Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 09:17

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 206  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tõelised ostjad vs. tilganäppijad
PostitusPostitatud: 30.07.2011 10:01 
Kasutaja avatar

minuarust on küll nats valus kui ma 9,5k lapaka eest pean 5 a peale maksma 5k , võite ju rääkida,et inflatsioon sõi 5 tonni ära aga nats raske uskuda,et see reaalne on. See vist mu ainuke liising ja kestab 2a veel,läpakas aga on juba varsti katki minemas ilmselt :) Ja pärast maksad surnud kala edasi. Eks ta psühholoogiline värk on ja tekitab vastumeelsust selline mõte. Ostsin ajal,kui polnud grammigi raha ja vana läp suri. :ouh

Firmadel on liisimine odavam tänu käibemaksu tagastustele. Isiklikult mingit lcd telekat liisinguga ei osta arvestades hindasid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.07.2011 10:53 

Ma ostsin ka omal ajal läpaka, järkamaks kestis 6 kuud, 14.000 asjale maksin 600 peale - normaalne
Küsimus ongi, et millise dealiga liisingu saad (ja kui pika aja peale). Max aja peale võtta tuleb see juurde makstav summa jah päris arvestatav osa toote omahinnast.Aga 1000€ lcd võtta kahe aasta peale nt ja maksad peale 125€ siis pole väga hull.

ja oopc ...

Ma ei saagi aru, milles su probleem täpsemalt on? Kas selles, et keegi suutis endale liisingut lubada ja sõidab nüüd viisaka pilliga ringi (mis pole tema oma,ja on väärakas niimoodi teha) aga sina kärutad oma välja ostetud kapsariiviga ja teised naeravad? Või on tõesti see lugejate autode teema nii südamelähedane, et 2 lk-d toodab mingit kama teemal "liisingu mehed on värdjad valevorstid ja üldse mõttetud tondid".
Ma küsiks parem teistmoodi, palju on inimesi, kes pole kodust mitte midagi saanud ja kõik ise ülesse ehitanud? ja ma pean silmas MITTE MIDAGI?
Kasvõi seda, et kas sa saad öelda, et sul on 9 klassi haridust, kui ema andis sulle töövihiku raha?? Minu arust on ebaaus, sest keegi kunagi müüs ajalehti, et töövihikuid osta, nii et sa peaks ikka ytlema, et ma olen loll nagu suur silotorn, aga ema töövihiku rahade peal õppisin lugema ja kirjutama.
Või on sul kodust mingi trauma kaasa saadud, et penskarist vanemad kaagutavad hommikust õhtuni kuidas ansip on s*tapea, pangad myydi maha ja nüüd koorivad meie rahvalt 9 nahka ja et liising on nii kurjast ning tuleks tuleriidal põletada?

Iga üks elab oma elu nii nagu oskab ja võimalik on. Ilmselt elad sa veel kodus ja ei mõista vb liisingu plusse. Kui sul pysikulud on piisavalt suured ja autot / eluaset / telekat / tolmuimejat / mida iganes vaja, siis annab see võimaluse oma tavapärast elu jätkata ilma suuremate kärbeteta, samas saada ka mõne aja möödudes mingi (tihti lugu väga praktilise ja vajaliku) asja omanikuks. Kodus emme seljataga elades on jah suffel palju sul palgast maha läheb korraga, kui kogu teenitav raha on pm nö joogikaart, kuna üüri maksma ei pea, söök tuleb "isetäituvast" külmkapist ja emaga poes käies õnnestub teinekord mõni riidehilp ka selga kelmata.

Üsna mugav elumudel seegi, aga siis vähemalt püüa vähegi mõistlik olla. See, kui sulle mõni üldlevinud mudel ei sobi, siis mis seal ikka, sa ei pea kraaksuma mitu lehekylge, et võrreldes poole Eestiga oled sa ainuke tehtud mees. (PS! enneteades su ebaloogilist mõttekäiku, mida pole võimalik ennetada, siis lisan kohe ära, et ma ei viitsi langeda arutellu "üle võimete elamine, hapuks läind liisingud, välja tõstetud perekonnad majadest jne"). See on kindlasti valus teema, aga nagu elus ikka, et valed otsused maksavad varem või hiljem ühte või teistpidi kätte. Lihtsalt süüdi pole selles liising, vaid inimese enda suutmatus, adekvaatselt hinnata oma võimeid ning näha ette ohte ja riske (kui endal pädevus puudub, saab vastavat teenust ka sümboolse tasu eest osta) :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.07.2011 16:00 

