Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 02:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 288 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Abiks BASSIkasti ehitamisel
PostitusPostitatud: 15.06.2010 11:50 
Kasutaja avatar

MantaOwner kirjutas:
Mõni noorem lugeja ehk ei teagi, aga Tõnis aitas kunagi headel foorumi algusaastatel su Calibrasse subwoofri kasti ehitada/arvutada, siis limpsisid sa küll Tõnise kannikat ikka isuga ja kiitsid siin foorumis igas teemas, kui suur professionaaaal Tõnis on. Nüüd aga kiunud nagu eit iga tema sõna kallal ja üritad jälle kõigile "ära panna", teema sisu ehk kastide ehitamine on ammu juba tahaplaanile jäänud. Odav vend oled.
Kunagi oli üks hea ütelus: ära hammusta kätt, mis sind toidab :wink:.

Tõnu

7 aastat tagasi projekteerisin selle kasti siiski mina, Tõnis oli see, kes sae sisse lükkas ja pordid välja arvutas.
Jah tõstsin venna esile suht koht hea tööga, mis oligi tema hüppelaud siin foorumis ja mille eest talle ka maksti ja tunnustust sai.
Et siis ära hammusta kätt, mis sind toidab peab paika.

Paraku on Tõnise teadmised siiani sinna tasemele jäänudki, areng puudub kui vennike kõva häälega jätkuvalt siinse teema pordi valemit suurelt halvustab. Pidavat lahmakas olema. Süüdistades mind siin soovitamast meetri pikkust porti jne ... Ma ei ne ka oma kõige märjemas ünenäos siin meetri pikkust porti võimalikuks. Aga vot Tõnise juurde olla mindud just sellise kastiga, huvitav mis siinne teema sinna siis puutub, kui inimestel puudub lugemis ja arvutamis oskus ? Veel vähem, mis see minusse puutub ?

Irww @ Tõnise kannika lakkumine, sa Tõnu mine sõida parem jalgrattaga, tuuluta pead, sest praktikata teooriatunnid on sulgi miskit kinni kiilutanud ...

100w juures tahan ma muidugi näha mõõtetulemusi nii võimendile kui Termlabile looga"Bass I Love You" ja seda siis 12" ja 45hz juurde häälestatud kastiga :D

Ja juhin siinkohal tähelepanu veel ühele väiksele pisiasjale:

Kõik maailma juhtivamad kvaliteet bassikõlarite tootjad, kel on tiimitöö taga, soovitavad oma kõlaritele 2 x suuremat pordi pindala isegi, kui siin teemas on välja pakutud, seda siis turvalisuse kaalutlustel ja ca 40hz kasti tegemisel, kaasa arvatud DD (Digital Designs)
Ja kui pordi ruumala on ca 5-6 liitrit 60st ja Tõnis arvab selle pordi ruumalaks olevat SUUR, siis on Tõnisel veel pikk tee minna/käia ja omale selgeks teha elementaarsed vbassikasti ehitamis tõed. Min a siinkohal lõpetan selle liivimaa parima ratsutajaga vaidluse, sest selgelt on näha, et viimase 6 aastaga sel mehel progress puudub, need "tõed" mis ta kunagi omale 7 aastat tagasi selgeks tegi, neid ka suure pühadusega järgitakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 12:17 
Kasutaja avatar

MarkoC kirjutas:
7 aastat tagasi projekteerisin selle kasti siiski mina, Tõnis oli see, kes sae sisse lükkas ja pordid välja arvutas.

Kui ma väga hästi otsin leian üles selle kasti joonised, graafikud, arvtused, pildimaterjali ja kõik muu. Sinu soov oli toona saada kaks antud GAS elementi ägedasse kasti mängima ja et võiks kuidagi olla ka pleksiklaasist midagi.

Kahjuks zone.ee leht on aegunud, kus oli väga detailselt kirjeldatud kogu töö käiku. Usun, et nii mõnigi siinne lugeja võib seda meenutada.

Nii, et su jutt on jällegi puhas BS!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 12:43 

kas selle vägeva vaidluse kõrvalt keegi siiski mu kasti viitsiks üle vaadata?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 12:52 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
MarkoC kirjutas:

Kui ma väga hästi otsin leian üles selle kasti joonised, graafikud, arvtused, pildimaterjali ja kõik muu. Sinu soov oli toona saada kaks antud GAS elementi ägedasse kasti mängima ja et võiks kuidagi olla ka pleksiklaasist midagi.

Kahjuks zone.ee leht on aegunud, kus oli väga detailselt kirjeldatud kogu töö käiku. Usun, et nii mõnigi siinne lugeja võib seda meenutada.

Nii, et su jutt on jällegi puhas BS!

