sander147 kirjutas:
Ei, ma ei pea silmas seda.
Minu arvamuse kohaselt ei ole Audi küll mingi näitaja. Ning miks ta hind nii kõrgel on

Keskklassi jaapanlane on sama kvaliteetne ja poole hinnaga. Varuosad ei ole kallimad- vaata et pigem odavamad. Toyota on viimasel ajal suuresti mainet kaotanud oma ebakvaliteetsusega. Võrreldes 90 lõpp mudelitega.
Ostan auto- maksab 40K euri. Kasutatud. Mark al a Bmw, Audi, Merss. Kuni 5a vana.
Võtan võrdluseks sama aja Japsi, Toyota, Mitsu, Honda, hind a la 50% soodsam. Kestvus- sama, kütusekulu-sama, mugavus- sama. Maine - sakslaste kasuks (ei tea küll miks) Välimus- japside kasuks.
Miks ma peaks panema 50% rohkem raha magama sellepäerast, et sõita pelgalt maine või preštiisi (täiesti välja mõeldud mõttetus, mis mitte kedagi ei koti) pärast? Mis see annab? Raha on ju minu taskust.
Ei vaidle vastu, et sisu on tõesti uhkem ja tillipikendajate kasuks sakslastel, kuid see ka kõik. Mees on see, kes loeb.
Nagu paljud sakslaste omanikest tuttavad- mugav auto peabki palju kaaluma (2-2.5 T). Hmmm ,ei pea. Ka 1400kg kaaluv auto on mugav. Lisaks ei ole vaja nii suurt mootorit, et seda vanarauda edasi viia. Arvestades veel enam kütuse hinda.
Loogikast rääkides.
Et kõik sakslaste omanikud kohe poolest pöördest "lõhkuma" ei läheks kodus, siis see pelgalt arutelu. Take it easy.
Sry OT.
Välimuse üle vaidlemine objektiivse tõe välja selgitamiseks on ju natuke mõttetu? Kui maine või prestiiž on väljamõeldud ja kedagi ei koti, miks sa selle postituse siis üldse tegid?
Loogikast rääkides on su jutus muidugi iva, aga sa teisendad enda võimalusi automaatselt kõigile. See ei ole tingimata õige lähenemine.
Sina ju ei maksa kellegi kolmanda kütust, miks peaks see sind muretsema panema kui suure mootoriga keegi sõidab?
See "mees on see, kes loeb" stiilis märkus sinna vahele kahandab oluliselt selle kirjatüki tõsiseltvõetavust ja pigem mõjub klassivihana.
Ma ei leia, et mees olemise tõestuseks oleks tingimata vaja veninud kampsuniga mikromootoriga ökoautosse istuda.
Hooletu elegantsiga tehtavad võrdlused, mis pakuvad lausa 50% säästu mitte mingisuguse tasemeerinevusega jaapanlastele - miks siis jääda poolele teele, hangi siis ka ise oma sõnade kinnituseks Hiina või Korea auto? Kiidetud jaapanlasest tuleb see veel oluliselt odavamalt kätte. Prestiiž ju ometi ei keela? Ja raha ju jällegi sinu taskust...