Scaletta kirjutas:
Varsti minek Logistikapataljoni, aga miskipärast valdab väike pettumusepisik sees. Sooviksin enne vähekene teavet neilt, kes Logistikapataljonis käinud on, eriti 11 kuu vennad. Kas jäite rahule, põnevust jagus? Kuidas seal üldse tegevus on, võrreldes teiste Eesti pataljonidega? Mulle igatahes tundub kuidagi mannetu see log.pat võrreldes Tapa või Kuperjanoviga. Eriti see keset Mustamäe magalat olemine. Mille ümber tegevuse peamiselt tiirleb, kas rõhku on pandud ainult transpordile/logistikale või ka nt jalaväele või muudele liikidele, kas tehkase pauku ka ikka + metsalaagrid, linnalahingud jne? SBK on nagunii samasugune, aga millised on võimalused pärast SBK läbimist? Kas ainult autojuhid, mingid remondimehed, logistikud või saab Nak'i ka minna? Isiklikult roolikeeramine väga ei huvitaks, sooviks rohkem allohvitseriks saada, millised on jaoülemate tegevused seal? Kus kohas väljaspool pataljoni müüre väljaõpe peamiselt toimunud on? Kas Logistikapataljon tervikuna või mõni kompanii sellest ka Kevadtormil osaleb, uurisin netist, aga ei leidnud (see oleks küll kuradi kahju kui mitte

) Palju küsimusi, kuid oleksin info eest tänulik
Samas küsin, kas keegi on saanud pärast komisjoni mingi avalduse või asjaga teenistuskohta vahetada?
Krt selle jutu peale oleksid mujale ka saanud, küsinud kohe. Aga kui sul 6 juuli minek, siis läheb nadiks. Üldjuhul on tegu tagalapataljoniga, ja tagala tähendab meditsiin, transport, remont, toitlustus. SBK on igalpool suht sama pointiga, aga logistikas pidi lebo olema. Just tulin linnast ühe seal kaadris oleva vennaga, ja ühe seal teeninud vennaga. Pauku saate teha, linnalahinguid on vist nädal aega ette nähtud teile. Metsalaagrid on ka mingid ikka. Aga üldjuhul on tegu sellise väeosaga, kus rasket metsaelu ja sõdurielu ei näe, samas näeb vägevat rasketehnikat. meie ajal viidi vennad metsa ka PASIdega, samas me pole näinudki ühtegi. Recoveryd, ja MB "piisonid" on remondikompaniis, piisone peaks maailmas vist alla 10 olema 9 milli eeku maksab masin. Meditsiiikompanii, kus sisuliselt rekkapealt tuleb terve haigla välja. kevadtormil istud seal nagu korteris, magad kanderaamil ja 220v seinast võtta. Toidukompaniiga kursis nii ei ole, aga süüa saad logedalt sealt. Transpordil peaks ka need mõnusad 6x6 dafid olema.
Väliõppustel käivad minuteada seal kuskil jägala vanas sõjaväeosas vms. Allohvitseriks saad siis kui sul huvi on ja kui sul isikomadused sobivad, ehk üldjuhul asjalikumad ja sellised vennad kes oskavad midagi teha ja öelda, lähevad NAK-i ja saamatumad või need, kes pidevalt soiuvad ja protestivad jms ei meeldi, või lihtsalt vaiksed on, lähevad üldjuhul autojuhiks.
Ma ei mäleta kas see oli logistikas, aga kuskil peaks olema see surnumatjate rühm, kes sõjaajal laipu veavad ja matavad. Meil olid üks jagu, kes õppuste ajal saureriga kaltsunukke vedas ja mattis ja nende nimesid üles kirjutas
Jaoülemad on ikka jaoülemad. Igal jaol on oma tegevusala. Ala evakuatsioonijagu, puksiirijagu, köögitoimkond vms transpordijagu. jaoülemas tavaliselt jaos 1-3 autot, ise istub ühe kõrval. saab käsu et kust ja mida, ja peab lihtsalt vaatama et õiged asjad autopeale.
Ise olin Meditsiinis evakuatsiooni jao ülem. (sõjaväe kiirabi) Küll Kupis. Mul oli 3 autot, igas 3 meest. st 9 meest jaos. Mulle tuli käsk et sellel ja sellel ajal on seal oodata lahingut, palun olge valmis positsioonidel see ja see, mina jagasin autod ära. Ja pidin tagama et nad suudaksid pidevalt vastavalt vajadusele tegutseda, et vahele ei jääks jms. Samuti kui lendasime mingile suuremale jamale kohale (ala 20 venda surnud-haavatud) siis mina jäin oma kahe mehega sinna, nemad andsid esmaabi, mina tegin ära esmase triaazi(pmst see et kes kui tõsiselt vigastatud ja kui kiiresti tuleb ära viia/abi anda) ja suunasin ülejäänud evakogruppide tööd ja äraviimist(kes jäid kohale abi andma ja kes läksid viima) Samuti tagalas ära paigutama haiglatelgi, sest need vennad seda ei õppinud ise. Samuti pole kasu meil olnud aspirandist, kes eelkõige õppis mingit taktika jms värki aga seda meditsiinipoolt ei jaganud, seetõttu tegime meie enamus plaanid ja paigutused ja tema käis paberiga käske saamas. Samas evakode meeskonnad saavad ka parameediku paberi. See paber maksab tsiviilis ala 20k krooni, või aasta otsa koolipinki. Hiljem sellest palju kasu, ala tööjuures oskad esmaabi jms. Mina läksin pärast seda kiirabisse tööle selle paberiga ja olen siiamaani kooli kõrvalt seal. Suht norm ametikoht kooli kõrvalt käimiseks. Seetõttu soovitan seda teed käia kui sul paratamatult see Logistikapatt silme ees. Sest ainsad alad mis seal rahalist kasu omavad ongi autojuht või meedik.
Samas kui meedikuks lähed seal, siis peab sul olema keskharidus käes (muidu seeruks ja jaoülemaks väga ei panda nagunii) prille ei tohtinud olla, ujuda pidi oskama, NATO testis olid mingid punktid ka, mis pidid saama, jms nõuded, et päris igat lohhi ei võetud sinna
Loodan et said minust mingit kasu siin