See äge kast oli täpselt sulle ette öeldud KUIDAS teha, arvutspool oli jah sinu poolt, sinu poolt valmis ka ainult 3/4 kastist, see selleks.
Tulles nüüd tagasi siiski Cracki väite ja sinu selgituse juurde, mis mind hetkel ei rahulda, kommenteeri nüüd mu väidet.

Kui Crack häälestab kõik kastid sinna 35hz auku, siis on kaks võimalust erinevalt siinsest soovitusest, ta kas teeb pordi pindala väiksema, nagu sina soovitad ja selle võrra pikeneb port OLULISELT, kui vaadata kasvõi mu kickeri kasti ehitust siin VÕI teeb ta oluliselt lühema pordi ja seeläbi OLULISELT suurema pindalaga ?

Kas on veel MUID võimalusi ? :kill

Nagu ütlesin, aeg on ennast harima hakata, sest kui ma Crackiga ühes paadis olen selles valdkonnas, siis on su sõim ja hala antud kasti teemas otseselt ka tema aadressile suunatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 14:00 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
sest kui ma Crackiga ühes paadis olen selles valdkonnas

Irww mida veel, sama hästi võiks kirjutada, et naabri vanaema on sinuga ühes paadis.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 14:02 
Kasutaja avatar

MantaOwner kirjutas:
Tsiteeri:

Irww mida veel, sama hästi võiks kirjutada, et naabri vanaema on sinuga ühes paadis.

Tõnu

Klähvid nagu Tõnise puudel siin või on sul midagi teemasse ka lisada ?
Ära vasta palun ... Jään huviga Tõnise vastust ootama :

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 14:25 
Kasutaja avatar

MarkoC kirjutas:
MantaOwner kirjutas:
Tsiteeri:

Tõnu

Klähvid nagu Tõnise puudel siin või on sul midagi teemasse ka lisada ?
Ära vasta palun ... Jään huviga Tõnise vastust ootama :

Ma ei tia, ma ei leidnud ühtegi arukat küsimust, millele vastata :?

Vaatan, et sulle meeldib väga isiklikuks ja ropuks minna - tüüpilne kõvataja instinkt, et kui enam midagi "vastu panna" ei oska, hakatakse sõimama vastas osapoolt. Naljakas 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 14:36 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
Ma ei tia, ma ei leidnud ühtegi arukat küsimust, millele vastata :?

Arukaid küsimusi, millele sa vastata ei oska, nagu Cracki kastide teemal, sa lihtsalt väldid ... Naljakas ...

Siin aga oleks sinu tähetund !
Ei midagi isiklikku siinkohal, aga siis võiksid sellele mitte arukale küsimusele oma kommentaari anda ja just pordi teemal :)

Või tõesti see teema, millest sa isiklikult aqru ei saa on rumal ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 14:58 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Ma ei tia, ma ei leidnud ühtegi arukat küsimust, millele vastata

Ära näe vaeva, neid sa ei leiagi.
Parem on MalleO rahule jätta.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 15:06 
Kasutaja avatar

Tõnis ja tema puudel on ringkaitses :D

Kuidas antud teemas on pordi küsimus mitte arukas, mitte arukad on vastused, mis ei sisalda mitte ühtegi väidet, ümber lükkamist jne.
Mitte arukale küsimusel saab ideaalselt ja arukalt vastata, puudlid, nagu jalgratturist Tõnu, ainult klähvivad, see selleks.

Tõnis, väitle nüüd Cracki tehtud kastide ümber palun, kas tema teeb midagi valesti ?
Port peaks olema oluliselt ju pikem kui pordi pindala on väiksem, nagu sina siin väidad olevat, vastasel juhul, kui port oleks lühem, tuleb aga pordi pindala VEEL suurem, milline osa siisnest väitlusest nüüd arukas ei olnud ?

Mul on lihtsalt tunne, et sa väldid seda teemat, kuna ei valda seda ja siis tulevad puudlit appi sulle lihtsalt teemat solkima, sest muud sa Tõnis selles teemas ei oska öelda, kui et siinse teema pordi soovitus on liiga SUUR, samal ajal kui enamus subbari tootjad soovitavad just muusika kuulamiseks veel suuremaid porte. Juhtivad bassimaalma riigid ja nende eliit kastimeistrid ajavad ikka kakat ?

Võta nüüd ennast kokku ja kommenteeri teemat ja küsimust, üks mõistlik argumenteeriv vastus säästaks ka su kutsikal klõbistamis vaeva siin :D

Viimati muutis MarkoC, 15.06.2010 21:27, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 15:15 

Täielik off topic, aga seda on ka viimased poolteist lehekülge...

MarcoC on siis targem kui Salupa, Crack, basssoundman, eesti SPL ja SQ tegelased ning terve elektroonika valdkond???...

Huvitav, miks ta siis kanu kitkub???