Ei peagi eriline olema. Aga kui sul vaja gaasipliit osta, et mitte nälga kärvata siis on mõistlik võtta see 3000 asi liiparisse 6e kuu peale nt,kui yhest kuupalgast panna pool hakkama ja ylejäänd turbonuudlitesse investeerida. Ja vaadates siin foorumis ringi, siis neid, kellel pangakontole ametlikult 500€ puhast iga kuu laekub, ilmselt väga palju pole. :D
Suurem on jubedad "nossovid" oma aruga ja õigustavad on debiilset elustiili (ei vihja kellegile konkreetselt)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.07.2011 23:16 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Üks asi on kui kasutad panka, et raha juurde teenida ja samal ajal hästi elada.
Hoopis teine asi on kui kasutad panka, et ennast näidata sellena, kes sa tegelikult pole. Minu silmis muutub inimene võltsiks.

Täiesti õige!
Ja minu arust polegi siin rohkem midagi arutada, kuna lihtsalt nii on!
"Moe pärast" ei käi keegi liisingusse autot/maja või mida iganes võtmas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.07.2011 23:24 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Kaabaka viimane sõnavõtt on täitsa meeldiv.Aga üldiselt palju on sellisied kes liisivad kasutavad panka selleks .et siis saavad niiöelda investeerides juurde teenida .see kaunis põhjendus aga siiski usun .et palju siiski nõnda pole ja laenud .liisingud selleks .et tahetakse laiemalt istuda ja .et ei peaks püsti seisma..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.07.2011 23:39 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ega ei kotigi aga kui kottima tullakse siis pähh.Tulevad kottima oma võõraste asjadega.Minul umbes selline mure.
Tuled oma asjaga siis kõik hästi nagu ja seda kõike ükskõik mis asjus kasvõi kelgi võõras naine enda omaks .viidates ajakirja pildile näiteks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2011 04:10 

Defineeri üle oma võimete? Suurema osa inimeste võimed ongi, et 200€ liisingut maksta pole probleem, aga korraga 15.000€ käia on. Ehk siis igati mõistlik tundub liising. Siin need tulised vastukarjujad, puht huvist oleks huvitav teada, millise mudeli järgi on nad suutnud endale ilma panga abita eluaseme, auto jmt eluks vajalikud asjad soetada(ärme unusta, et üürikas võrdub ka pm liising, ainult selle vahega, et lased lihtsalt raha paberihunti, mitte ei saa kunagi kauges tulevikus kinnisvara omanikuks)
Mingeid ulmelisi "sulas autoostu teemasid" oleme näinud, mis kulmineerusid pm 10 korda odavama autoga avataril (aga see selleks, ju siis oli ränkhea diil:P)

2 krsss:
Mis hinnaklassi autodest jutt käib? 100.000+ eeguse puhul sellise suhtumisega, noh palju õnne, ilmselgelt elad vales riigis!
Kui 5000 eeguseid pille müüd, siis ilmselt istun Sinuga samas paadis Sinu murega.

2 opcc:
Sinuga pole mõtet konstruktiivset arutelu püüda ajada kahjuks, kuna sinu maailmavaade ei ühti eriti reaalse eluga. (põhjused nuputa ise välja). Aga igas võimalikus teemas kaagutada pm totaalselt äärmusesse ülatuvat arvamust ja mingid paar udupead veel kaasa kaagutamas on tõesti natukene lame. Kui muud pähe ei löö, siis proovi lähtuda vanarahva tarkustest: "lihtne on hukka mõista, aga püüa mõista..."

Viimati muutis tomcraft, 31.07.2011 10:24, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2011 09:27 

kaabakaz kirjutas:
Sky+ tuli hea lause.
Ei tasu istuda laiemalt, kui oma perse!

Üks asi on kui kasutad panka, et raha juurde teenida ja samal ajal hästi elada.
Hoopis teine asi on kui kasutad panka, et ennast näidata sellena, kes sa tegelikult pole. Minu silmis muutub inimene võltsiks.

Mind lihtsalt hakkas huvitama, et mismoodi siis panka kasutatakse, et ennast näidata sellena kes inimene ei ole(?), ning millal sa tead, et inimene nii talitab(võõras inimene)? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2011 19:04 

Ei peagi teadma see on tema enda hingel.sest ühel on ja temal näiteks pole tegelikult.Tegelikkus on põhiline nagu liisitud masinad .Ta võib ju sõita millegagi kuid tegelikult pole midagi .Lähed võtad mõne hea rendika ja sama lugu.Osa inimesi muutuks ehk kurvaks või ei suudaks väga nõnda pullida .et võõra kolaga nännutada .teades mis tegelikkus ja see masendav.
Miskit näed siis üldiselt suva kuid kui venna isiklik siis respect kui mingi muu variant siis huinjaa .olgu liising või välismaa annetustega saadu.
Liisingu värki ma ei üldista aga just need kellest ka siin juttu on olnud .et hüpatakse kolmikut üle oma varju .varju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2011 23:46 
Kasutaja avatar

Asukoht: Seal, kus aastaläbi ujuda saab ning ookean (nüüdseks Vahemeri) paistab koduaknast :)
oopc kirjutas:
Ega ei kotigi aga kui kottima tullakse siis pähh.Tulevad kottima oma võõraste asjadega.Minul umbes selline mure.
Tuled oma asjaga siis kõik hästi nagu ja seda kõike ükskõik mis asjus kasvõi kelgi võõras naine enda omaks .viidates ajakirja pildile näiteks.

Eelnevat lugedes ma proovin Sulle midagi selgitada, kuid Sinu postitusi lugedes siiralt kahtlen, et järgnevast arusaad, kuid proovin siiski.

Vaata oma naisega saada sa igasuguseid toredaid asju teha, nt seksivärki ja ka muud põnevat. Aga ajakirjas pildil oleva naisega kellega Sul tegelikult igasugune kontakt puudub, Sa ju neid asju teha ei saa eksju?

Liisingus oletav autot saab aga sama hästi kasutada, kui väljaostetud autot.

Ja mis puutub autorentimisse, siis rentimine on üldiselt väga kulukas toiming. Nt Cadillac Escalade aastane rent on sama kulukas, kui see auto ise.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.08.2011 11:21 

Olin ka enne liisingu vastu, sest intressi võrra rohkem maksmine tundus ilmselgelt rumala tegevusena. Aga kui hakata mõtlema, et sa paned näiteks 15 000€ tarbeeseme alla kinni, tundub veel suurema rumalusena, sest seda raha saaks saaks palju kasulikumalt ära kasutada. Järelikult ongi kaks varianti, kas osta odav auto või võtta auto liisingusse. Ja kui raha tõesti väga väga palju on, siis kaaluda kalli auto välja ostmist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.08.2011 13:25 

Ove. kirjutas:
Ma ei saa siiamaani aru, et miks on vaja selles teemas mingit laenuiba ajada ning keda üldse kottima peaks, kuidas teine inimene elab?
Palun jätkame teemaga.

Laen on see, mis eestlasi omavahel ühendab :D
Nii oli, on ja jääb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 11:16 
Kasutaja avatar

Eile mingi vend üritas telefoni teel 1600eurot maksvat autot 1000euro peale tingida. Põhjenduseks toodi, et hinnad pidavatki sellised olema. Võtsin a24 lahti, vaatasin - kõige odavam sama kerega auto 1500eurot. Minu müüdav auto on veel aasta poolest uuemgi ja läbisõit on ka kõvasti väiksem. (pole keritud ka!)

Kui mõelda, et 1600eurot on 25000eek ja 1000eur on 15600eek, siis 9400eek lihtsalt alla tingida... :bs
Tõsi, mõnede puhul võib see siiski edu tuua.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 11:26 

OldCars kirjutas:
Eile mingi vend üritas telefoni teel 1600eurot maksvat autot 1000euro peale tingida. Põhjenduseks toodi, et hinnad pidavatki sellised olema. Võtsin a24 lahti, vaatasin - kõige odavam sama kerega auto 1500eurot. Minu müüdav auto on veel aasta poolest uuemgi ja läbisõit on ka kõvasti väiksem. (pole keritud ka!)

Kui mõelda, et 1600eurot on 25000eek ja 1000eur on 15600eek, siis 9400eek lihtsalt alla tingida... :bs
Tõsi, mõnede puhul võib see siiski edu tuua.

aga eurodega ongi ju nii soomes käib ka asi umbes nii et auto maksab 1600e ja tingitakse 1200e

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2011 19:04 
Moderator
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Peale euro tulekut ümardati hinnad sujuvalt 10.000.- eek pealt 1000 EUR-ile

Kusjuures jutt jumala õige :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 3089 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 206  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis