Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 15:31

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 58 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Parkimismajad, kaubanduskeskuste parklad jne.
PostitusPostitatud: 06.08.2011 02:31 
Kasutaja avatar

Sageli on kuulda vandumist ja kirumist parklatest saadavate värvikahjustuste üle. Viidatakse nii lastele, vanainimestele ja lihtsalt hooletutele ja hoolimatutele inimestele, kes siis autoustega parklanaabrid mõlki peksavad.
Siis on omaette kategooria parklas joonte peale või valesti vahele parkinud sõidukite pildistajad. Nendele piltidele reageerijaid on ka erinevaid - mõni ärritub ja sõimab, mõni õigustab valesti parkimist auto hoidmisega.

Kõik eelnimetatud asjad kokku oleks kergesti vähendatavad, kui mahajoonitud parklakohad vastaksid normaalsele sõiduauto mõõdule. Et sellel üleüldse mahuks etteantud ruudu piires ust avama, oma pagasit sisse või välja tõstma. Samuti ei ole laste ja vanurite vedamine kuritegu - ka nemad peaksid mahtuma ilma kaaskodanike vara kahjustamata autosse sisse või välja.
Oleme näinud mitmed kodanikualgatuse korras tehtud proteste - teede halvale seisukorrale viitamiseks 10 km/h kleepsud autodel, kütusehinna vastu peetav statoili/neste boikott jne.
Kas oleks olemas mõni akstsioon, mis paneks parklapidajad labase isikliku kasuahnuse hetkekski unustama ja kauplust stressivabamaid inimesi täis korjama?
Pargiks massiliselt risti joontega, siis ei viitsiks keegi neid pilte ka teha. Või midagi muud, aga et sõnum jõuaks kohale.

Ma ei tea, palju nendest mistahes protestidest mingilgi määral asju muutnud on, aga lõpmatuseni vaikselt kannatades endale pähe urineerida lasta on ka kindel viis, et mitte miski ei muutuks.
Täna märkasin, et taas on mõlemad auto küljed innukalt parklamõlke täis taotud.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Parkimismajad, kaubanduskeskuste parklad jne.
PostitusPostitatud: 06.08.2011 07:35 
Kasutaja avatar

Tegelikkuses on parklaid omavad/haldavad firmad kursis,et autod ei mahu enam joontevahele ära ja tekivad mölgid.
Näiteks Rävala parkimismaja reklaamis vahepeal,et nende joontevahed on laiemad.Vaevalt see niisama laiemaks jooniti.
Aga enamused teevad pigem reklaami,et meie parklasse mahub 5000 auto vms
Aga loodan ka mina,et saab varsti kuskil mölgihirmuvabalt parkida.
Ise sõiduautoga pargi tavaliselt parkla taha otsa,kus on tühjem.aga kaubikuga...sinna kuhu juhtub:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 10:24 

Igaühe vaba valik, kas trügida otse ukse ette või panna 50m kaugemale kus teisi autosid väga palju ei ole. Jah okei, reede õhtul vms on parklad kõik täis aga pole mina 5a jooksul saanud ühtegi parkla mõlki ja auto pole ka mingi micra vms. Vinguda võib iga asja kallal aga mõnikord tasub endale ka otsa vaadata ja küsida, et mida mina teha saan, et olukorda paremaks muuta. Oleks need parkimiskohad suuremad, siis kisaks keegi siin, et parkida pole kusagil ja parklad alalõpmata täis.

Võin siin lahendusi ka pakkuda vastavalt teemapüstitusele:

vali parkimiskohta ja ära ise trügi kõige kitsamatesse kohtadesse
vali kohta, kus poes käid
vali väiksem või kaitstum auto(küljepeal liistud, mis ei lase uksega vastu plekki kopsida)
kasuta ühistransporti, kui autoga liiklemises kõik nii halb on

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 10:59 
Kasutaja avatar

Mph kirjutas:
Igaühe vaba valik, kas trügida otse ukse ette või panna 50m kaugemale kus teisi autosid väga palju ei ole. Jah okei, reede õhtul vms on parklad kõik täis aga pole mina 5a jooksul saanud ühtegi parkla mõlki ja auto pole ka mingi micra vms. Vinguda võib iga asja kallal aga mõnikord tasub endale ka otsa vaadata ja küsida, et mida mina teha saan, et olukorda paremaks muuta. Oleks need parkimiskohad suuremad, siis kisaks keegi siin, et parkida pole kusagil ja parklad alalõpmata täis.

