4a hiljem on suht keeruline tuvastada, kes mida ütles või lubas. Kas ütles sulle "sarniirid vaja vahetada" või a la "esisillas on kolin, sarniirid või miskit vajab vahetamist"? Seda täna ju ei mäleta enam keegi. Samuti äkki 4a tagasi digital polnud autoärikas, sa kontrollisid ju praegust hetke.
See töökoja teema kisub arvatavasti ka pigem eelkõnelejate valdkonda. Lihtsalt kui näiteks digital oleks sarniirid ära vahetanud oleks kolin väiksem olnud või poleks üldse häirinud ja sa poleks üldse töökotta läinud. Mul on analoogne näide, eelmine suvi müüsin 2003 Audi A4. Mitte ühtegi kolinat ei olnud ja auto oli heas korras. Viisime AudiHooldusse kontrolli ostjaga. Tuvastati, et mingi hetk tuleks tagumised piduriklotsid ära vahetada ja mingid puksid hakkavad ka vaikselt pragunema. Remondiarve 7000.-, mida loomulikult ostja tahtis kohe hinnast alla saada. Sai siis ka seletatud, et täna ei ole ju ühtegi häirivat kolinat ja see on kõik siiski alles tulevikumuusika. Teine näide, töökaaslane käis Forssis oma auto klimmat remontimas ja vaadati ka auto üle. Soovitati esimesed piduriklotsid ära vahetada. Ostsime piduriklotsid mujalt ja lasime ühel minu tuttaval ära teha. Pärast selgus, et klotsidega oleks veel kes teab kui palju sõita saanud. Ikka oma 5 mm oli seda klotsi seal vähemalt peal. Ehk töökoda loomulikult pakub sellisel juhul sulle võimalikud vahetust vajavad asjad. Kui nad oleks ainult sarniirid vahetanud, aga näiteks stabika varda pärast oleks ikka mingi väike kolks jäänud suuremates aukudes näiteks, oleksid sa ju suure kisaga sinna töökotta tagasi läinud. Samas kui oleks sarniirid enne vahetatud ja proovisõidul see kolks poleks sind häirinud, siis ei oleks sa hetkel ju siin ka kurja häält teinud.
Loomulikult ei tea me siin selle auto seisu, aga 4a hiljem on nõme kedagi süüdistama hakata. Pretensioonid oleks ikka kohe pidanud esitama. Mul ühel sõbral ka mingi aasta hiljem helistas auto ostja jurist, et nüüd on seis selline, et autole oli vaja teha 25000 eest remonti, et makske nüüd ära, auto ise maksis vist mingi 45000. Sõber saatis pikalt, nüüd vist sellest juba paar aastat möödas, aga rohkem pole ühendust võetud

. Kusjuures ostja ise oli selline, et lasi ainult auto käima panna korra, proovisõitu ei teinud ja küsis millal ARK-sse lähme.