Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 05.05.2025 11:52

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 28.02.2012 18:08 
Kasutaja avatar

filler kirjutas:
Ma ei usu,et keskmine inimene(juhul kui ei tee tööd autoga)eestlane sõidab aastas 25000km.

+1
ma nädala sees iga päev sõidan tööle-kodu-poodi-kodu ca 20km, kuus paar korda teen mõne pikema otsa ca 2x300km, kvartalis korra pikem ots teise eesti otsa ca 800-900km ja lisaks suvine tripp mööda eestit. Ja tuleb läbisõit aastas ca 15K. Minu lähikondlastest ei sõida enamus pooltki niipalju.
Üks sõber paneb igapäev tööle-kodu-poodi-kodu ca 25 km ja iga nädalavahetus maakodu ca 300km, kvartalis teise eesti otsa korra ca 900km. temal tuleb nibin nabin 25000k täis. Aga tema on siiski pigem tugevalt üle kesmine igas mõttes.
Kui elad tartus ja käid tööle/kooli tallinna või vastupidi siis saaks erasõite 25k aastas kätte. Kui palju selliseid inimesi on ja kas nad keskmise moodustaks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 18:13 

ison.ts kirjutas:
filler kirjutas:
Ma ei usu,et keskmine inimene(juhul kui ei tee tööd autoga)eestlane sõidab aastas 25000km.

+1
ma nädala sees iga päev sõidan tööle-kodu-poodi-kodu ca 20km, kuus paar korda teen mõne pikema otsa ca 2x300km, kvartalis korra pikem ots teise eesti otsa ca 800-900km ja lisaks suvine tripp mööda eestit. Ja tuleb läbisõit aastas ca 15K. Minu lähikondlastest ei sõida enamus pooltki niipalju.
Üks sõber paneb igapäev tööle-kodu-poodi-kodu ca 25 km ja iga nädalavahetus maakodu ca 300km, kvartalis teise eesti otsa korra ca 900km. temal tuleb nibin nabin 25000k täis. Aga tema on siiski pigem tugevalt üle kesmine igas mõttes.
Kui elad tartus ja käid tööle/kooli tallinna või vastupidi siis saaks erasõite 25k aastas kätte. Kui palju selliseid inimesi on ja kas nad keskmise moodustaks?

Kui siin reisserite foorumiski on läbisõidu teemasid arutletud, siis tuleb küll välja, et vähemalt selle foorumi seltskond sõidab küll enamuses julgelt üle 25k km aastas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 18:37 

jokerAudi kirjutas:

Kui paljudel siin arvamust avaldanutel on üldse majanduslik või poliitiline haridus/kogemus? See protsent jääb ilmselt 1-5 vahele. Mis see sinu asi on, millisesse teemasse ma end topin või kuhu ei topi? Segab sind miski? Kui segab, ära loe. Lihtne ju, kas pole? Milleks tekitada endale probleeme? On kuskil keelatud sõna võtta teemades, millel endal otsest kogemust pole? Kui sel teemal midagi öelda on, saada PS, mitte ärme risusta seda teemat siin.
Igatahes, minu jaoks see arutelu lõpeb, ilmselgelt on siin poliitikud ja majanduselu professorid koos :) Jätkaks siis teemaga ehk?

See ei ole siin küsimuseks - kui paljudel on. Sinul ei ole ja see oli ka minu jutu point. Teised ei karju siin suure suuga ja ei väljenda "kui kettas nad parasjagu on".
Minu asi on see niipalju, et kuna sina kirjutad avalikku foorumisse ja meil on selline asi nagu sõnavabadus ja võimalus sulle vastata, siis ma kasutan seda. Teemaks on enda välja elamine, nii et mis risustamisest sa siin räägid?

Ei ole keelatud kuid edastasin lihtsalt subjektiivset soovitust. Loodan, et võtad kuulda.

Viimati muutis jazz, 28.02.2012 18:59, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 18:53 

jazz kirjutas:
jokerAudi kirjutas:

Kui paljudel siin arvamust avaldanutel on üldse majanduslik või poliitiline haridus/kogemus? See protsent jääb ilmselt 1-5 vahele. Mis see sinu asi on, millisesse teemasse ma end topin või kuhu ei topi? Segab sind miski? Kui segab, ära loe. Lihtne ju, kas pole? Milleks tekitada endale probleeme? On kuskil keelatud sõna võtta teemades, millel endal otsest kogemust pole? Kui sel teemal midagi öelda on, saada PS, mitte ärme risusta seda teemat siin.
Igatahes, minu jaoks see arutelu lõpeb, ilmselgelt on siin poliitikud ja majanduselu professorid koos :) Jätkaks siis teemaga ehk?

