MantaOwner kirjutas:
Mõni noorem lugeja ehk ei teagi, aga Tõnis aitas kunagi headel foorumi algusaastatel su Calibrasse subwoofri kasti ehitada/arvutada, siis limpsisid sa küll Tõnise kannikat ikka isuga ja kiitsid siin foorumis igas teemas, kui suur professionaaaal Tõnis on. Nüüd aga kiunud nagu eit iga tema sõna kallal ja üritad jälle kõigile "ära panna", teema sisu ehk kastide ehitamine on ammu juba tahaplaanile jäänud. Odav vend oled.
Kunagi oli üks hea ütelus: ära hammusta kätt, mis sind toidab

.
Tõnu
7 aastat tagasi projekteerisin selle kasti siiski mina, Tõnis oli see, kes sae sisse lükkas ja pordid välja arvutas.
Jah tõstsin venna esile suht koht hea tööga, mis oligi tema hüppelaud siin foorumis ja mille eest talle ka maksti ja tunnustust sai.
Et siis ära hammusta kätt, mis sind toidab peab paika.
Paraku on Tõnise teadmised siiani sinna tasemele jäänudki, areng puudub kui vennike kõva häälega jätkuvalt siinse teema pordi valemit suurelt halvustab. Pidavat lahmakas olema. Süüdistades mind siin soovitamast meetri pikkust porti jne ... Ma ei ne ka oma kõige märjemas ünenäos siin meetri pikkust porti võimalikuks. Aga vot Tõnise juurde olla mindud just sellise kastiga, huvitav mis siinne teema sinna siis puutub, kui inimestel puudub lugemis ja arvutamis oskus ? Veel vähem, mis see minusse puutub ?
Irww @ Tõnise kannika lakkumine, sa Tõnu mine sõida parem jalgrattaga, tuuluta pead, sest praktikata teooriatunnid on sulgi miskit kinni kiilutanud ...
100w juures tahan ma muidugi näha mõõtetulemusi nii võimendile kui Termlabile looga"Bass I Love You" ja seda siis 12" ja 45hz juurde häälestatud kastiga

Ja juhin siinkohal tähelepanu veel ühele väiksele pisiasjale:
Kõik maailma juhtivamad kvaliteet bassikõlarite tootjad, kel on tiimitöö taga, soovitavad oma kõlaritele 2 x suuremat pordi pindala isegi, kui siin teemas on välja pakutud, seda siis turvalisuse kaalutlustel ja ca 40hz kasti tegemisel, kaasa arvatud DD (Digital Designs)
Ja kui pordi ruumala on ca 5-6 liitrit 60st ja Tõnis arvab selle pordi ruumalaks olevat SUUR, siis on Tõnisel veel pikk tee minna/käia ja omale selgeks teha elementaarsed vbassikasti ehitamis tõed. Min a siinkohal lõpetan selle liivimaa parima ratsutajaga vaidluse, sest selgelt on näha, et viimase 6 aastaga sel mehel progress puudub, need "tõed" mis ta kunagi omale 7 aastat tagasi selgeks tegi, neid ka suure pühadusega järgitakse.