Tanel kirjutas:
Kusjuures mersu on kahesilma vahele jäänud, ilmselt sellepärast, et ihulemeelejärgi olevad isendid maksavad ikkagi päris palju. 10+ kindlasti. Aga samas mõte ei ole paha.
Fordi foobiat otseselt ei ole aga focuse välistan kohe, ma ei taha halavaga või nii aga olen sõitnud paari erineva focusega ja nendepõhjal väidaks, et top10 halvemate autode seas millega ma sõitnud olen. Mondeos jällegi pole ma isegi sees istunud. Välimuselt mulle mondeo meeldib, eriti kui tal need miskid rs ? lisad küljes on. Samas mul puudub igasugune kokkupuude mondeoga. Niipalju kui jälginud olen, siis diislid vist on mingite peenete pihustitega ja Eesti kütus teeb neile aia aia ? Loogika ütleb, et ega pump ka siis mingi robustne seal vahel pole. Ja siis nad tunduvad kuidagi plangud tavaliselt, "hitech" varustusega masinaid ilmselt keeruline leida ?
Mul läheb juba teine Mondeo, esimene oli 2001 aasta 2.0tddi ehk vanemat tüüpi 85kW diisel ja uus on 2004 2.0tdci uuemat tüüpi commonrail 85kW diisel. Vanem diisel oli tunduvalt lärmakam ja võttis keskmiselt umbes liitri rohkem kütust keskmiselt(see võib olla ka sellepärast, et uuel autol on 6 käiguline manuaal, vanal oli 5 käiku). Vanem diisel aga ei ole kütuse suhtes nii tundlik kui uus on, mingit solki pole mõtet sisse kallata muidu hakkab pihustitele ja pumbale haiget tegema(endal olen need mõlemad juba vahetanud, sest eelmine omanik on siga olnud). Veel on neil see probleemne kahemassiline hooratas nagu enamustel uuematel diislitel mille korrasolekut tuleks kontrollida. Sõita on mõlemaga väga hea, ta on mugav ja teepeal käitub hästi, isegi 18" velje ja 225/40 rehviga on väga mugav sõita. Suureks plussiks on ruumikus, mul on enda iste nii taga, et kui ma pea peatoele toetan ja kõrvale vaatan näen ma väga hästi tagumise ukse aknast välja aga ikka on minu taga piisavalt ruumi, et normaalne inimene mahub ära. Võrreldes näiteks A6 avandiga või E39-ga on ruumi kindlasti rohkem, proovitud korduvalt.
Liigub neid tegelt piisavalt hea varustusega, tuttaval on näiteks Mondeo suure teleka, heleda nahksisu, soojendavate ja ventileeritavate istmetega, automaatkasti ja igasugu muude vidinatega ja ma olen selliseid päris mitmeid müügis näinud.
Võid ka võtta Mondeo ST220, saaksid mõne kiirema ringi kah teha.
Kui raha rohkem siis soovitaks Avensist või Honda Accordi, töökindluse poolest on nad kindlasti paremad, eriti Accord aga hinnad on neil kah enamasti pea 2 korda kõrgemad.
Kindluse mõttes soovitaks bensiini mootoreid vaadata, sest enamustel uuematel diislitel on probleemid ja selle kütusesäästu võib näiteks pumba või pihustie laiali lendamine hoobilt nullida. Muidugi kui leiad kindla ajalooga ja hooldatud diisli siis miks mitte.
Mina loobusin enda auto müügist, proovisin paar kuud müüa aga sain ainult paar imelikku vahetuspakkumist ja keegi ei käinud autot isegi vaatamas kuigi võiks öelda, et tehniliselt on mul auto üks paremaid mis müügis oli, sest praktiliselt kõik tüüpvead on mul likvideeritud ja pump, pihustid, sidur, hooratas, igasugu puksid jne on kõik vahetatud.
Nüüd sõidan ise rahulukult edasi ja naudin 5-6 liitrit/100km keskmist kütusekulu.