See ei ole siin küsimuseks - kui paljudel on. Sinul ei ole ja see oli ka minu jutu point. Teised ei karju siin suure suuga ja ei väljenda "kui kettas nad parasjagu on".
Minu asi on see niipalju, et kuna sina kirjutad avalikku foorumisse ja meil on selline asi nagu sõnavabadus ja võimalus sulle vastata, siis ma kasutan seda. Teemaks on enda välja elamine, nii et mis risustamisest sa siin räägid?

Ei ole keelatud kuid edastasin lihtsalt subejtiivset soovitust. Loodan, et võtad kuulda.

Absoluutselt ei huvita siin kellegi arvamus, veel vähem järgin kellegi soovitusi, võid need omale hoida :) Just täpselt, kuna siin on foorum- elame end välja, siis siia võib täiesti avalikult ka sel teemal kirjutada. Mismoodi see sulle ette jäi? Veelkord, kui ei meeldi, ära loe.

Krt kui libe väljas on :D Aga fun see-eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 19:04 

jokerAudi kirjutas:
Absoluutselt ei huvita siin kellegi arvamus, veel vähem järgin kellegi soovitusi, võid need omale hoida :) Just täpselt, kuna siin on foorum- elame end välja, siis siia võib täiesti avalikult ka sel teemal kirjutada. Mismoodi see sulle ette jäi? Veelkord, kui ei meeldi, ära loe.

Krt kui libe väljas on :D Aga fun see-eest.

Renegade!
"veel vähem järgin kellegi soovitusi" - targa mehe sõnad.
Kui vanemaks saad - jõuab ehk kohale :)

aga rohkem ei vaevu kirjutama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 19:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Kas nüüd varsti hakkab keegi endale midagi sisse kah istuma? Kui jah, siis palun tehke pilti ja pange heade piltide teemasse :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 19:09 

jokerAudi kirjutas:
Kuulasin hommikul SkyPlusi hommikuprogrammi, Valdo Randpere oli seal...no ajas see tegelane alles möla... bensiinihinda valitsus reguleerida ei saa, töökohti luua ei saa, palkasid tõsta ei saa. Inimene peab ise tegema endal elu ilusaks. Mida v*ttu??? Suht kettasse ajas. Mismoodi see inimene peab oma elu ilusaks tegema, kui riik igal võimalikul viisil seda elu perse üritab keerata, tõstes hindasid ja samal ajal palkasid vähendades? Aga endal hüvitiste jms tõstmiseks ikka leiame raha. Ja siis tuli klassika- Eestis on elu isegi hea, vaadake mis Kreekas toimub. Nagu, et who gives a f*ck, mis seal Kreekas toimub? Me elame Eestis. Aga 350 milj. euri on anda küll Kreekale (mis on juba eos surnud mõte- seda raha me enam ei näe ja kui peaks kunagi meil abi vaja olema, siis ei tunne meid ei Kreeka, Portugal jt, kes praegu perses on omadega). Samamoodi kaagutas ta, et ka kütuse hind on Eestis odavam, kui Põhjamaades üldse. Jah, õige, aga meie palgad on ka 10x väiksemad, kui Põhjamaades. Mõttetu kloun see Randpere...kordab Ansipi möla vaid.
Valimistel näeme, raisk!

Eks lihtsam on alati leida vigu teistes ja oodata, et midagi nende eest ära tehtaks, selle asemel, et ise midagi ära teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 19:11 
Kasutaja avatar

Minuarust oli ka täiesti õige jutt (nii palju kui ma seda kuulasin). Jäi meelde lause, kus mainiti, et Eesti ei olegi heaoluriik, nagu meie naabrid, et me peaks ootama et riik meile kõik ette/taha ära teeks ja head elu võimaldaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 19:17 

