ja järelikult (vastavalt Ohmi seadusele) kukub pinge. Kondekas jõuab sellise hetkelise pingelangu siluda - enamaks teda ei jätku, kuid pole ka vaja, kuna MUUSIKAS on selliseid "suure tarbimise kohti" väike protsent ajast. Pidevat perioodilist koormust (näiteks siinust) kondekas toetada ei jaksa. Piltlikult - aku on nagu pelleri veetoru ja kondekas nagu loputuskast. Veetoru "mahtuvus" on suur, kui vaja uputab sul terve maja üle, aga näe, jumpstüki allapühkmiseks survet ei jätku. Loputuskasti mahub küll vähe aga see-eest, kui sealt tuleb, siis mehiselt.

Kui Sa mind ei usu - võta aku, võta konde ja võta võimendi koos valjukaga. Pane ostsillograaf pinge mõõtmiseks peale ja vaata, mis toimub. Kondega ja kondeta. Ainult, et las võimendi mängib ikka reaalset MUUSIKAT, mitte siinust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2009 22:28 

väga hästi seletatud. :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2009 22:34 
Kasutaja avatar

Haramount kirjutas:
Oh jahh, SPLimehed :)
Tead, see aku kulumise-kulutamise jutt on üks paras savipätsi demagoogia. Midagi pole teha, aku ongi kulumaterjal ja autokonstruktorid on selle veel eriti kulumaterjaliks peksnud. Iga auto käivitamine hävitab mingi osa akust ja kui aus olla, siis kõige hullem on veel selle laadimine - isegi happeakut ei tohiks laadida nii, et genekas otse klemmide külge ja brõnn-brõnn. Mingi alla 10F kondeka lisamine elektrisüsteemi ei muuda tegelikult korraliku aku jaoks praktiliselt midagi. Samas võimendi jaoks muudab. Aku on oma olemuselt uimane elajas ja ei jõua kiirele voolutarbe muutusele reageerida - koormusel (võimendil) on sellest poogen ja järelikult (vastavalt Ohmi seadusele) kukub pinge. Kondekas jõuab sellise hetkelise pingelangu siluda - enamaks teda ei jätku, kuid pole ka vaja, kuna MUUSIKAS on selliseid "suure tarbimise kohti" väike protsent ajast. Pidevat perioodilist koormust (näiteks siinust) kondekas toetada ei jaksa. Piltlikult - aku on nagu pelleri veetoru ja kondekas nagu loputuskast. Veetoru "mahtuvus" on suur, kui vaja uputab sul terve maja üle, aga näe, jumpstüki allapühkmiseks survet ei jätku. Loputuskasti mahub küll vähe aga see-eest, kui sealt tuleb, siis mehiselt.

Kui Sa mind ei usu - võta aku, võta konde ja võta võimendi koos valjukaga. Pane ostsillograaf pinge mõõtmiseks peale ja vaata, mis toimub. Kondega ja kondeta. Ainult, et las võimendi mängib ikka reaalset MUUSIKAT, mitte siinust.

Lisame siia ühe väikse tõiga, et deeb cycle akud ongi seda koormust loodud taluma, ehk siis tühjaks/täis laadimist ja pingeid mis selle kõigega kaasneb.
Ehk siis odavaim turul olev on Optima Yellow Top Aku.
Jah kõik kulub, aga osad tooted kuluvad lihtsalt aeglasemini. Nagu suverehvid suvel aeglasemini kui talverehvid, olgugi, et oma töö teevad ka viimati mainitud ära. Mis sest et müra on suur ja kulumine 3 x kiirem.
Soovitan jätkuvalt süübida kondekate teemasse, millele viitasin eelmises postis :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis