ison.ts kirjutas:
Minule tundub, et on väga ebaviisakas nõuda kellegilt viisakust. Ehk siis kõigepealt oled viisakas ja vilgutad tulesi ja kui sulle vastu ei vilgutata siis pobised omaette:"Nahh, miks sa vastu ei vilguta, Krdi M..n selline!"
Keegi mainis siin enne Lätlasi ja nende liikluskultuuri omast nn "viisakust" teeäärde tõmmata. Ma ei leia enam seda artikklit ülesse, aga seal oli päris õudne statistika laubakatest, mis just tänu sellele kenale kombele, kolmandat rida tekitada, juhtuvad. Ära oli mainitud just Poola ja Läti. Ja alles oli kui üks lätakas siis meilgi möödasõitu sooritades kellegi ära laibastas.
See polnud mingi lätakas, lihtsalt auto oli Läti numbritega ja arvatavasti ei saadud siin arvele. Krt teab mitmest see kokku keevitatud oli leedus. Kommentaarides ka väideti, et täitsa Eestalne kasutas seda. Mina nägin paar nädalat varem Tallinnas seda autot.
Pigem on selle teema viga see, et möödasõitetav tõmbab küll kõrvale, aga vastutulija ei pruugi seda märgata, tegeleb samal ajal oma asjadega jne. Aga suures plaanis asi siiski toimib. Ja noh alati jääb see, et kohalikud küll tõmbavad kõrvale, aga mittekohalikud ei pruugi teada jne. Eile just tulin Saksamaalt ja Lätis taaskord üks Eesti nrtega Chrysler mahtuniversaal väga ei kippunud kõrvale võtma ja siis järgmine hetk kui teine juba kõrval oli ja vastu ka 2-s reas tuldi avastas et jube kihvt oleks järsult pidurdada (teine oli tegelt juba temast möödas, aga mina kohe sabas oma võimalust ootamas - õigemini tegelt juba tahtsin minna aga nägin et 2-s reas tullakse vastu). Rääkimata sellest, et see auto täielik kohvi oli, sest just vahetult enne sõitis ta ise mööda ja tükk aega ei näinud läbi mis ees toimub, aga edasi ei käinud see auto samal ajal kuskilt otsast.
Poolakate puhul ma üldse ei imesta, need lihtsalt ei saa aru mida teevad. Aga mis oli huvitav oli see, et nn madallendureid mis seal tavaliselt on oli jube vähe. Ma tulin küll põhjapoolt, mitte tavalist kiirtee->Varssav marsuuti. Aga minu +10 GPS järgi tempost oli ikka väga vähe kiiremaid. Kusjuures mingist suurveose kolonnist sõitsin ka 2x mööda. Ise venivad mingi 60-70, aga pausi ka ei tehta, et teisi mööda lasta (rivi taga). Mina küll ei viitsinud oodata. Tagumine saateauto midagi seal tõmbles küll, aga mind see ei takistanud. Aga kuna kütusepaak oli tühi, siis pidi kahjuks tankima ja selle hetkega said uuesti vahetult mööda just. Ma ei usu küll, et Eestis suurveosed nii käivad, et sõidame terve tee rahulikult venides ja kõik teised peavad taga ootama.