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 15:18 
Kasutaja avatar

Mulle tundub just et me Crackiga häälestame sarnaselt kaste ...

@ Wearder

Eesti SPL meistrid ei saa minu 9000w süsteemile küll mitte midagi ette heita ? :D
Pigem ehk hoopis õppust võtta ? SQ teemaga pole siin midagi pistmist ja Salupa madalale häälestatud ja BOOM kast pole ka kindlasti mitte 2 x väiksema pordiga saavutatud, kui siinse teema ettekirjutused !

Viimati muutis MarkoC, 15.06.2010 21:09, muudetud 3 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 22:06 

MarkoC kirjutas:

@ Wearder

Eesti SPL meistrid ei saa minu 9000w süsteemile küll mitte midagi ette heita ? :D
Pigem ehk hoopis õppust võtta ? SQ teemaga pole siin midagi pistmist ja Salupa madalale häälestatud ja BOOM kast pole ka kindlasti mitte 2 x väiksema pordiga saavutatud, kui siinse teema ettekirjutused !

Ei, ma nii täpse suunitlusega ei mõelnud seda, vaid mulle meenus siin aasta(id) tagasi, kuidas sa järjekindalt proovisid väita (kahjuks ei mäleta mida ja ei viitsi otsida ka :P ), et Salupa eksib...
Nüüd on basssoundman...
Järgmine Crack?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 22:20 
Kasutaja avatar

MarkoC kirjutas:

Vastupidiselt sinule crac teab, mis ta teeb!

@ Wearder

Tsiteeri:

Eesti naxitrall tegi 160,9dB kõigest 5kw võimsuse juures.

Tsiteeri:
SQ teemaga pole siin midagi pistmist

Kas hea bass ei tohigi siis hästi mõnusalt ja täpselt (kvaliteetselt) kõlada we?

Tsiteeri:
Salupa madalale häälestatud ja BOOM kast pole ka kindlasti mitte 2 x väiksema pordiga saavutatud, kui siinse teema ettekirjutused !
Port on suur, kast on suur ja häälestus on õige, vastupidiselt sinupoolt soovitavatele elevandimuusika sagedustele. Nagu ma eelnevalt ka mainisin, siis port peab olema õige suuruse ja häälestusega antud lahendust ja soove silmas pidades, mida salupa kast on igatepidi kooskõlas tema soovide ja eesmärkide, auto ning muusikamaitsega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.06.2010 22:26 
Kasutaja avatar

basssoundman kirjutas:
Vastupidiselt sinule crac teab, mis ta teeb!

Anna andeks, aga see vastus on sama nagu, " minu isa on Su 27 piloot ja parem kui sinu isa kes lendab An 24-ga :D

basssoundman kirjutas:

Tsiteeri:
Salupa madalale häälestatud ja BOOM kast pole ka kindlasti mitte 2 x väiksema pordiga saavutatud, kui siinse teema ettekirjutused !
Port on suur, kast on suur ja häälestus on õige, vastupidiselt sinupoolt soovitavatele elevandimuusika sagedustele. Nagu ma eelnevalt ka mainisin, siis port peab olema õige suuruse ja häälestusega antud lahendust ja soove silmas pidades, mida salupa kast on igatepidi kooskõlas tema soovide ja eesmärkide, auto ning muusikamaitsega.

Nii tore oleks Salupa kasti võrdlus siia tuua kogu mahus, enne seda pole meil midagi edasi rääkida !

Cracki kastinduse vallas oled sa jätkuvalt kidakeelne ... Ei julge kommenteerida ja üritad nö "polite" olla ?
Palusin konkreetset kommentaari asjale, mitte saunanaiste möga !

Sa jätkuvalt võitled ilma teemas argumenteerimata, lihtne kõlks, et mina olen loll, siin teemas mind ei rahulda ...

Et siis sinu argument oleks, et kast peab olema oluliselt väiksem ja port väiksem ? See on siililegi selge ju, et kui kast on väiksem siis ka vatsava kasti häälestatav port on proportsionaalselt väiksem, kui tjuuning jääb samaks ! ! ! ? ? ? Kas proportsionaalselt tuleks port oluliselt väiksem vs kasti kubatuuriga ?
Mis sa nüüd oma vastusega öelda tahtsid ?

basssoundman kirjutas:
Eesti naxitrall tegi 160,9dB kõigest 5kw võimsuse juures.

Kui sa seda MÖGA teed lähed, siis minu tulemus oli 6kw juures 161.9, aga siin kohal ei saa jällegi sina aru mis tähendab box impedance raise ja võimendite tegelik võimsus ... Lisa naxitralli systeemile 1kw ja ma tahan seda 165db sealt välja võlutuna näha :kill

Sry trollinax, aga sul on veel pikk tee käia selles maailmas ...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 288 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis