pokemon kirjutas:
dellu kirjutas:
Samas +10 pole ka teab mis ületamine, iga +10 annab veel üle 10 minuti juurde.
Mõtle oma arvutused nüüd uuesti üle. Kusagil +30'st alates hakkab iga järgmine ületamine kõvasti aeglasemaks jääma. Lihtsalt ülejäänud liiklus jääb nii palju jalgu, et keskmine kiirus väga kiiresti enam ei tõuse.
Muidugi jah, kui tee on täiesti tühi ja kahe autoga sellist otsa sõidab, siis on ajavahe meeletu.
Jah seda küll, arvutus on ideaaltingimustes tehtud, aga +10 pealt nüüd küll mingit olulist kiiruse vahet ei ole, kui just möödasõitja mingi äpu pole. Miskil reede või pühapäeva õhtul võib tõesti vähe keerulisem olla, et kohe ei saa mööda. Samas möödasõidu hetkel vajutad korra pigem +20 või nii ka ja kohe ikka ju maha ei pidurda kui mööda saad, mis teisalt jälle natuke keskmist tõstab. Samas jah, +30 on tõesti asi keerulisem või noh jah, tuleb jälle see möödasõidu oskus mängu. Olen kunagi sõitnud Haapsalu-Tallinn nii +15 GPS järgi tempos. Sisuliselt Haapsalust Tallinnani sõitsime mingi naisterahvaga "võidu". Algul vist jõudsin talle järgi ja nagu ikka lupsti kogu mõkutiste rivist mööda. Noh siis mingi hetk ta sai ka mööda ja siis loomulikult minust ka jälle oma +30 kanti tempoga mööda. Ma ei mäleta mis teema mul tookord oli, aga nn sponsorlepingut ma kasutada ei viitsinud. Noh läks mingi hetk mööda ja jälle olin tal järel, kui ta rivist mööda ei saanud. Noh mina nagu ikka jälle kõigist mööda ja oma tempost edasi. Niimoodi käis see jant oma 5-6 korda. Lõpuks Pärnu maantee viatukti alt tulles lipsasin ka kohe vasakusse ritta ja sain jälle mingist rivist mööda (tädi jäi korraks kinni). Vaatasin peale seda, et ees on üks kahtlane punane Skoda ja kui järgi jõudsin nägin vasakust peeglist "logo" mütsil. Võtsin ilusti paremasse ritta ära ja tagant tuli muidugi tädi jälle omas tempost. Noh muidugi Skoda tuli ka ilusti "eest" ära ja tädi pani nagu postist mööda ja noh ega ta pikalt sõita ei saanud

. Seega noh küsimus on pigem selles, et mille järgi arvutada seda ületamist, kui vahepeal tõesti ületad 30-40km/h aga järgmised 10 kilomeetrit ei suuda mööda sõita, siis on see tõesti pointless.