Võin siin lahendusi ka pakkuda vastavalt teemapüstitusele:

vali parkimiskohta ja ära ise trügi kõige kitsamatesse kohtadesse
vali kohta, kus poes käid
vali väiksem või kaitstum auto(küljepeal liistud, mis ei lase uksega vastu plekki kopsida)
kasuta ühistransporti, kui autoga liiklemises kõik nii halb on

See on küll Tallinna arvestades väga elukauge arvamus, et 50 meetri kaugusele parkimine kuidagi aitab. Ka täiesti tühja parkla kõige kaugemasse serva parkimise järel auto juudrde tagasi tulles on raudpolt keegi sulle nii tihedalt külje alla surunud, et autosse ei saa.

Pargin niikuinii juba aastaid äärmistele kohtadele, et mõni automargivihkaja ei leiaks taas põhjust foorumitesse minu auto parkimise piltide üle nutma tulla. Niikuinii on iga Iiri kalkunikitkuja või lauda põrandapesija nii tähtis ärimees, et peab ukse ees terve oma suguseltsiga kokkutulekuid korraldada saama.

Sellest soovitusterivist ma väga midagi ei arva, ei taha solvata kedagi. Aga ise ostaksid endale teise auto, kui keegi foorumis soovitaks seda teha?
Kui suuremate autode omanike kommentaare vaadata, siis näib, et probleem on olemas. Lihtsalt ninasse kargav targutamine ei ole siinkohal kuidagi abiks või edasiviiv.

Ma olen ühest teisest eestikeelsest suurest autofoorumist samasisulist teemat sirvinud viimastel päevadel, seal on vaidlus üsna tuline.
Ja ainult "vaba valiku" üle mitte poodi minna ei saa nagu väga rõõmustada. Kui väikseks peaks need ruudud parklas tõmbama, et SINU mugavustsoonis hakkaks midagi liikuma?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 11:35 

traur kirjutas:

See on küll Tallinna arvestades väga elukauge arvamus, et 50 meetri kaugusele parkimine kuidagi aitab. Ka täiesti tühja parkla kõige kaugemasse serva parkimise järel auto juudrde tagasi tulles on raudpolt keegi sulle nii tihedalt külje alla surunud, et autosse ei saa.

No see on sinu isiklik arvamus, millega mina nõus ei ole ja siinkohal pikemasse vaidlusse ei laskuks, kui just üks meist ei viitsi teha eksperimenti kuskil parklas.
traur kirjutas:
Pargin niikuinii juba aastaid äärmistele kohtadele, et mõni automargivihkaja ei leiaks taas põhjust foorumitesse minu auto parkimise piltide üle nutma tulla. Niikuinii on iga Iiri kalkunikitkuja või lauda põrandapesija nii tähtis ärimees, et peab ukse ees terve oma suguseltsiga kokkutulekuid korraldada saama.

Kui on põhjust piltide üle nutta, siis ei ole parkija ka ilmselt kõike korrektselt teinud. Minul pole midagi selle vastu näitks kui mõni kaubik või mikiauto pargib kuskil tagapool üle kahe koha kui on näha, et tõepoolest parkimiskoht on sellele autole liiga väike. Aga kui isegi kusagil parkla taganurgas on auto üle joonte ülbelt pargitult, kuigi ju võiks otse auto panna, siis mind see häirib. Pilti ma teha ei viitsi ja nutta ka mitte selliste üle aga see räägib autoomaniku suhtumisest päris palju. Ja mis puutub nendesse tähtsatesse ärimeestesse, siis mind nad ei häiri kuni nad seda suguseltsi kokkusaamist vaikselt ja viisakalt toimetavad. Aga kui tõepoolest need "ärimehed" on mingid põmmpead, siis mis vahet seal on kas nad on kalkunikitkujad või laudapesijad? Idioote leiab igast eluvaldkonnast ja kindlasti on mõni sinu kolleeg samasugune, milleks üldistada??

traur kirjutas:
Sellest soovitusterivist ma väga midagi ei arva, ei taha solvata kedagi. Aga ise ostaksid endale teise auto, kui keegi foorumis soovitaks seda teha?
Kui suuremate autode omanike kommentaare vaadata, siis näib, et probleem on olemas. Lihtsalt ninasse kargav targutamine ei ole siinkohal kuidagi abiks või edasiviiv.

Ei, ma ei vaheta oma autot foorumi soovituste peale, vaid siis kui vajadus tekib või miski häirima hakkab nagu sind hetkel parkimine häirib.
traur kirjutas:
Ma olen ühest teisest eestikeelsest suurest autofoorumist samasisulist teemat sirvinud viimastel päevadel, seal on vaidlus üsna tuline.
Ja ainult "vaba valiku" üle mitte poodi minna ei saa nagu väga rõõmustada. Kui väikseks peaks need ruudud parklas tõmbama, et SINU mugavustsoonis hakkaks midagi liikuma?

Minu mugavustsoonis? Ma ei ole selline inimene kellel auto on tagumiku külge kasvanud ja muudmoodi liikuda ei saa. Mina nt jalutan ja isegi käin trennis hea meelega. Kui mõned mugavustsoonis olijad sealt välja tuleks, siis oleks mõni pekilõust tänavapildis vähem ja inimene ise tervem. Ja ära loe siit nüüd jälle välja isiklikku solvangut, mina ei tunne sind ja ei tea palju sa kaalud aga lihtsalt selline üldine ääremärkus. Ja need ruudud on parklas siis liiga väiksed kui sinna auto enam ei mahu, mind nt ei häiri, et ma ei saa ust pärani lahti lükata, mahun ka poolenisti avatud uksest välja.

editIkirjavead

Viimati muutis Mph, 06.08.2011 11:39, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 11:38 

See on nagu rohkem põhimõtteline küsimus. Et kui jooned on maha joonistatud, siis võiks eeldada, et ma saan samamoodi parkida nii ukse ees, kui ka parkla viimases kauges nurgas. Aga eks ta olegi kohati selles kinni, et jooned on mingite totakate euronormide järgi joonistatud (ma ei saa mainimata jätta, et suuremas osas on euronormid alati ma ei tea kelle järgi tehtud, aga keskmise eurooplasega on neil sama palju ühist kui seal ja käol). Teine liik on penskareid (eriti fat ass`id), kes sõidavad autoga kohale, lüüakse uks pauguga pärani ja siis hakatakse kuskilt katuse nurgast või jumal teab kust kinni haarates oma krdi tankiperset autost välja ajama :kill
Konkreetne juhtum, oli kus mutt lykkas kõigepealt lärtsti ukse vastu kõrvalseisvat autot, ja siis lõi uuesti, kuna ei saand aru miks uks kinni tagasi põrkas. Küsisin siis et mida te endale lubate, et teise inimese vara niimoodi rikute? vastuseks tuli agressiivselt meelestatult aktsendiga "mul on vaja poodi minna" :kill

ja kui ma nüüd peaksin endale otsa vaatama, nagu siin keegi eelnevalt soovitas, et mida saan ise selle jaoks ära teha, siis võin käsi südamel öelda, et ma olen kõik teinud, ehk siis f*cking ma ei tambi parklas teisi sõidukeid oma masina uksega :think

Aga mis siin ikka jutustada, me@vähimagi kahtluse korral tuimalt joon kõhu all parkija, kui ei meeldi kutsu ment! :)

(arvestades keskmist Eestlast, siis ei ole mõtet liikuda teemast kõrvale, et mingi nälgind kondiklõbin suudab ennast kolmurk aknast välja liibata. Selleks pole tõesti palju vaja, et ennast kuidagi välja libistada ukse vahelt, aga talvel on sellise teguviisi (ja suvel ka teinekord) kõrvalnähuks määrdunud riided, mitte eriti fun. Aga parkimiskohad on kitsad, see on fakt! Olgu, ütleme siis nii, et need olemasolevad kohad eeldavad perfektset parkimist. Üks auto jätab ennast kuidagi vildakalt ja pm on terve rivi pekkis. Nii et ilmselt peaks alustama juba kuskilt autokoolist, kus parklakohale keeramisele rohkem tähelepanu pöörata)

Viimati muutis tomcraft, 06.08.2011 11:44, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 11:44 
Kasutaja avatar

Tahate midagi muuta, alustage iseendast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 11:47 
Kasutaja avatar

andres393 kirjutas:
Tahate midagi muuta, alustage iseendast.

Kas härra on nii lahke ja annab mõne vihje, mida teha täpselt tuleks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 11:53 

Ah, vanakool on väga hea, risti üle kahe koha ja keegi ei torgi ega lõhu su autot.
Teine moodus on sõita alati hästi porise ja sitase autoga, siis isegi ei taheta su auto kõrvale väga parkida mitte.
Ega elanike jutu peale ei hakka keegi oma parklas autokohti laiemaks joonima ja ühtlasi sellega ka parkimis kohti kaotama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 12:31 

Ülemiste parklas olid mingiaeg sellised suured ja laiad parkimiskohad ja siis pargiti kolm autot kahele kohale... Inimene vaatas, et näe rsk vaba koht, sinna kahe vahele ma mahun, tegelikkus oli see, et joon jooksis kõhualt. Leidsin täna hommikul ise ka järjekordse parklamõlgi esitiivalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 14:31 

Äkki aitaks pigem see, kui inimesed (ükskõik mis vanus, sugu ja kehakaal) kirjutaksid lihtsalt ostukeskusse tagasidesse. Hüva, kuskil Kristiines ja Ülemistes on see raskem, sest seal on mitmeid poode ühel pinnal... aga selverid, prismad, comarketid ja asjad on üldjuhul eraldi. Ja neil on päris tihti see "kirjuta meile tagasiside" kuskil olemas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 15:25 
Kasutaja avatar

Isegi minu autoga on nii, et kohati ei mahu parkimismajades normaalselt uksest välja kuigi nii minu auto, kui ka kõrval olev auto on ilusti joonte vahel nii nagu peab. Ja golf ei ole oma mõõtudelt kõige suurem auto.

Ja selle jutuga, et raudselt keegi pargib tühjas parklas kõrvale tuli meelde äge juhtum. Aasta tagasi või umbes nii parkisin ma enamasti oma autot ka kuhugi parkla taha otsa, kuna uus auto ja ei tahtnud, et keegi sellele uksega lajataks. Igatahes oli minu auto keset päeva pirita selveri parklas, kus valitses täielik tühjus, taga nurgas. Käisin ilusti poes ära ja tagasi tulles avastasin, et ühel vanal roostes C-klassil oli vaja olnud nii parkida, et mina juhi uksest sisse ei mahtnud ja pidingi kõrvalistuja uksest sisse ronima, et minema sõita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 16:34 
Kasutaja avatar

mõned parkimiskohad on tõestu super kitsad, ja ükskõik mis autoga ma olen, ma pargin alati kiskile kaugemale. Stressivaba. 50 m jalutada pole raske.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 16:43 

Pigem on see mingites euronõuetes kinni et auto nagu PEAKS sinna mahtuma (ja mahubki üsna vabalt, kui lambodoore kõik kasutaks), samuti on ilmselt kaupluse pindala järgi arvestatud klientide arv ja vastavalt sellele on rajatud parklapind. Joonte läiemaks joonistamine siin ei päästa.
Ilmselt peaks siis parklat juurde ehitama, et laiemaid kohti samas arvus lubada, aga maa / parkla tegemine on kallis lõbu ja paljudes kohtades polegi seda maad võtta / kirves/ ehoituskeelu tsoon/haljasala jne. Natukene naiivne on arvata, et keegi hakkab olemasolevat parklat laiendama paari täis kritseldatud tsheki pärast. ERITI veel kui pohhuiistude jaoks on ruumi tajooba tegelikult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2011 17:26 

Ma arvan, et teie kes parkida ei oska, ei suuda, ei tunne auto gabariite ja sada häda veel miks inimesed pargivad minu auto kõrvale mitte ei jäta tühja auku vahele.. peaksite kusagile platsile kogunema torbikutega ning sõitma õppima.

Pole viie aasta jooksul saanud üle 1-2 mõlgi mitte midagi, ometigi igapäevased poed on kristiine keskus, rocca keskus või rimi haaberstis. Kui ise pargid viisakalt ja ei suru ennast sinna kus kitsas on siis on ilmselt kõik hästi.

Räägin ausalt et olen ise tõmmanud uksega meelega kõrvalolevatele autodele sest ei pargita parempoolse joone peale ratastega nii et mina ei mahu enda autosse. Ning ilmselt enamus teid , kes siin vingute, olete ise need mõlgid ka välja teeninud. vähemalt 80% ulatuses.

Nii, ja nüüd kõik hakake minu väiteid ümber lükkama!

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 58 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis