Eelmine nädal oli täis lootusrikkaid hetki, unetuid õid ja pettumusi...
Siduri saaga ja Avalaks 2018
Nagu varem kirjutanud olen, siis 2017a sügisel dünos timmitud jõule mu sidur kaua vastu ei pidanud. Kasutusel oli ACT street ketas, Aisin uus korv ja värskelt lihvitud hooratas. Kuna tundus, et oluliselt suuremat pidamist vaja pole, siis olin kaval, ning raha kokkuhoidu silmas pidades oli plaan tavaline ketas asendada labalise keraamilise kettaga. Kui märtsi alguses siduri alt ära võtsin, siis selgus, et korv on veidi ikka tööd teinud ja tellisin uue.
Aprilli alguses sain uue Aisini korvi ja AC keraamilise ketta kätte. Rändas taas koos hoorattaga lihvi ning leida parim siduri clamp. 13.04 sain jupid kätte ja kõik super. Kruvisin jupid külge, kast alla ning oh kurja, ei pea. Pole loootustki. Isegi kolmas käik libiseb läbi.
Tegin pikema tiiru, et äkki miskit muutub. Paraku ei. Kuna loogilises mõttes oleks asi pidanud minema 20% paremaks võrreldes vanaga, siis olin veendunud, et siduri peasilinder jookseb peale, ning surub korvi lahti. Reaalsuses aga oli see mul ekslik tunne ja arvamus.
15.04 võtsin siduri taas alt ära, et igaks juhuks üle kontrollida. Kõik oli korras. Pinnad ilusad, kaugused õiged jne.
Tuttaval juhtus olema üks originaali sarnane korv, mille mulle lahkesti pakkus. Kui originaal korv oli vaid 700Kg, siis pakutu oli juba 900Kg. Ehk siis veidi parem. Pikalt ei mõelnud ja sisse läks korra varem sees olnud "performance" korv. 17.04 öösel kell 02.00 sain masina kokku. Võtsin igaks juhuks leebema sede, ning läksin testima. Sõitsin auto soojaks, vajutasin paar käiku lõpuni ja peab. Vinge!!! Võtsin õige seade ning tegin esimese " korraliku vajutuse" ning kuskil 7000 pöörde juures kolmanda käiguga saabus KOLIN ja RAGIN. Pidasin auto kinni ja esimene mõte oli, et "nii lõpuks siis see palju räägitud saalekas". Kuulasin ja leierdasin, ning sain aru, et see pole ikka see heli. Veeresin vaikselt koju, ning avasin siduri koja luugi(kella 3 ajal). Korv oli puruks läinud. Loomulikult ei lahkunud korv ilma sidurikoda korralikult äästamatta. Ühes kohas on kojal lausa auk sees. Hetkel seda lappida ei jõudnu, kui uue sidri saabudes lasen ära keevitada, ennem alla panemist.
19.04 õhtul võtsin suuna garaazi, ning koos sõbra abiga sai taas kast alt ära võetud. Siinkohal mainin, et supra kast on suur ja raske, ning modifikatsioonide ja üldise ehituse tõttu, üli kehvasti eemaldatav. Öösel kell 01.30 oli siis algne komplekt uuesti sees. Väike lootus oli, et äkki läks esimene kord midagi valesti. Sai tilga määret vms. Aga paraku ei. Ei pidanud ka maha keeratud seades see sidur. MIks see nii on, ma ei tea.
Avalaks:
Teada oli, et täis jõuga ma taas sõita ei saa, kuid siiski läksin kohale.
Eesmärki täita ma ei saanud, seega olin mõttes sõbrale kaasa elamas. Paraku suutis sõber oma Z3-e teel avalaksule ära lõpetada.
Coca-Cola abiga sain lahjemas seades siduri pidama, ning tegin ka paar sõitu. Esimest korda pean tõdema, et rada oli tõesti libe. Esimene sõit (video ka all), käis esimene oodatust rohkem tühja. Lasin küll järgi, kuid ei haakunud. Teise käiguga tõmbas taas rehvi tühja nagu oleks tee märg. Hiljem pidamine paranes. Kell 16.00 tegin teise sõidu. Tulemuseks naeruväärne 13.9
Üritus ise tore ja tegelikult oli äge ka siis, kui rekordit ei püüa.
Uus sidur tuleb ACT Extreme korv koos sinna kuuluva kettaga. Kui valesti ei mõista, siis tegu on 1500Kg korviga, mis selle kettaga peaks kenasti hakkama saama ka ligi 900Nm-iga. Tegu on kõige kangema ühe kettaga korviga, mis sellele autole saada on. Selliseid 700Nm taluvaid korve on palju ja 2x soodsamad. Kuid see oleks täiesti piiripeal.
https://www.driftmotion.com/TS2-XTG6-p/dm544.htmHetkel sõidan lahjemas seades, kus jõudu vb 300hp kanti. Boost vaid 0,8bar. Selle jõuga sidur toimetab. Uimane just pole, kuid teab mis äkiline just ka mitte.
Sõita tore ikka, ning saab sellega suvele röömsalt vastu minna.
Sidurisaaga pildid:
Sisse

Peale ühte päeva välja võetud

Puruks korvi üks nurk(kõik lendasid tükkideks)

Kehva pilt, kuid see teras leht on läbistanud koja

Paar videot ja pilte avalaksust:
Pidamine nii kehva...hea et jeebiku käest pähe ei saanud
https://www.youtube.com/watch?v=FVhyRUz ... mUtlImWjMIhttps://youtu.be/LvhDms76yacNing paar pilti (osad laenatud ja tänud nende eest)