Ma kahtlen, et selle 21 aastaga oleks üldse saanud midagi oluliselt paremat luua, kui see riik mis meil pragu on. Meil on 2 saatusekaaslast kes alustasid samast kohast ja on meist arengus maas. Ma ka ei ole rahul mis praegu toimub ja alati võiks parem ju olla. Iseasi on see kui palju on võimalik paremini seda asja ajada. Eks mõnele maalt tulnud elukaugele inimesele on kindlasti raske aru saada, miks ei saa riik töökohti luua, kütuse aktsiisi kaotada või erasektori palku tõsta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 19:20 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Kus ja mis on heoluriik.loogiliselt võttes tahes heolu tuleb rohkem teenida ja palju maksta.Miks tahavad osad endale rikkust aga sellepärast ,et tunda heolu.heolu on palju ika iniemstes endis kinni.Need muretsevad heolupärast kes ei suuda seda endale võimaldada ja loogiliselt võttes on asi ka õige eh kiseg iarusaadav met kurdetakse.
TULEB OSATA ELADA JA TEENIDA VÄLJA HEOLU.HEOLU TEKIB JU SUURESTI ANDEKATELE INIEMSTELE KUI RIKKAID POLEKS OLEKS VAESUS TERVES RIIGIS.MIDA ROHKEM RAHAVS TEENIB ASJA EEST SEDA SUUREM HEOLU TEKIB AGA SEDA LOOTA TILGANÄPPIJATEL ,ET TEKIKS HEOLU SEE ON PATT JA ABSURD KOMÖÖDIA.
Minuaravtes on eesti väga tipp topp ja seda arvamust ole ka peale min uteistelt ja see on inimlik ,et arvamusi on erinevaid ja nii o nka kõigis teistes riikides.ka kreeklased hädalavdavad.
+arvestades eesti noorust ja seda kõike arengut ,kahjuks jah on juba pikalt ja jätkuvad majanduslikud jamad maailmas .OLEKS kogu lugu samut iedasi läinud nagu puum iajal siis huvitav oleks teada mis olukord on .
Meil praeg uka väga hästi sest elatakse reaalsuses ja võlgasi pole ja jamad on toonud maiia paljsuki just need kes on valest ielanud.Valede tegude tõtt utekivad jamad ja probleemid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 19:31 
Kasutaja avatar

No ma arvan et see, kui me ostame edasi kütust, mis tuuakse salaja üle piiri ja mille pealt aktsiis ei maksta, siis aitame me kõvasti kaasa sellele, et ka meie väiksest kodumaast saaks heaoluriik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 19:34 
Kasutaja avatar

seni kuni see aktsiis ei lähe sinna kuhu peaks ei olegi mõtet seda mõttetult kallist kütet osta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 19:38 

Palun, PALUN loe oma tekst ennem läbi kui postitad.

Aitäh!

oopc kirjutas:
...

Edit by mode: oopc'i ei tsiteerita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 19:44 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ja eks ta paraku nii ole ,et kes ikka tahab kellegile niiväga maksta makse näiteks või viilida neist kas suuremal või vähemal moel ja meeldib näitkes mustalt tööd teha jne jne .Inimesed koostavad oma elu.Ja vaesematel paraku on kehvemad olud paljudes asjades alti ,võrreldes nendega kellel on raha ,olgugi et välja läheb seejures ka kõvasti rohkem ja tänu selle väljaminevale rahale naudivad ka vaesed asju mida ilma rikkuriteta poleks.
Mina ei julge viriseda igathes ,sest kõik on inimeses endas paljuski olgu see riik kasvõi milline tahes.Elatakse isegi väga tundmatutes metsades sellist elu mida BILL Gates näinud isegi pole seda siis Billi kahjuks-Kerge piltlik näide ,järelikult on inimene ise loonud omale tingimused.
Ja kui igasugsued minimaalsed kärped ,hinnatõusud jne põhjustab inimesele raskuseid ja süüdistatakse süsteemi ,riiki ja selle ülemusi siis eh kpeaks see inimene mõtlema välja muu teenimise võimaluse ,et mitte vinguda.
Näitena ,et olen niiöelda labidamees ,et mille üle ma vinguda võiks.Kogu riik ,süsteem pole ju sellepärast jama ja muu maailm pole heaolumaailm selletõttu ,et mujal saab sama labidamees omariigile vastavat palka ja see palk võib erineda teise riigi omast kas siis väiksemana või suuremana.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2012 19:46 
Kasutaja avatar

Miks peab kütuseaktsiis minema mingisse kindlasse kohta? Riik kogub maksud erinevatest kohtadest ja kulutab seda sinna, kuhu seda kõige rohkem vaja on.

Kuhu tulumaks minema peab? Kas hasartmängu maksu eest peaks kasiinosid juurde ehitama?

A no põhimõte on muidugi õige. Mis mõtet on üldse makse maksta, teised ju nagunii maksavad ja need asjad mida ma tarbin, tehakse niikuinii ära.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis