Kõigepealt tahaks öelda, et olen alati nautinud Veerpalu häid sõite ja talle kaasa elanud.
Aga praegune probleem on natuke lihtsam kui dopinguskandaal.
Kõik need kahepalgelised või oma arvamust mitte kunagi muutvad inimesed peaks mõistma, miks nad nii käituvad. Kas te kujutate ette, et peate ühel päeval valima, kas kultuurkapital annab raha Viljandi puhkpilliorkestrile või Võru klaverikoolile. Keegi meist ei vastaks, kuna me ei tea ja ei huvita ka.
Aga kui arst küsib teie vanaema tervise osas, kas teha veel üks operatsioon või panustada heale taastusravile. Vastama peab, sellest ju sõltub nii palju, samas ei tea me sellest ikka mitte midagi ja arst võib ju soovitada seda, mis talle kasulikum või lihtsalt eksida.
Kirglik kaasaelamine spordisangaritele on täiesti võrreldav oma lähedaste käekäigu jälgimisega. Paraku ei tea 99,99% siin teemas sõnavõtjatest mittekuimidagi dopingureeglite, testide ega ka organisatsiooni kohta. Aga me peame avaldama arvamust, kuna tegu on kõigile teada-tuntud suusataja juhtumiga.
Kõike pole võimalik enne selgeks õppida aga veidi ettevaatlikum tasuks oma mõtete avaldamisel siiski olla.
Nii palju kui mina aru saan siis:
*tangupudruga ei saa tartu maratonil ka 15 sekka. Vaja on vähemalt energiageeli ning valgurohket toitu treeningperioodil ning 10 0000 asja veel.
*Kõik sportlased treenivad kõvasti ning eelistavad vanaema söökidele veidi eesmärgipärasemat.
*Iga tippsportlase meeskond võib millegagi arvestades eksida, kuid samamoodi ei saa väita, et WADA on eksimatu.
Arutelu õhus hoidmine on tervitatav, kuid väitmine "ma ei usu, et tegi" või "kindlasti tegi" on natuke lapsik.
Veidi asjakohasemat infot ka, mis segadust juurde külvab ja mitte midagi selgeks ei tee:
http://doctorjaan5.wordpress.com/2011/0 ... lla-suutu/Palju rohkem lugemisainet kui kõik viimase aja ajalehed kokku!